Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Noiembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Primãria a inaugurat mall-ul

Primãria a inaugurat mall-ul

• panglica inauguralã a fost tãiatã de primarul Gheorghe Stefan, în prezenta prefectului Mioara Manea, a presedintelui CJ Vasile Pruteanu si a numeroase oficialitãti locale si judetene • „Dorinta mea personalã este ca sã avem cît mai multi vizitatori si în acelasi timp acest mall sã aducã venituri municipiului Piatra Neamt pentru noi investitii“, a declarat Gheorghe Stefan • Forum Shopping Center are magazine, cafenele, restaurante, loc de joacã pentru cei mici, showroom auto, toate dispuse pe cinci nivele • investitia se ridicã la aproape 10 milioane de euro si, dupã cum spun oficialii, va aduce bani în bugetul local, în ciuda crizei economice •

Dupã mai bine de doi ani de lucru, Primãria Piatra Neamt si-a inaugurat mall-ul în care a investit aproape 10 milioane de euro. Forum Shopping Center a fost deschis ieri publicului larg, începînd cu ora 16, desi vestea inaugurãrii se dusese prin tîrg, iar oamenii curiosi s-au adunat în fata clãdirii impozante încã de pe la prînz. Festivitatea de deschidere a început putin dupã miezul zilei, cînd primarul Gheorghe Stefan a tãiat panglica în prezenta prefectului Mioara Manea, a presedintelui CJ Vasile Pruteanu, a numeroase oficialitãti locale si judetene, dar si a doi mimi cocotati pe catalige. A urmat apoi un tur de mall, primarul arãtîndu-se interesat mai mult de showroom-ul auto de la parter decît de magazinele de haine. A urmat apoi o slujbã de sfintire oficiatã de un sobor de preoti, dupã care un cocktail, pentru a sãrbãtori cum se cuvine primul mall deschis la Piatra Neamt. Odatã trecutã partea rezervatã oficialitãtilor, usile mall-ului s-au deschis pentru publicul larg. Pentru aceastã ocazie, municipalitatea a alocat 15.000 de euro, ca totul sã iasã ca la carte. Oficialii au muncit la organizarea unui spectacol în care erau asteptati sã cînte Delia si Alex, sub atenta îndrumare si prezentare a lui Cãtãlin Dezbrãcatu’, alias Codrut Keghes din echipa Cronicii Cîrcotasilor. A fost si o paradã a modei, plus una de lenjerie intimã. Actorii mimi contractati cu acest prilej au oferit cadouri vizitatorilor, dupã cum si douã din firmele chiriase - Coca Cola si Diverta - au pus la bãtaie daruri pentru pietrenii care au trecut pragul mall-ului. Pentru searã erau planificate un spectacol de lasere si lumini pe cerul Pietrei, dar si o tombolã cu aproape 6.000 de premii pentru vizitatori. Pentru primii. Pentru cei care n-au trecut ieri pe acolo, Forum Center va fi deschis zilnic, de luni pînã vineri între orele 10 - 22, iar sîmbãta si duminica de la 9 pînã la 21.

„Felicit primãria“

Prefectul Mioara Manea a adresat primele laude si felicitãri la adresa municipalitãtii. „Vreau ca în numele institutiei prefectului judetului Neamt sã felicit Primãria municipiului Piatra Neamt, realizatorii acestui proiect. Apreciez cã pentru municipiul Piatra Neamt si nu numai este o realizare deosebitã deoarece se deschide calea spre oameni, încã o datã, care vor putea sã-si petreacã aici timpul liber, sã se simtã bine în municipiul Piatra Neamt si nu în ultimul rînd în judetul Neamt. Felicitãri încã o datã si mult succes“, le-a urat Mioara Manea.

„Va veni foarte multã lume“

A prezis-o presedintele Consiliului Judetean Neamt. „E încã o realizare de exceptie a primarului Gheorghe Stefan, a consilierilor locali de la Piatra Neamt. Prin inaugurarea acestui mall, Piatra Neamt îmbracã fãrã nici un fel de rezervã atributele unui oras european. Sînt convins cã celelelate realizãri care vor urma se vor încadra în programul de dezvoltare a orasului si de ce nu a judetului Neamt. ÃŽl felicit pe domnul primar Gheorghe Stefan, echipa de la Primãria Piatra Neamt pentru aceastã realizare de exceptie. Va veni foarte multã lume aici, în ciuda crizei economice, fiindcã el a fost gîndit pentru toate categoriile sociale. Cei care vor dori lucruri mai scumpe, vor cumpãra lucruri mai scumpe. Cei care vor dori lucruri pe care sã si le permitã sã le ia, o vor face cu sigurantã“, a declarat Vasile Pruteanu.

„Cine munceste nu trece prin crizã

Primarul Gheorghe Stefan s-a declarat sigur de succesul investitiei: „Vreau sã multumesc tuturor celor care sînt prezenti aici la aceastã inaugurare. Mã bucur cã am reusit sã facem inaugurarea primului mall din Piatra Neamt, o investitie sutã la sutã a primãriei. Chiar dacã am avut unele sincope, vreau sã multumesc constructorului, administratorului si în acelasi timp colectivului primãriei, care a fost aproape de aceastã investitie. Sper ca pietrenii, nemtenii si nu numai - românii - sã se bucure de aceastã investitie. Criza financiarã nu va fi o problemã. Dupã pãrerea mea, criza financiarã este artificialã. Cine munceste, cine are valoare, nu trece prin crizã. Dorinta mea personalã este ca sã avem cît mai multi vizitatori si în acelasi timp acest mall sã aducã venituri municipiului Piatra Neamt pentru noile investitii pe care primãria le are în vedere. Doresc tuturor multã sãnãtate, iar administratorului mult succes. Sper sã revenim întotdeauna cu plãcere aici“.

„Noi sîntem multumiti“

„Mie mi-a plãcut“, a declarat Mihaela Stoica, city-manager-ul municipiului. „Dacã si oamenilor le place, dacã celor care vînd aici o sã le meargã treaba, înseamnã cã am fãcut un lucru bun. Cel putin deocamdatã pentru bugetul primãriei este un lucru bun. ÃŽn rest, sã dea Dumnezeu sãnãtatea la toatã lumea si sã aibã vînzãri bune, cã asta e cel mai important. Lumea din Piatra Neamt sã fie multumitã, sã vinã sã facã cumpãrãturi si sã vinã sã petreacã timp în cafenele si în ce puncte de distractie mai sînt. Acest mall deja a deschis calea si pentru altele: este un mall care se face undeva în zona 1 Mai. Concurenta e bunã. Noi sîntem multumiti. Cu cît vor fi mai multe mall-uri deschise, înseamnã cã, implicit, nivelul de trai al celor din Piatra Neamt a crescut, pentru cã oamenii acestia care vin si fac asemenea investitii, le fac în urma unor studii. Dacã au venit la noi, înseamnã cã oamenii au cu ce sã facã cumpãrãturi si asta înseamnã cã o duc mai bine. Sau mãcar marea majoritate dintre ei, poate nu toatã lumea. Poate fi de asemenea un punct de atractie turisticã. Sã fim seriosi, oricare dintre noi mergem la Bacãu sau la Iasi, petrecem un week-end si scopul principal este sã petrecem o sîmbãtã în mall. Toatã lumea se duce asa“, a spus Mihaela Stoica.

Libertatea de a face cumpãrãturi

Forum Shopping Center si-a propus sã ilustreze ceea ce în domeniu se numeste conceptul de liberty of shopping. Încearcã, adicã, sã ofere în acelasi loc tot ce poate avea nevoie omul la un moment dat. Totul într-un decor captivant, modern, care oferã clipe de relaxare prin gama diversã de magazine, restaurante, baruri, cafenele si spatii de joacã pentru copii.
Localizat aproape de centrul orasului, lîngã piata centralã, mall-ul primãriei „dezvoltã un concept arhitectural nou, distingîndu-se printr-un design modern, grandoare, precum si prin utilitatea complexã a distribuirii pe nivele a spatiilor comerciale“, spun cei de la Mar SRL, care administreazã investitia primãriei. „Constructia este amplasatã atît în apropierea Politiei municipale Piatra Neamt, cît si în imediata vecinãtate a telegondolei. Cu o suprafatã de aproximativ 12.000 mp, la care se adaugã 300 de locuri de parcare, cu o investitie de aproximativ 10 milioane euro, Forum Center va constitui un pol de atractie comercialã si divertisment. Arhitectura clãdirii prevede pentru toate cele 4 niveluri ample spatii vitrate cu deschidere cãtre zone spectaculoase din punct de vedere peisagistic, care îmbunãtãtesc si diversificã modalitãtile de utilizare a spatiilor comerciale. Mall-ul din Piatra Neamt va deveni principala atractie a shopping-ului din aceastã zonã, aici întîlnind tot mix-ul general de magazine specifice unui astfel de centru“, adaugã ei.
Si lucrurile nu se opresc aici. În perioada imediat urmãtoare, Forum Shopping Center se va extinde, prin acoperirea albiei Cuejdiului. Proiectul de extindere a fost aprobat de primãrie si va avea 2.500 mp de parcare pentru vizitatorii mall-ului, plus un supermarket operat de una din cele mai cunoscute firme din domeniu.

Articol afisat de 1581 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective