Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Noiembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Autoritãtile promit respectarea termenului pentru finalizarea caselor sinistratilor

• acesta este 1 decembrie • în toate comunele sinistrate se dã zor la reconstructii sau refacere • pînã la urmã s-au gãsit bani pentru toate finisajele si pentru dotãri interioare •

Prefectura, alãturi de autoritãti locale si de alti factori implicati, depune eforturi pentru finalizarea procesului de refacere a caselor afectate de inundatiile din vara acestui an. Astfel, prefectul Mioara Manea, însotitã de subprefectul Ioan Ghica, în cursul zilei de vineri 14 noiembrie, a efectuat o vizitã la casele aflate în proces de reconstructie din comuna Doljesti. „M-am bucurat sã constat cã lucrãrile se apropie de final. Beneficiarii lucrau alãturi de firme sau de voluntari pentru ca locuintele sã fie finalizate cît mai repede. Pentru prima datã am vãzut pe chipurile lor sperantã si încredere cã se vor muta curînd în case noi“, a spus prefectul Mioara Manea.
În urma verificãrii din teren si conform ultimelor raportãri ale reprezentantilor institutiei din teritoriu, pînã la jumãtatea lunii noiembrie, din cele 410 case de reconstruit prin intermediul firmelor de constructii, au fost finalizate la rosu, 230. Conform graficului, o sãptãmînã mai tîrziu urmeazã sã mai fie finalizate 81 de case, iar la termenul limitã vor mai fi predate beneficiarilor ultimele 99 de case.
Totodatã, din cele 170 de case care se reconstruiesc în regie proprie, 62 sînt finalizate pînã la 15 noiembrie, urmînd ca pînã la 22 noiembrie sã mai fie aduse la rosu încã 44 de case iar la sfîrsitul lunii vor fi terminate ultimele 64 de case. „Numãrul celor care au renuntat sã construiascã în aceastã toamnã a crescut la 50 de case - 38 în comuna Tãmãseni si 12 în comuna Doljesti. Proprietarii acestor locuinte au declarat, pe proprie rãspundere, cã doresc sã-si refacã locuintele în primãvara anului viitor si cã au asiguratã cazarea, în conditii optime, peste iarnã. Pînã la sfîrsitul lunii vor fi consolidate si cele 49 de case propuse în acest program“, a precizat Daniela Savu, purtãtor de cuvînt al Prefecturii Neamt.
ÃŽn altã ordine de idei, sãptãmîna trecutã, Prefectura împreunã cu ISU a finalizat actiunea de împãrtire a pachetelor minimale necesare finisãrii interioare pentru 70 de case - 20 la Gîdinti, 21 la Ion Creangã, 21 la Tãmãseni si 8 la Doljesti. Materialele de constructii au fost achizitionate din suma colectatã în contul umanitar deschis de Prefecturã. Pe de altã parte, Ministerul Internelor a initiat un Memorandum aprobat de Guvern prin care s-au stabilit douã forme de ajutorare suplimentarã a sinistratilor: un pachet de bunuri de primã necesitate - sobã cu lemne, frigider, saltea si lenjerie de pat - si bani pentru lucrãri interioare si instalatie electricã. „Ne strãduim ca toate aceste ajutoare suplimentare sã ajungã la cei care au nevoie de ele“, a spus prefectul Mioara Manea.

Articol afisat de 1135 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simoan TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective