Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Decembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

GÎTU MORTULUI TÃIAT CU CUTITUL LA PRIVEGHI

• caz cutremurãtor la Orbic • ieri dimineatã, un tînãr de 37 de ani a tãiat gîtul unei bãtrîn decedat, pregãtit pentru înmormîntare • autorul a fost snopit în bãtaie de rudele rãposatului • a ajuns la spital cu fracturi si plãgi tãiate • ulterior, tiganii din Orbic s-au împãrtit în douã tabere si s-au bãtut • autorul este cercetat pentru profanare •

Un caz incredibil s-a petrecut, ieri dimineatã, în cartierul Orbic, al orasului Buhusi, zonã care se învecineazã cu cîteva localitãti nemtene, delimitarea fiind datã de un drum judetean. Dupã ce s-a îmbãtat bine la priveghi, un bãrbat a rãmas singur cu mortul, cãruia i-a tãiat gîtul si l-a crestat de mai multe ori cu cutitul. Grozãvia s-a petrecut în jurul orei 5, în locuinta lui Constantin Gruia, de 80 de ani, care murise cu o zi în urmã. Joi seara, toatã suflarea cartierului de tigani s-a adunat la priveghi, unde s-a bãut fãrã mãsurã. Dupã miezul noptii, rudele mortului au plecat care-ncotro si l-au lãsat pe Viorel Gruia, de 37 de ani, sã rãmîna la cãpãtîiul bãtrînului. Nu se stie cum, spre dimineatã, Viorel s-a trezit, a scos un cutit si i-a retezat mortului gîtul, dupã care l-a mai înjunghiat de cîteva ori. Rudele care au intrat apoi în casã si-au pus mîinile în cap cînd l-au zãrit pe bãtrînul din cosciug plin de sînge si cu capul într-o parte. Imediat s-a dat alarma, iar Viorel a fost încoltit de ceilalti tigani, care l-au luat la bãtaie si l-au înjunghiat de mai multe ori. Plin si el de sînge, Viorel Gruia a apucat sã ajungã la rudele sale, care l-au transportat la spital. Ieri dimineatã, cartierul Orbic era împãrtit în douã tabere, fiecare cu propria variantã. Cum era si normal, rudele lui Viorel se jurã cu mîna pe inimã cã bãiatul nu-i vinovat, si cã rudele mortului l-ar fi schilodit degeaba. Tot ieri, medicii legisti au confirmat faptul cã gîtul mosului fusese sectionat, iar politistii au început urmãrirea penalã împotriva lui Viorel Gruia. „Agresorul a profitat de faptul cã a rãmas singur cu decedatul, a scos cutitul si i-a tãiat gîtul. Este acuzat de profanare si riscã între trei luni si trei ani de închisoare“, a declarat subcomisarul Mihai Tãnase, de la Politia Buhusi. Agresorul a fost internat cu fracturã de piramidã nazalã si multiple tãieturi pe mîini si în zona capului si a fost operat de urgentã. Politistii spun cã întreg cartierul stã pe un butoi de pulbere si nu este exclus ca în zonã sã fie amplasate efective de jandarmi pentru ca situatia sã nu degenereze într-un mãcel. Nu este pentru prima datã cînd cartierul Orbic, aflat la granita dintre judetele Neamt si Bacãu, este scena unor conflicte sîngeroase. ÃŽn urmã cu cîtiva ani, între politistii nemteni si tiganii din Orbic sau Mocirla, cum mai este cunoscutã localitatea, s-au dat lupte crîncene, soldate chiar cu pierderi de vieti omenesti. Locuitorii din Orbic sînt acuzati cã sãvîrsesc infractiuni, în special tîlhãrii si furturi, în dauna sãtenilor din comunele nemtene Români si Moldoveni.

Articol afisat de 2827 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 05.12.2008 12:58
Sa nu se duca acolo nici un om de ordine.
Stati linistiti, pentru ca stiti ce a patit Cazacu. Lasati-i sa se macelareasca intre ei. Cu cat contribuie salbaticii astia la buget, ca sa se cheltuie bani cu pastrarea ordinii, intr-un conflict care le apartine in totalitate si care demonstreaza ca inca n-au iesit din jungla.
Ad�ugat de corina danila la data 05.12.2008 14:27
Orbic?
Bai, nasol ati ajuns! Ziceti ca Monitorul de Neamt e ziar local dar aveti articolul principal cu o stire din Bacau. Pai pe mine, daca ma interesa ce se intampla in Bacau, intram pe Ziarul de Bacau si citeam aceeasi stire. Bravo voua !
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective