Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Decembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ultimii bani pentru sinistratii nemteni

• cei afectati de inundatii au beneficiat de un sprijin totalizînd 857.000 lei • „Sumele sînt deja în cont si urmeazã sã ajungã în cel mai scurt timp la beneficiari“, a spus prefectul Mioara Manea •

Membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgentã s-au întîlnit la sediul Palatului Administrativ pentru repartizarea sumelor suplimentare primite ca extindere a Memorandumului MIRA - cîte 4.000 lei pentru finisarea fiecãrei case care a fost reconstruitã în regie proprie si cîte 1.000 lei pentru locuintele ce se reabiliteazã, repartizarea sumelor colectate în contul deschis de Institutia prefectului pentru a sprijini sinistratii în finisarea caselor, precum si pentru aprobarea planului de activitate al CJSU pe anul 2009.
Astfel, suma de 937.000 lei alocatã suplimentar judetului Neamt pentru finisarea caselor care au fost construite în regie proprie si pentru locuintele ce se reabiliteazã, a fost împãrtitã între sase comune, dar nu în mod egal. Comunei Tãmãseni, pentru cele 99 de locuinte reconstruite în regie proprie si 46 de locuinte reabilitate, i-a revenit suma de 442.000 lei. Comunei Doljesti, pentru cele 91 de locuinte reconstruite în regie proprie, care n-au primit sprijin din partea fundatiei Habitat for Humanity, i s-a repartizat suma de 364.000 lei. Comuna Ion Creangã, pentru sapte case reconstruite în regie proprie si trei case reabilitate, va primi suma de 31.000 lei. Comuna Horia, pentru trei case reconstruite în regie proprie primeste suma de 12.000 lei. Comunelor Sagna si Icusesti le revine fiecãreia suma de 4.000 lei, pentru cîte o casã reconstruitã în regie proprie. „Totalul sumei repartizate este de 857.000 lei pentru un numãr de 202 case reconstruite în regie proprie si 49 de case reabilitate. Suma rãmasã disponibilã, de 80.000 lei, obtinutã ca urmare a faptului cã 20 de locuinte reconstruite în regie proprie din comuna Doljesti - pentru care s-au primit fonduri - au fost finisate de fundatia Habitat for Humanity, va fi utilizatã, cu acceptul Guvernului, pentru achizitionarea de materiale pentru finisaje“, a declarat Dana Savu, purtãtor de cuvînt al Prefecturii Neamt.
Totodatã, suma de 11.000 lei colectatã suplimentar în contul umanitar deschis de Institutia prefectului va fi utilizatã pentru cumpãrarea de var lavabil, ce va fi repartizat proportional familiilor ale cãror locuinte au fost reconstruite în acest an. Toate aceste repartizãri de fonduri au fost aprobate prin hotãrîre, de cãtre membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgentã. „Pentru a repartiza si ultimele fonduri destinate finisãrii caselor reconstruite, dar si a celor reabilitate în acest an, era necesarã hotãrîrea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgentã. Sumele sînt deja în cont si urmeazã sã ajungã în cel mai scurt timp la beneficiari“, a spus prefectul Mioara Manea.

Articol afisat de 1522 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective