Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Decembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Premise pentru o guvernare „colegialã“

Din campanie adunate,

• PSD si PDL au mari sanse sã guverneze împreunã • vorbele grele aruncate în campanie de ambele tabere pot constitui premisa unui program de guvernare consensual • desigur, fiecare parte mai are rezerve de epitete cu care se pot gratula, dupã posibila guvernare •

ÃŽncurcate sînt cãile politicii si nu de putine ori distractive. E hazliu sã privesti colegii de mîine de la guvernare si sã-ti amintesti de dusmanii de ieri din campania electoralã. „Mãi dragã“ ar putea fi apelativul cu care sã se gratuleze extrem de posibilii viitori colegi de campanie de la PDL si PSD, pentru cã dupã ce s-au contrat atît de dur si veninos în campanie nu putem crede cã o sã treacã direct la „bunul meu coleg“. Pe principiul „cine uitã, e condamnat sã repete greselile trecutului“, haideti sã ne amintim cîteva din vorbele dulci din campania care s-a încheiat. Ca de la „ciuma rosie“ la „partid de conjuncturã, cu oameni de conjuncturã, fãrã doctrinã, fãrã nimic“.

Anti PDL

Pe la mijlocul încins al campaniei, un lider social democrat descoperea: „Aceastã campanie electoralã începe sã semene cu ceea ce stim de la bunicii nostri cã se întîmpla acum o sutã de ani, la nivelul incipient al politicii moderne în România, cînd încã nu erau cizelate toate simtirile într-ale politicului. Vorbim de primitivism politic în judetul Neamt“, zicea un candidat la Senat. Si continua: „Toate astea nu dovedesc decît disperarea electoralã a celor din PD-L, care au aflat si ei cã noi, PSD, conducem în sondaje, deci vom cîstiga alegerile si vom forma guvernul. Este disperarea unui PD-L care s-a culcat seara pe stînga si s-a trezit dimineata pe dreapta politicii românesti. Este un partid de conjuncturã, cu oameni de conjuncturã, fãrã doctrinã, fãrã nimic“.
Nici unele afaceri n-au fost uitate: „De ce sã primeascã energie ieftinã numai Alro Slatina, societate mare, la care ne aducem aminte cu totii cã domnul Stolojan cãra valize?“, afirma un candidat la Camera Deputatilor.

Anti PSD

Dacã ai fi fost curios sã faci în campania electoralã o plimbare cu Loganul TãriGeoanã probabil cã ai fi auzit si astfel de ziceri:
„De doi ani, de cînd PNL a scos PD-L de la guvernare, este santajat de PSD ca sã rãmînã la putere. PSD se considerã în opozitie si tot amenintã cu motiuni de cenzurã pe care nu le mai depune, dar de fapt santajeazã guvernul PNL. PNL plãteste taxã de protectie la PSD. Este un troc mafiot. Este clar o cîrdãsie politicã pe bani publici“, afirma un lider democrat liberal.
Chestia cu paternitatea programului anticrizã e mai usor de rezolvat în cazul unei guvernãri comune. Aproape cã ne-am obisnuit în România cu proiecte nãscute din nici o mamã, dar din doi tati: „Programul PDL anticrizã apartine categoric oamenilor nostri, cu rezolvãri si solutii clare pentru fiecare participant în parte. PSD are program anticrizã copiat de la PD-L (...) Kilogramul de zahãr, de fãinã de porumb si de grîu si mai departe, pînã la promisiunea cãtre oameni cã li se va da cîte un godac, într-o sãptãmînã toate se vor încheia. Si la fel si mascaradele. Sã nu uitãm nume precum Geoanã, pe care stim cum l-a numit Iliescu, nume ca Nãstase, cu averile lui fabuloase, Hrebenciuc, Miki Spagã, acestia sînt colegi ai pesedistilor din Neamt“ (candidat PDL la Senat). Deh, ce mai conteazã acum, colegii colegilor vor fi colegii mei!
Eh, ce ti-e si politica asta mioriticã. Morala povestii ar fi ca niciodatã sã nu scuipi prea tare cã nu stii ce-o sã trebuiascã sã pupi în viitor. În rest, vorba cîntecului: E armonie-n casa noastrã.... de la Palatul Victoria, pînã-n Cotroceni, de la Kisseleff , pînã-n Modrogan.
END

Articol afisat de 1239 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective