Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Noiembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pietrenii vor pîrtie de sãnii pe Cozla

• primãria spune cã nu are încã în plan, dar le promite pîrtie de schi gata pînã luna viitoare, tunuri de zãpadã functionale pînã pe 15 decembrie si spatii comerciale la ambele statii ale telegondolei •

Apropierea iernii i-a fãcut pe pietreni sã priveascã mai cu interes spre Cozla si telegondolã, avînd în amintire si sezonul trecut, cînd zbîntuiala a fost maximã pe deal, cu telescaunul si pîrtia de schi. Chiar dacã zãpada a fost cam putinã. Numai cã nu toti stiu sã schieze. Prin urmare, cîtiva din acestia s-au adresat municipalitãtii, întrebînd pe cînd o pîrtie de sãnii la Piatra Neamt. „Ar fi bine sã se amenajeze o pîrtie pe Cozla. Pentru sãnii si alte chestii alunecoase. La iarnã, cei care nu au schiuri sau nu stiu sã schieze nu au unde sã se dea ca sã nu strice pîrtia de schi“, au spus oamenii.
Reprezentantii primãriei spun cã împãtimitii sporturilor de iarnã au unde sã-si încerce energia pe Cozla. Mai ales cã nu e gata toatã infrastructura turisticã planificatã pentru acea zonã. Cei care nu au schiuri dar vor sã schieze vor avea la dispozitie centrul de închiriere materiale si echipamente sportive. Cei care nu stiu sã schieze, au alte posibilitãti de... alunecare. „Nu intentionãm deocamdatã amenajarea unei pîrtii pentru sãnii. ÃŽi invitãm însã pe cei care nu stiu sã schieze sã foloseasã pîrtia de tubing, care a functionat si anul trecut si care a avut succes deplin la pasionatii sporturilor de iarnã de toate vîrstele“, a declarat Nicoleta Husaru, purtãtorul de cuvînt al primãriei pietrene.
ÃŽn paralel, municipalitatea dã asigurãri cã se lucreazã în plin la pregãtirea Cozlei pentru turisti si pentru iarna care stã sã vinã. ÃŽn prezent, lucrãrile de întretinere la pîrtia de schi sînt finalizate în proportie de 80%, iar pînã la începutul lunii decembrie se preconizeazã cã vor fi încheiate. Zidul de sprijin de la baza pîrtiei, precum si calea de acces pe Cozla din zona Kaufland, sînt tot în lucru. Se munceste intens, astfel încît sã fie gata pînã în a doua decadã a lunii decembrie. Tunurile de zãpadã artificialã vor fi functionale pînã pe 15 decembrie, garanteazã autoritãtile locale. Totodatã, pentru a veni în ajutorul celor care ajung pe deal si vor o cafea, un ceai sau un suvenir, municipalitatea trage tare ca sã finalizeze spatiile comerciale, atît de la baza telegondolei, cît si de sus, de pe deal. Magazinele din statia de plecare a telecabinelor, de la garã, vor fi inaugurate si deschise publicului pe 15 decembrie. Spatiile comerciale din statia de sosire a telescaunului vor fi finalizate în preajma Sfîntului Nicolae, pe 6 decembrie. „Intentionãm sã deschidem publicului primul nivel din spatiile comerciale aflate în statia de sosire a telegondolei. Initial, termenul de inaugurare era primãvara anului viitor, cînd vor fi finalizate toate etajele, însã am considerat cã e bine sã deschidem mãcar un nivel înainte de sãrbãtori, pentru a-i primi cum se cuvine pe vizitatori“, mai spune Nicoleta Husaru.

Articol afisat de 1314 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective