Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Noiembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Doar liberali si pesedisti la dezbarea Pro Democratia

• la întrunirea organizatã la Tîrgu Neamt au participat doar Andrei Ignat, Ovidius Mãrcutianu si Ionel Arsene • pedelistul Marius Rogin
nu a mai venit, desi confirmase participarea •

Tîrgnemtenii au avut ocazia sã-i cunoascã pe cîtiva dintre candidatii la alegerile parlamentare, cu ocazia unei dezbateri publice organizate de clubul local al Asociatiei Pro Democratia. Au fost prezenti marti, 25 noiembrie, la întrunirea gãzduitã de Casa Culturii „Ion Creangã“, Ionel Arsene (PSD) si Andrei Ignat (PNL), aspiranti la functii de deputat, si Ovidius Mãrcutianu(PNL), înscris în cursa electoralã pentru Senat. Invitatii au fost trimise din vreme tuturor partidelor politice, si surprinzãtoare a fost consideratã absenta lui Marius Rogin (PD-L), candidat la un nou mandat de deputat, care confirmase initial participarea la confruntarea electoralã.
ÃŽn sala mare a Casei Culturii s-au adunat din vreme si galeriile candidatilor prezenti, cu accesoriile de rigoare, cum ar fi geci si baloane rosii si galbene, gata sã-si sustinã prin aplauze reprezentantii. Se simtea si prezenta unor membri PD-L, mai ales cã pe ici-colo se zãrea cîte o esarfã portocalie. Pe parcursul întrunirii nu au lipsit „întepãturile“ din public, dar pe ansamblu, dezbaterea a fost una civilizatã, considerã organizatorii.
Confruntarea electoralã a fost mediatã de liderul tîrgnemtean al APD, profesorul Emanuel Bãlan, care stabilise si regulile întrunirii, de comun acord cu participantii. Mai întîi fiecare a avut la dispozitie cîteva minute pentru a se prezenta alegãtorilor si pentru a-si expune cele mai importante proiecte pentru oras si zonã. Dintr-un bol cu biletele au extras apoi cîte douã subiecte pregãtite de APD, iar la final le-au revenit cîte trei întrebãri puse de public.
Conform tragerii la sorti, primul care a vorbit a fost Ovidius Mãrcutianu, seful Directiei Silvice Piatra Neamt. Liberalul a rugat oamenii sã se implice în politicã, sã participe la sedintele Consiliului Local, pentru a vedea cum le apãrã interesele cei pe care i-au votat. Ca un exemplu negativ, a vorbit, fãrã sã dea nume, despre un consilier judetean, de altã culoare politicã, de sorginte tîrgnemteanã, care a votat sã se ia din banii urbei de sub Cetate pentru a fi directionati spre Piatra Neamt. A promis cã, dacã va ajunge în Parlament, va avea un cabinet la Tîrgu Neamt, iar printre legile pe care vrea sã le schimbe, este cea a vînzãrii cabinetelor medicale, care ar trebui, în opinia sa, sã rãmînã în proprietate publicã. Crede cã dupã alegerile din 30 noiembrie, la guvernare va fi o coalitie PSD-PNL. Ionel Arsene a insistat pe faptul cã este „om al locului“, s-a mîndrit cu firma sa care oferã 100 de locuri de muncã si cu fundatia care vine în sprijinul elevilor. Considerã cã ar trebui sã fie adoptate mãsuri de atragere a investitorilor în zonã si legi de stimulare a copiilor cu rezultate foarte bune la învãtãturã. Este dispus sã se batã cu „portocaliii“, pentru cã pe liberali îi considerã prietenii lui.
Andrei Ignat i-a replicat pesedistului cã, spre deosebire de adversarii politici, liberalii pot conjuga verbul „a face“ la toate timpurile, nu doar la viitor. A vorbit despre proiectele realizate în oras si comune, despre vocatia constructivã, considerînd cã cel mai important lucru pentru zonã este crearea unei tendinte de dezvoltare. Crede cã intreprinderile mici si mijlocii trebuie sustinute de administratia localã, cã numai astfel vor fi contracarate efectele crizelor economice.

Articol afisat de 1496 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective