Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Decembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Crimã lîngã Schitul Icoana

• crima a fost comisã lîngã o cabanã forestierã situatã lîngã schitul Icoana Veche, de pe raza comunei Vînãtori • victima, care se afla sub influenta bãuturilor alcoolice, a fost omorîtã în bãtaie de doi muncitori, care nu au vrut sã-i permitã accesul în cabanã •

Un conflict minor, între trei persoane, s-a transformat într-o tragedie, un bãrbat în vîrstã de 42 de ani fiind omorît în bãtaie. Evenimentul a avut loc joi, 18 decembrie, la o cabanã forestierã situatã lîngã Schitul Icoana Veche, de pe raza comunei Vînãtori-Neamt. Desi criminalii au încercat sã scape de rãspundere, pusi în fata probelor strînse de cãtre anchetatori, ei nu au mai putut da înapoi. Valer Nechita, în vîrstã de 32 de ani, din comuna Urecheni, si Constantin Gîrbea, de 30 de ani, din Vînãtori, au recunoscut cã l-au omorît în bãtaie pe Dorel Brînzei, de 42 de ani, din comuna Dumbrava Rosie. Cercetãrile au arãtat cã Brînzei, cunoscut cu antecedente penale, el avînd la activ o condamnare pentru tîlhãrie, a fost externat din Sanatoriul Bisericani pe data de 17 decembrie.
În cursul zilei de 18, bãrbatul a fost vãzut de mai multe persoane pe raza comunei Vînãtori, unde a consumat bãuturi alcoolice în mai multe baruri. În discutiile purtate cu cîtiva sãteni, bãrbatul a spus cã intentioneazã sã ajungã la schitul Sihla sau Icoana Veche, unde intentiona sã rãmînã pentru a-i ajuta pe cãlugãri. Spre searã, bãut bine, Dorel Brînzei, a ajuns la o cabanã forestierã ce apartine schitului Icoana. Cel mai probabil, a vrut sã cearã celor doi tineri sã-l lase sã înnopteze. Cînd l-au vãzut, cei doi tineri i-au cerut musafirului nepoftit sã plece. Brînzei a refuzat, iar între ei a izbucnit un conflict spontan, primul fiind lovit cu pumnii si cu picioarele. Dupã ce l-au bãtut bine, agresorii au abandonat victima în fata cabanei, crezînd cã pînã dimineatã aceasta se va trezi si va pleca. În jurul orei 3 dimineatã, treziti de gemetele bãrbatului, autorii l-au luat si l-au dus într-o magazie, dupã care s-au culcat din nou. A doua zi, cînd au mers sã vadã dacã victima a plecat, indivizii au constatat cã aceasta nu mai avea puls. Îngroziti, ei au pus la cale un plan, menit sã-i inducã în eroare pe anchetatori. Gîrbea a dat fuga la staretul schitului spunîndu-i cã un bãrbat necunoscut a murit în magazia de lîngã cabanã. Staretul a sunat la 112, iar la fata locului s-a deplasat o ambulantã, dar si un echipaj de politie. În urma examinãrii sumare a cadavrului, oamenii legii au constatat cã victima prezintã mai multe echimoze la nivelul fetei. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Tîrgu Neamt pentru efectuarea necropsiei. Medicul legist a constatat cã moartea bãrbatului a fost violentã si s-a datorat traumatismelor cerebral si toracic, pneumotorax, leziuni produse prin lovire activã. În acest moment ancheta a fost prelutã de procurorul criminalist Alexandru Togan si de comisarul Paul Tablan, din cadrul Serviciului de investigatii criminale Neamt. Audiati din nou, cei doi tineri si-au recunoscut fapta comisã. Pe numele lor, instanta a emis cîte un mandat de arestare preventivã, pe o perioada de 29 de zile, pentru comiterea infractiunii de omor.

Articol afisat de 2199 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU; G. MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 22.12.2008 15:27
NU M-AI ASCULTAT MURARULE. IAR MALATRATEZI LIMBA ROMANA
Ai crezut ca glumesc atunci cand ti-am zis sa pui mana pe un manual de limba romana? Se vede ca specialitatea ta e repetitia suparatoare(asa cum ne spunea noua doamna invatatoare prin clasa a doua)."...sa ceara celor doi tineri sa-l lase sa innopteze.Cand l-au vazut, cei doi tineri..." Ce zici tu? Suna fain repetitia asta cu cei doi tineri? Si inca ceva. De vreo cincisprezece ani s-a trecut la scrierea cu I din A. Glumim, criticam, dar adevarul e ca toi analfabetii au ajuns "ziaristi". Va dati seama ca un copil poate citi un asemenea articol cu greseli grave de ortografie si exprimare(termeni de care sunt sigur ca Muraru nu a auzit)api sa creada ca asa e corect?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective