Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Decembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sampanie si tristete pe la partide

• în timp ce PD-L jubileazã, iar PSD se bucurã moderat, PNL suferã din pricina rezultatului luat pe judet • „ÃŽn calitate de presedinte al PD-L Neamt, votul oamenilor mã responsabilizeazã. Pe mine si pe parlamentarii PD-L în egalã mãsurã“, a declarat Gheorghe Stefan • „Ne-am apropiat de PD-L si, dacã am fi avut cam 6.000 de voturi în plus pe orase, eram pe primul loc. Dar sîntem multumiti, oricum. Avem trei deputati si un senator, ceea ce este bine“, a declarat Ioan Munteanu, liderul PSD • deputatul PNL Serban Strãtilã s-a limitat sã spunã cã „„Rezultatele sînt sub asteptãri. Se pare cã n-am fost pregãtiti pentru aceastã campanie electoralã pe vot uninominal“ •

Primele alegeri uninominale i-au fãcut pe politicienii nemteni sã pocneascã sticle de sampanie, sã dea cu confetti sau, din contrã, sã plîngã în pumni. Ieri, pe la prînz, dupã o noapte albã, sediile principalelor partide erau pustii si linistite, ca si cum n-ar fi trecut prin agitatia electoralã. Numai resturi de pizza si sticle goale dovedeau cã, doar cîteva ceasuri mai devreme, stresul principalilor actori politici din Neamt a fost maxim. Dupã primele estimãri, dupã numãrãtoarea paralelã fãcutã de fiecare, dupã rezultatele preliminarii anuntate de BEJ, liderii politici si-au arãtat public si reactiile. Fiecare dupã procent. Cel mai bucuros a fost, desigur, presedintele PD-L Neamt. Cu cîstig pe toatã linia la Piatra Neamt, unde a scos doi deputati si un senator din prima, Gheorghe Stefan s-a declarat multumit de roadele muncii sale si a echipei. „Rezultatele obtinute de PD-L Neamt sînt pe mãsura muncii staff-ului de campanie si candidatilor Partidului Democrat Liberal. Sîntem multumiti de rezultate. Rãmîne ca, în continuare, împreunã cu organizatiile din tarã si cu conducerea centralã, sã stabilim ce vom face pe viitor. Pot sã vã spun cã am muncit foarte mult în aceastã campanie, dar iatã, cu folos. Dreapta a învins în aceste alegeri uninominale, primele de acest fel. Electoratul a decis în tarã - si cu atît mai mult în judetul Neamt - cã doreste o guvernare de dreapta. Le multumesc nemtenilor pentru cã prezenta la vot, pentru cã au iesit sã-si exprime optiunea. Felicit alegãtorii pentru mobilizarea de care au dat dovadã. Ne bucurãm tare mult cã nu ne-am înselat atunci cînd ne-am bazat pe sprijinul lor. ÃŽn calitate de presedinte al PD-L Neamt, votul oamenilor mã responsabilizeazã. Pe mine si pe parlamentarii PD-L în egalã mãsurã“, a declarat Gheorghe Stefan.
Potrivit presedintelui, PSD Neamt încheie si el pe plus primele uninominale. „Rezultatele sînt bune. Spre deosebire de alegerile din varã, votul politic este cu 6 - 7 procente în plus pentru partidul nostru. Atunci am avut 29%, acum avem 35 - 36% la Camerã si Senat. Ne-am apropiat de PD-L si, dacã am fi avut cam 6.000 de voturi în plus pe orase, eram pe primul loc. Dar sîntem multumiti, oricum. Avem trei deputati si un senator, ceea ce este bine. ÃŽl felicit pe toti care au cîstigat si care au muncit pentru acest vot din organizatia noastrã. Multumesc foarte mult în acelasi timp tuturor celor care ne-au votat“, a declarat Ioan Munteanu, liderul social-democratilor nemteni.
Numai în tabãra PNL era jale mare. Dupã marele perdant Dorinel Ursãrescu, cel mai afectat era Serban Strãtilã. Acesta a avut doar un scurt comentariu dupã cele 31 de zile de zbateri electorale:
„Rezultatele sînt sub asteptãri. Se pare cã n-am fost pregãtiti pentru aceastã campanie electoralã pe vot uninominal“.

Articol afisat de 2314 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective