Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Decembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
I-am ales, cu ei defilãm

I-am ales, cu ei defilãm

• zece din unsprezece alesi ai judetului au primit ieri certificatul de deputat sau senator • singurul absent a fost pesedistul Ioan Munteanu, prins în comisia de negocieri pentru formarea noului Guvern • la înmînarea certificatelor, animozitãtile politice au fost date uitãrii • deputatul Stelian Ghitã s-a „petrecut“ cu pesedistii ca sã-i „aducã la PDL“ • colegul Culitã Tãrâtã i-a cerut si obtinut un consult în calitate de pacient • Mãrcutianu si Bostan au împãrtit flori • deputatul Mihaela Stoica vrea sã facã lucruri bune pentru Neamt, iar senatorul Chelaru sã modifice unele legi •

Reprezentantii Neamtului în Parlament si-au primit luni, 8 decembrie, certificatele în baza cãrora dovedesc noul lor statul - cel de deputat sau de senator. Înmînarea certificatelor a avut loc ieri la prînz, la Biroul Electoral Judetean, în prezenta membrilor acestuia, oficiile revenind judecãtorului Cristina Marazliu, care a detinut presedintia BEJ. A început cu senatorii, primul fiind strigat ex-prefectul Toader Mocanu, membru PD-L, si al doilea - Ioan Chelaru, PSD. Apoi au urmat deputatii, singurul absent fiind Ioan Munteanu, presedintele PSD Neamt, care se afla la Bucuresti, la negocieri pentru formarea noului Guvern. Ceilalti opt deputati au rãspuns prezent si si-au preluat certificatele: Culitã Tãrîtã si Victor Surdu - PSD, Stelian Ghitã, Mihaela Stoica, Marius Rogin si Marius Neculai - PDL si Ovidius Mãrcutianu si Emil Bostan - PNL.

Flori de la PNL

Începînd cu ora 11.30, la sediul BEJ au început sã aparã personalitãtile politice ale Neamtului. Unii grupati pe partide, altii separat, dar aproape toti cu cîte o atentie pentru finalul ceremoniei - sampanii, prãjituri, ciocolate, flori sau calendare. Cei doi penelisti au venit cu flori. Crizanteme albastre si galbene. Sase buchete la numãr, care au fost împãrtite în mod egal de cei doi alesi, Ovidius Mãrcutianu si Emil Bostan, în momentul în care li s-au înmînat certificatele. Fiecare doamnã din prezidiu a primit cîte un buchet, dovadã cã fuseserã corect numãrate de dinainte. Parlamentarii s-au asezat pe primul rînd, de o parte si de alta a culoarului despãrtitor, cu exceptia penelistilor, care au preferat rîndul II.

Pedelistul Ghitã le-a pus gînd rãu pesedistilor

Pedelistul Stelian Ghitã a stat în mijlocul pesedistilor, explicînd cu umor gestul sãu. „Eu îi aduc pe toti acolo, la voi, la PDL“, fãcînd aluzie la o posibilã aliantã guvernamentalã PSD-PDL. De fapt, despre aceastã aliantã s-a vorbit putin si la începutul ceremoniei, cînd parlamentarii s-au întepat usor, fãcînd referiri la contrele practicate în campania electoralã. Deputatul Culitã Tãrîtã a profitat de prezenta doctorului Stelian Ghitã si a stabilit ca dupã ceremonie sã meargã în calitate de pacient la colegul sãu din Camera Deputatilor, amîndoi arãtînd cã mai încolo de lupta din campania electoralã, omenia si respectul trebuie sã domine. Medicul a acceptat sã îsi investigheze pacientul care s-a ales cu o rãcealã zdravãnã dupã mai multe sãptãmîni de zbucium electoral.

Culitã Tãrîtã - îngrozit de necazurile si problemele sãtenilor

Printre cupe de sampanie, noii parlamentari de Neamt au dat declaratii despre ceea ce au de fãcut în urmãtorii patru ani.
Culitã Tãrâtã, deputat PSD, a spus: „Am o responsabilitate deosebit de mare, tinînd cont de criza economicã cu care se confruntã cetãtenii României. Avem obligatia de a duce la îndeplinire programul de guvernare. Mã îngrozesc problemele si necazurile oamenilor din mediul rural. 55% din populatia României trãieste la sat. Din ‘90 încoace, aproape cã nu s-a fãcut nimic pentru satul românesc. Glasul tãranului român vreau sã ajungã în Parlament“. Victor Surdu, deputat nemtean PSD de import, a precizat la rîndul sãu. „Vreau sã le multumesc celor care ne-au ales. Va fi foarte greu, mai ales în urmãtoarele luni, pentru toatã lumea. Vom vedea cum se vor aseza lucrurile. Drumul meu în Parlament va fi acelasi cu al domnului Tãrîtã - problemele satului ormânesc. Sper sã facem o echipã bunã. 25-30% din oamenii de la sate sînt condamnati la moarte lentã, fãrã nici un viitor“.

Mihaela Stoica: „Vom face lucruile asa cum trebuie, fãrã a dramatiza si a-i speria pe oameni“

Toader Mocanu, senator PDL: „Plec la drum cu gîndul de a face treabã. Vreau sã schimbãm fata judetului Neamt. Asteptãm negocierile sã vedem noul Guvern. Este o perioadã destul de strînsã, cu foarte multe discutii. Va trebui sã ne constituim în comisii si sã ne apucãm de treabã“. Stelian Ghitã, PDL: „ÃŽn campania electoralã am fãcut cîteva promisiuni si ce va tine de noi vom face în asa fel încît sã se realizeze. Las Spitalul Judetean bine si sper cã acei care vor veni dupã noi sã îl aducã într-o fazã de si mai bine“. Mihaela Soica, deputat PDL, a precizat: „Vreau sã facem lucruri bune pentru Neamt. Vom avea de votat pentru Camera Deputatilor un presedinte. Apoi sper sã facem treabã bunã în Guvern, sã-i ajutãm pe români si pe nemteni sã le fie bine. Vom face lucruile asa cum trebuie, fãrã a dramatiza si a-i speria pe oameni“.

Senatorul Chelaru are probleme cu... legea

Senatorul PSD Ioan Chelaru are în vizor corectarea unor legi sau plãmãdirea unora care acum nu existã. „România nu are acum o lege a bugetului de stat. Ne trebuie cîteva luni ca sã facem asa ceva. Apoi va trebui modificatã legea alegerilor generale, pentru cã au fost aduse foarte multe critici celei actuale. Sînt necesare modificãri la legile justitiei - la Codul Penal si Codul de Procedurã Penalã. Cam acestea sînt principalele obiective pe care le am“.
Cei unsprezece parlamentari de Neamt îsi vor prelua mandatele începînd cu data de 15 decembrie, adicã lunea viitoare.

Articol afisat de 3425 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de mickey999 la data 09.12.2008 05:05
Defilati voi cu ei! Eu i-as defibrila nitzel!
Am curajul sa spun ca in cei 4 ani care urmeaza nu veti auzi nimic de ei. Toti vor sa faca numai lucruri bune. De care lucruri bune? Din alea ca Marius Marinescu care a demonstrat inca o data cam ce fel de porc ordinar este?
Sau lucruri bune gen Marius Rogin? Stie cineva de el ? A auzit careva de Rogin prin Marele Circ de Stat(recte Parlament!)? Eh? Nimeni? Stati linistiti ca nu veti auzi de Rogin inca 4 ani de aici inainte.
Ceva imi spune ca de bine nu se va auzi ...ceva scandaluri..poate... M(u)iutza, grija mare taticu'!Am impresia ca ai s-o pui de niste shmecherii de pomina!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective