Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Decembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
5.897 de dascãli au declarat rãzboi

5.897 de dascãli au declarat rãzboi

• reprezentantii Federatiei Sindicatului Liber din ÃŽnvãtãmînt Neamt au depus ieri dosarul de chemare în judecatã a celor care se fac vinovati de neaplicarea majorãrii de 50% de la 1 octombrie

5.897 de dascãli si personal auxiliar din judetul Neamt, toti membri de sindicat, au semnat pentru a chema în judecatã 82 de consilii locale, Ministerul Educatiei, Cercetãrii si Tineretului Inspectoratul Scolar Judetean Neamt, Consiliul Judetean Neamt si conducerile a 151 de scoli, pe motiv de neaplicare a prevederilor în baza cãrora ar fi trebuit sã li se majoreze salariile cu 50% de pe 1 octombrie. Dosarul de chemare în judecatã a fost depus la Tribunalul Neamt, vineri, 12 decembrie. „Am constatat cã avem o sustinere extrem de mare din scoli, din partea colegilor nostri, pentru a-i da în judecatã pe cei care se fac vinovati de neaplicarea prevederilor legale privind cresterea salariilor din învãtãmînt. Din cei 5.897 de semnatari, 2.384 îsi desfãsoarã activitatea în scoli din Piatra Neamt si zonã, 2.033 în zona Roman si 1.480 sînt din scoli din Tîrgu Neamt si apropiere“, a declarat Gabriela Grigore, consilier în cadrul Federatiei Sindicatului Liber din ÃŽnvãtãmînt, filiala Neamt. Ca numãr de scoli, sînt parte în proces 151, în acestea desfãsurîndu-si activitatea cadre didactice si personal didactic auxiliar. Adicã aproape 6.000 de angajati din învãtãmînt si-au dat în judecatã propriii sef - 151 de directori, acestia avînd calitatea de angajatori care nu au respectat legea privind aplicarea unei majorãri salariale de 50%.
La nivel de judet, sindicalisti provenind din cele douã categorii de salariati (cadre didactice si personal didactic auxiliar) sînt circa 6.300 la numãr. Dintre acestia, 5.897 au semnat cã vor sã aibã loc procesul pentru recuperarea banilor promisi de guvernanti, ceea ce înseamnã cã aproape 94% dintre profesorii nemteni si personalul didactic auxiliar - bibliotecari, laboranti etc, sînt nemultumiti în momentul de fatã, întrucît de la începutul lui octombrie salariile lor ar fi trebuit crescute cu 50%, ori majorarea s-a fãcut cu doar 9%.
Sindicalistii nemteni vor fi reprezentati în fata instantei tot de cãtre avocata Mirela Fieraru, cea care a reusit sã obtinã si alte avantaje pentru dascãli, dar tot dupã procese lungi si complicate.

Articol afisat de 1173 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective