Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Noiembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

3.600 de cereri pentru ajutoare de încãlzire, la Tîrgu Neamt

Primãria Tîrgu Neamt a încheiat actiunea de centralizare a cererilor adresate de locuitori pentru ajutorul financiar promis de guvernanti pentru încãlzirea locuintei în sezonul rece. S-a constatat cã aproape jumãtate dintre cetãtenii din localitate se numãrã printre solicitanti. Este vorba despre 3.623 de familii, ceea ce aratã faptul cã mare parte din populatia orasului are venituri destul de reduse, desi, oficial, doar 156 de cazuri sînt luate în evidentã pentru plata lunarã a venitului minim garantat. Cele mai multe cereri, respectiv 2.447, au venit din partea tîrgnemtenilor care se încãlzesc cu lemne. În rîndul acestora intrã si beneficiarii de ajutor social, care si-au încasat deja sumele cuvenite pe cinci luni în contul încãlzirii locuintei. Valoarea totalã a fondurilor plãtite acestei categorii de asistati sociali s-a ridicat la peste 450 de milioane de lei vechi. 1.200 de solicitãri au venit si din partea celor care se încãlzesc cu gaz metan, iar 7 din partea celor care primesc energie termicã furnizatã în sistem centralizat. La Tîrgu Neamt sistemul public de termoficare nu mai existã de cîtiva ani, Acvaterm mai avînd circa 30 de beneficiari în blocurile din zona Gãrii.
Suma totalã solicitatã Directiei de Muncã Neamt pentru plata ajutorului cuvenit celor care utilizeazã lemne sã-si încãlzeascã locuintele este de aproape 4, 5 miliarde de lei vechi, adicã cîte aproape 890 milioane vechi pentru fiecare din lunile sezonului rece. Persoanelor care folosesc pentru încãlzire gaze naturale sau energie termicã furnizatã în sistem centralizat li se va diminua valoarea facturii corespunzãtoare fiecãrei luni din intervalul noiembrie - martie, cu suma cuvenitã drept ajutor.
Valoarea ajutorului financiar acordat de stat se stabileste gradual, în functie de venitul pe membru de familie, dar si dupã natura combustibilului folosit. Cei mai favorizati sînt cetãtenii care utilizeazã gazele naturale, cu care guvernantii sînt mai darnici. Acestia primesc sume cuprinse între 275 lei si 20 lei, pentru noiembrie-decembrie 2008, si între 303 lei si 22 lei pentru perioada ianuarie-martie 2009, sumele urmînd sã fie directionate spre plata facturilor la gaz. În cazul tîrgnemtenilor care apeleazã la lemne pentru a-si încãlzi locuintele, valoarea ajutorului dat de stat este cuprinsã între 54 de lei si 16 lei, sumele fiind stabilite pentru perioada noiembrie 2008 - martie 2009. Pentru beneficiarii de ajutor social suma lunarã este aceeasi, respectiv 58 de lei, si au încasat deja cei 290 de lei cuveniti pentru cele cinci luni din sezonul rece. În cazul persoanelor care beneficiazã de energie termicã în sistem centralizat, este subventionatã parte din factura la încãlzire, de la 90% pînã la 10% din valoare, în functie de venituri.

Articol afisat de 1418 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective