Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Decembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Liniste si amortealã pe Valea Muntelui

Electoratul de pe Valea Muntelui n-a rãspuns asteptãrilor candidatilor de a se prezenta ieri într-un numãr mare la vot. Se pare cã miza parlamentarã a lui 2008, lansatã-n campanie de cãtre aspirantii la fotoliile de senatori si deputati, nu le-a surîs nicidecum. Si asta în ciuda uninominalului care s-ar fi cuvenit sã-i atragã si sã-i scoatã din casã, mãcar cîteva procente în plus fatã de parlamentarele lui 2004 sau alegerile locale ale lui 2008. Primii nedumeriti de prezenta slabã la urne au fost mebrii comisiilor de la sectiile de votare, care pînã spre prînz abia de înregistraserã 4-5 procente din totalul celor prinsi în listele de votare.
„Pînã la ora 10, cînd s-a fãcut prima raportare, am înregistrat 13 votanti din 755 de oameni trecuti în liste“, avea sã ne spunã presedintele comisiei de la sectia nr. 363, Poiana Largului, care a tinut sã mai adauge si faptul cã, dupã slujbã, oamenii mai zãboviserã ceva vreme la praznicul bisericii, urmînd ca, dupã amiazã, afluenta de electorat sã mai creascã un pic. La aceeasi sectie a comunei Poiana Teiului, am reusit sã aflãm si opinia lui Gavril Irimia Melinte privind uninominalul. „Problema e si bunã, si rea. Eu sînt de acord cu uninominalul, dar sã se fi renuntat la partide. Pentru cã problema pragului electoral stricã treaba. Poate omul sã ia multe voturi si sã nu intre în parlament. Treabã-i asta? Unde se duce atunci votul meu, la redistribuire? Dar, dacã asa a vrut conducerea, ce sã mai spunem noi, cei de jos?“.
Si dacã la Poiana Teiului nu s-a stat pe roze, Grintiesul, pînã spre prînz, dãduse lovitura. 250 de votanti din 1.050 posibili. Sigur, aici ambitiile politice din varã, de la „locale“, s-au transmis si parlamentarelor. Cum, atunci, lupta din turul II se dãduse între PD-L si PNL, cam pe acolo estimau electorii cã se dãdea si ieri. Iar procentul de 20%, la prînz, anunta o luptã strînsã. La Buhalnita, în jurul orei 13, 129 votanti din 729 trecuti în liste. Aici, presedintele comisiei avea sã justifice absenteismul mai cu seamã prin faptul cã multi dintre hangani sînt plecati la muncã în strãinãtate. Din periplul gazetãresc n-a lipsit nici Ceahlãul. Cu 10% votanti în jurul orei 13,30, nu se întrevedea o prezentã mare la votul de peste zi. Cam aceeasi situatie si la Bicaz. Numai cã aici, sinusoida ceor 10 sectii de votare a înregistrat cresteri ceva mai mari în centrul urbei si suisuri timide la sectiile de la periferie. Nu întîmplãtor, sefii celor douã sectii de votare ale cartierului Dodeni se întrebau, ieri, retoric: „Unde sînt alegerile de altãdatã?“. Cu trimitere, desigur, la „locale“, deoarece nu mai departe, în iunie, Dodeniul fusese teatrul de operatii electorale cu implicatii majore în bãtãlia dintre partide. Si cum la localele amintite, spun gurile rele, fuseserã puse în joc si niscai lovele, în zadar, de astã datã, vînãtorii de bancnote si-au pierdut timpul prin preajma sectiilor. N-a fost sã fie.
Asadar, cu una, cu alta, liniste si amortealã pe Valea Muntelui, fatã de un drept constitutional scos de la naftalina comunistã cu sacrificii în ‘89.

Articol afisat de 1962 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion ASAVEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective