Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Noiembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Verzii îsi dau cu stîngu-n dreptu

• liderul verzilor din Neamt a solicitat Biroului Electoral Judetean anularea listelor depuse de partidul sãu în aliantã cu Partidul Ecologist • „Pentru cã semnãtura mea nu apare, este doar cea a co-presedintelui Ioan Tãtaru de la Partidul Ecologist“, explicã Vasile Lozincã • el îl mai acuzã pe Ioan Tãtaru de fraudã, pentru cã l-ar fi pus sã semneze în alb trei hîrtii pe care, ulterior, a trecut numele celor trei candidati la Senat si le-a depus la BEJ • verzii sînt dispusi sã se retragã din cursa electoralã, chiar dacã aveau doar trei concurenti de toti •

Dupã ce cã a propus doar trei candidati la alegerile parlamentare, numai pentru Senat, Alianta electoralã Partidul Verde Ecologist, formatã din verzi si ecologisti se saboteazã singurã si cere anularea prezentei sale în înfruntarea electoralã din 30 noiembrie. Prietenia verzilor cu ecologistii a fost contestatã la Biroul Electoral Judetean Neamt chiar de unul din capii acestei aliante, Vasile Lozincã, liderul verzilor, în calitate de co-presedinte. Acesta este nemultumit de faptul cã partenerul sãu Ioan Tãtaru, de la ecologisti, nu i-a luat iscãlitura si a depus listele de candidati fãrã sã-l ia si pe el. Mai mult, Vasile Lozincã îl acuzã pe Ioan Tãtaru de fraudã, pentru cã l-ar fi pus sã semneze în alb trei hîrtii pe care, ulterior, a trecut numele celor trei candidati la Senat si le-a depus la BEJ.
„Avînd în vedere cã Ioan Tãtaru, co-presedinte al Aliantei electorale Partidul Verde Ecologist din judetul Neamt a obtinut în mod fraudulos trei hîrtii în alb semnate si stampilate de mine, si a depus la BEJ Neamt listele cu reprezentantii aliantei în comisiile sectiilor de votare din judet doar pe baza unei adrese de înaintare a tabelelor, semnate si stampilate de ambele pãrti, fãrã ca tabelele sã fie semnate si stampilate de ambii co-presedinti, solicit anularea în totalitate a listelor de mai sus, pentru toate sectiile din judetul Neamt. ÃŽmi sustin cererea pe prevederile legii electorale, care spun cã în cazul aliantelor politice sau electorale, propunerile de candidati vor fi semnate de conducerile fiecãrui partid din aliantã. Legea este clarã si explicitã: propunerile de candidati (la alegeri sau ca reprezentanti în sectiile de votare) fãcute pe bazã de tabel trebuie în mod obligatoriu semnate si stampilate de ambii membri ai aliantei, nefiind suficientã doar adresa de înaintare a tabelelor. ÃŽn caz contrar, devin nule“, explicã Vasile Lozincã, presedintele Partidului Verde, contestatia sa ineditã. ÃŽngrijorarea lui porneste de la faptul cã, în lipsa semnãturilor si stampilelor, aceste liste pot fi modificate oricînd si de oricine, pierzîndu-si valabilitatea. Pornind de la ideea cã iscãlitura sa trebuia sã aparã la egalitate cu cea a lui Ioan Tãtaru, Vasile Lozincã atrage atentia celor din BEJ Neamt, în aceeasi contestatie, cã tabelele cu reprezentantii în sectiile de votare ale Aliantei Partidul Verde Ecologist nu au sigla, deci le lipseste însemnul electoral obligatoriu. Prin urmare, verzii sînt dispusi sã se retragã din cursa electoralã, chiar dacã aveau doar trei concurenti de toti, si sã-si retragã toti oamenii din sectii. Ceea ce vine gînd la gînd cu bucurie pe simtãmintele ecologistilor, care erau tare îngrijorati cum îsi vor putea alimenta reprezentantii din sectiile de votare. Nu mai departe de sãptãmîna trecutã, Ioan Tãtaru se declara tare amãrît pentru cã toate partidele mari duc merinde oamenilor lor, numai ecologistii au rãbdat la alegerile locale. Tocmai de aceea se bucura el cã Alianta Partidul Verde Ecologist va colabora cu PNL, care, fiind mai mare si la guvernare, va putea duce un pachetel si ecologistilor. Dacã BEJ anuleazã listele, au scãpat de-o grijã.

Articol afisat de 1934 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de mickey999 la data 21.11.2008 06:33
Of...s-a dus si paloshu' verde
Au latrat si ei aiurea saptamina trecuta putin si acum isi dau in cap intre ei! Vai de mine ...s-a dus si speranta cretinilor care se opuneau liftului de pe Pietricica! Daca si in partidul ala ( Verde crud, verde crud, sa te fac cind te aud) sint "interese inalte" nu mai aduc vorba cam in ce ape se scalda cretinii aia din partidele "istorice".
Trebuia sa scriu ISTERICE ca era mai nimerit!
Nu-i problema! Ramine Liciu, Bobeanu, Nea' Culitza! Bateti stampila pe c..rul lor (nu pe buletinele de vot!!) de sa faca hemorozi la amigdale, idiotii pamintului!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective