Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Decembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vot blazat în zona Tîrgu Neamt

Tîrgnemtenii nu s-au înghesuit, ieri, la urne, lucru dovedit de prezenta destul de redusã a alegãtorilor la cele 12 sectii de votare amenajate pe raza orasului, desi vremea frumoasã îmbia lumea sã iasã din casã. Din cei 18.200 de cetãteni cu drept de vot, circa 20% îsi exprimaserã optiunea pînã la ora 14. Procentele variau de la o sectie la alta, diferentele fiind pe alocuri semnificative, fapt ce fãcea lumea sã vorbeascã despre posibilitatea ca alegãtorii sã fi fost adusi la vot, mai fortat, de cãtre unele formatiuni politice. De exemplu, pînã la ora 14, la sectia 134, de la Scoala nr.5, votaserã 17% din cei 1885 alegãtori arondati, spre deosebire de sectia 135, de la Casa Culturii, aflatã în apropiere, unde îsi exercitaserã dreptul la vot 28% dintre cele 1831 de persoane înscrise pe listele permanente.
Dacã la alegerile locale partidele si candidatii erau mai înversunati unii împotriva altora, atmosfera de la uninominale a fost mai calmã, desi s-au mai semnalat pe ici-colo unele probleme. La sectia 133 de la Liceul Economic, presedinta sectiei a apelat la 112, pentru a fi îndepãrtat un afis electoral de pe un bloc din imediata vecinãtate. Neculai Andoni, liderul PNL spunea cã s-a depus contestatie la BEJ fiindcã la sectiile de vot de la Clubul Copiilor si Liceul „Stefan cel Mare“ s-ar fi pus stampila de control pe buletinele de vot cu o searã înainte, si nu dimineatã, înainte de deschiderea sectiei, cum ar prevedea legea. Din punctul de vedere al lui Ionel Arsene, candidatul PSD din Colegiul 7 deputati, lucrurile decurgeau normal, nu a remarcat nici o neregulã în desfãsurarea procesului de vot. Nici liderul PD-L Tîrgu Neamt, Mircea Pintilie, nu a avut nimic de obiectat, a fost si în comunele din jur si a constatat cã nu erau probleme. Toti candidatii la senat si deputati au fost în teren, Dumitru Badea (PRM), de exemplu, a votat la Filioara, în jurul amiezii. Alegerile au fost monitorizate si de membrii Asociatiei Pro Democratia Tîrgu Neamt, care, pe lîngã observatorii din sectii, au avut si un echipaj mobil ce a urmãrit si modul în care s-a votat în comune. „Am constatat mici incidente, cum ar fi prezenta unor agitatori pe la sectii, sau faptul cã la Humulesti au fost cazuri cînd au intrat cîte douã persoane în cabinã. Am sesizat verbal presedintii de sectii, si au luat mãsurile cuvenite. De asemenea, multe persoane s-au plîns cã au fost sunate la miezul noptii, pe telefonul fix, iar un mesaj, care pãrea înregistrat, le recomanda sã voteze PD-L. Chiar si eu am fost sunat“ a relatat profesorul Emanuel Bãlan, presedintele clubului tîrgnemtean al APD.

Articol afisat de 1813 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona ANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective