Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Noiembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vaccinul anticancer, fiasco total în cazul elevelor de-a IV-a

• doar 126 de fetite au fost vaccinate contra cancerului de col uterin • în scripte ca benefiare figurau 2.772 de eleve de clasa a IV-a •

Campania declansatã de Ministerul Sãnãtãtii pentru vaccinarea fetitelor de 9-10 ani contra cancerului de col uterin, nu a avut succes în Neamt. Se poate spune cã este un fiasco 100%. Conform datelor centralizate la Inspectoratul Scolar Judetean, din 2.772 de eleve de clasa a IV-a, catagrafiate în judet, au fost vaccinate 126. ÃŽn procente vorbind, în cazul a aproximativ 4,5% din numãrul total al fetitelor luate în vizor le-a fost administrat vaccinul. „Dupã centralizare, situatia se prezintã astfel: din 2.772 de eleve de clasa a IV-a 126 au fost vaccinate, iar pentru 2.646 s-a semnat de cãtre pãrinti cã se refuzã vaccinarea. ÃŽn unitãtile de învãtãmînt le-au fost puse la dispozitie pãrintilor materiale informative despre ce înseamnã aceastã vaccinare împotriva cancerului de col uterin, care sînt avantajele si dezavantajele ei. Printre motivele care au fost enumerate de cãtre pãrinti cînd au decis cã refuze vaccinarea se numãrã boli de care suferã copiii, în special diabet, timpul prea scurt pentru luare unei astfel de decizii, pãrinti plecati peste hotare, care nu au putut fi contactati“, a declarat profesor Mihai Lãcãtusu, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt.
Printre scolile nemtene în care nu a fost desigilatã nici o dozã de vaccin se numãrã Scoala Tibucani, unde niciuna din cele 21 de eleve nu a fost injectatã. Multi dintre pãrintii elevelor de clasa a IV-a de la Scoala Piatra Soimului nu si-au asumat semnãturi contra vaccinului, dar nici nu au agreat ideea întepãturii. La scolile Mihai Eminescu din Roman si Pîngãrati încã se va mai discuta pe tema acestei campanii, iar la Scoala nr. 8 Roman, nu se primiserã pînã ieri dozele de vaccin, dupã cum se stia la ISJ. La Grup Scolar Mihail Sadoveanu Borca, doar 4 fetite au fost vaccinate din 40, la Cordun una din 11, iar la Pildesti 18 din 34.
Începînd de sãptãmîna aceasta, în toatã tara, 110.000 de fete din clasa a IV-a ar fi trebuit sã beneficieze gratuit de acest program de vaccinare pentru preventie, al cãrui cost este de 23 milioane de euro. Vaccinarea propriu-zisã constã în injectarea a trei doze de vaccin în decurs de 6 luni: prima în luna noiembrie 2008, iar celelalte douã în lunile ianuarie si mai 2009. Refuzul de a face vaccinul este acceptat doar dacã este fãcut în scris, de cãtre pãrinti. La nivel de Neamt au fost primite 3.021 doze de vaccin, dar se pare cã Ministerul Sãnãtãtii va rãmîne cu banii dati si cu buza umflatã, pentru cã nu se gãsesc cliente.

Articol afisat de 1431 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective