Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Noiembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Parc pentru cîinii de apartament

• „Am un caniche si mi-am cumpãrat trusã pentru curãtare dupã cãtel; totusi politia comunitarã a vrut de nenumãrate ori sã mã amendeze cînd am vrut sã intru în parc“, se plînge o pietreancã • primãria precizeazã cã accesul animalelor e interzis în parcuri

Cîinii de apartament sînt discriminati la Piatra Neamt. Cel putin acesta e sentimentul pe care-l încearcã anumiti proprietari de patrupede simpatice, de apartament, cînd ies la plimbare cu animalul. Gabriela Buzdugan a trimis o adresã primãriei pietrene, întrebînd de accesul animalelor în parc, în special în parcul central, unde nu are voie nimic cu 4 picioare. Cu exceptia maidanezilor, pe care nu are cum sã-i opreascã nimeni. „De ce în oras animalele nu au acces în parcuri, chiar dacã au lese si botnite? Eu am un caniche si mi-am cumpãrat chiar trusã pentru curãtare dupã cãtel. Cu toate acestea, politia comunitarã a vrut de nenumãrate ori sã mã amendeze atunci cînd am vrut sã intru în parc. ÃŽnteleg cã unii cîini pot fi considerati o posibilã amenintare, mã refer aici la rasele violente sau mari, cu toate cã si acestia pot fi plimbati cu lese si botnite. Dar rasele mici de ce nu au acces în parc?“, întreabã femeia. Ea considerã cã patrupedele si stãpînii lor ar trebui sã aibã acces în parcuri, mai ales dacã au ustensilele de fãcut curat. „Si, pînã la urmã, n-am vãzut pe nimeni care sã-si întindã pãtura în parc. De ce nu se amenajeazã în Piatra Neamt un pãrculet pentru animalele de companie?“, mai spune pietreanca.
Reprezentantii primãriei au primit sugestia. Si cam atît. „Apreciem faptul cã doamna si-a cumpãrat ustensile pentru curãtat dupã cîine. Toti proprietarii de cîini ar trebui sã aibã astfel de ustensile. ÃŽnsã în parcurile din Piatra Neamt, potrivit unei hotãrîri de consiliu local, accesul cu animale este interzis. Pentru cã în parc vin copii care se pot speria de cîini, iar oamenii s-ar putea simti deranjati dacã acestia îsi fac nevoile. Cît priveste spatiile verzi din jurul blocurilor, care trebuie întretinute de asociatiile de proprietari, nu pot fi sacrificate pentru a fi puse la dispozitia cîinilor, pentru cã am avea apoi, cu sigurantã, reclamatii din partea locatarilor. Am avut deja numeroase semnale în acest sens“, a declarat Nicoleta Husaru, purtãtorul de cuvînt al primãriei pietrene.
Potrivit deciziei luate de consilierii locali, pietrenii care scot cîinii la plimbare sînt obligati sã strîngã „bucuriile“ lãsate de patrupede. Pentru asta trebuie sã aibã lopãticã, fãras si pungutã. Dacã nu, stãpînii sînt pasibili de amendã, de la 300 la 500 de lei. Acelasi regulament prevede cã lãsarea liberã a animalelor si pãsãrilor în parcuri, grãdini publice si zone verzi se sanctioneazã cu amenzi între 300 si 500 de lei în cazul persoanelor fizice sau între 1.000 si 1.500 de lei în cazul celor juridice.

Articol afisat de 1170 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective