Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Decembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dascãlii, unii cadorisiti cu 7 milioane, altii cu promisiuni

• la Piatra Neamt încã nu se stie ceva concret despre tichetele cadou • „Ne intereseazã sã stim cum s-au manevrat fondurile care erau alocate prin hotãrîre de consiliu acestei categorii din Piatra Neamt“, afirmã sindicalistii • ar fi ceva promisiuni pentru la anu’ • cei mai fericiti sînt profesorii din Tupilati care au primit cîte 7 milioane si Dragomiresti, cu 6 • la Roznov, Sãvinesti si Tarcãu s-au dat cîte 5 milioane • la Rediu, Bodesti, Zãnesti, Bahna, Bîra, Boghicea sau Sagna, Mosul e peste poate de sãrac •

Crãciunul si Revelionul vor fi mai îmbelsugate pentru unii dascãli din judetul Neamt, decît pentru altii. Si asta pentru cã unii au primit tichete cadou care le asigurã un anumit confort, în vreme ce altii au tot asteptat, au intrat în vacantã si rãmîn cu asteptarea... Conducerea Filialei Neamt a Federatiei Sindicatului Liber din ÃŽnvãtãmînt a trimis ieri, 22 decembrie, o scrisoare prin care a solicitat un rãspuns ferm referitor la situatia tichetelor cadou pentru cadrele didactice care îsi desfãsoarã activitatea în unitãti de învãtãmînt din Neamt. „Azi (luni, 22 decembrie), am înaintat o scrisoare cãtre primarul municipiului Piatra Neamt, la care am anexat si o copie a hotãrîrii Consiliului Local, în baza cãreia s-au aprobat sumele pentru tichetele cadou. Prin acea hotãrîre s-au dat tichete în Piatra Neamt la Paste si ar fi trebuit sã se întîmple acelasi lucru si la Sãrbãtorile de Iarnã. Solicitãm respectarea acelei hotãrîri, pentru cã a fost datã pe baza bugetului aferent anului 2008. Toate încercãrile noastre de a ne întîlni cu primarul Gheorghe Stefan s-au soldat cu esecuri. Dar, totusi, ce s-a întîmplat cu acei bani? Ne intereseazã sã stim cum s-au manevrat fondurile care erau alocate acestei categorii din Piatra Neamt“, a declarat secretarul general al FSLI Neamt, Gabriela Grigore. Viceprimarul Dragos Chitic a precizat cã lucrãtorii de la catedrã din Piatra Neamt au sanse de a primi bonificatia, dar la anul. „Sigur cã se vor da acesti bani, dar deocamdatã asteptãm niste rãspunsuri de la Bucuresti. Nu s-a pus niciodatã problema sã nu le acordãm tichete cadou cadrelor didactice din Piatra Neamt. Este posibil sã îi dãm mai tîrziu, asa cum s-a întîmplat si anul trecut, cînd tichetele s-au dat în ianuarie, în loc de decembrie“, a spus vicele de Piatra, Dragos Chitic. Alãturi de dascãlii pietreni, uitati de „Mos“, se mai aflã si cei din Rediu, acolo unde primarul sustine cã nu are fonduri în buget pentru cã s-au luat din bugetul local 2,2 miliarde de lei vechi la trei rectificãri de buget, cei din Bodesti si din Zãnesti. ÃŽn cazul celor din urmã, reprezentantii pirmãriei locale sustin cã au fost remunerati de Ziua Mondialã a Educatiei, motiv pentru care acum nu mai au de ce sã astepte tichete cadou.
Dupã situatia prezentatã de cãtre secretarul general al FSLI Neamt, cei mai cadorisiti dintre dascãli sînt cei care îsi desfãsoarã activitatea la Tupilati. Acestia au primit sapte milioane de lei. La Dragomiresti, tichetele au fost de sase milioane, la Roznov, Sãvinesti si Tarcãu, de cinci. Cele mai mici cadouri, dar totusi au fost, le-au primit dascãlii din Costisa si Dumbrava Rosie - 1,5 milioane, Gîdinti - 1,1 milioane si Cordun si Buruienesti - un milion. Dascãlii romascani au primit 1,5 milioane de lei, în vreme ce la Bahna, Bîra, Boghicea, Sagna, nu s-a dat nimic. „Pe alocuri sînt sume frumoase care s-au acordat dascãlilor. Este un semn cã autoritãtile publice si-au fãcut datoria fatã de aceastã categorie socialã. Din pãcate, multi dascãli nu au primit nimic, ceea ce e regretabil“, a mai spus Gabriela Grigore.

Articol afisat de 2311 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de dora78 la data 23.12.2008 06:25
rahaturi de doi bani...
Ce tichete s-au dat la Piatra în ianuarie, domnule Chitic??? Mai bine taci "chitic" cã habar n-ai despre ce vorbesti... Cât despre unde-s banii.... probabil cã în iluminatul public de sãrbãtori. Care sãrbãtori au început la noi din noiembrie... Sau banii vor fi în buzunarele manelistilor care vor grohãi de groazã prin centru zilele astea... bleah! Dracu' vã mai voteazã, hotilor!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective