Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Decembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Accident rutier comis de un copil de 9 ani

• pustiul conducea o cãrutã si a acrosat un pieton • victima a fost internatã în stare gravã la spital •

Un pusti, din comuna Podoleni, a reusit „performanta“ sã fie cercetat penal la doar 9 ani, dupã ce a bãgat în spital un bãrbat, în vîrstã de 64 de ani, în urma unui accident rutier. Bãiatul conducea marti, 16 decembrie, o cãrutã pe strada Sfînta Treime din Podoleni. La un moment dat, din cauza neatentiei si a lipsei de experientã, micul cãrutas a pierdut controlul atelajului, acesta acrosîndu-l pe Constantin B., în vîrstã de 64 de ani, care se deplasa regulamentar pe marginea carosabilului. Pietonul a suferit fracturi costale 5,6,7 dreapta si pneumotorax partial drept, fiind internat în Spitalul Judetean Neamt.
Deoarece în ultimele sãptãmîni, pe raza judetului Neamt s-au înregistrat mai multe evenimente rutiere care s-au soldat cu persoane decedate si rãnite grav, politistii le reamintesc participantilor la trafic sã respecte regulile de circulatie.
Cum viteza excesivã sau neadaptatã conditiilor de drum continuã sã genereze multe accidente rutiere, politistii vã recomandã sã: nu efectuati depãsiri neregulamentare; nu circulati pe sensul opus, cu exceptia cazurilor în care efectuati regulamentar manevra de depãsire. De asemenea, oamenii legii spun cã este bine ca soferii sã-si planifice timpul necesar deplasãrilor în asa fel încît sã nu conducã în stare de obosealã, aceastã cauzã ducînd la producerea unor accidente grave. Nu conduceti sub influenta bãuturilor alcoolice si folositi centura de sigurantã. Traversati strãzile numai pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor „Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sînt instalate semafoare numai la culoarea verde. Pietonii surprinsi si accidentati ca urmare a traversãrii prin locuri nepermise sau a nerespectãrii altor obligatii stabilite de normele rutiere poartã întreaga rãspundere a accidentãrii lor, în conditiile în care conducãtorul vehiculului a respectat prevederile legale privind circulatia prin acel sector de drum. Politistii vã mai recomandã sã vã asigurati temeinic la efectuarea manevrelor (schimbare a directiei de mers, plecare de pe loc, mersul înapoi) si sã respectati normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent dacã este vorba despre pietoni sau vehicule.

Articol afisat de 1314 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective