Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Decembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Zãpezile n-au blocat circulatia în judet

• în judetul Neamt nu erau, pînã ieri dupã-amiazã, drumuri înzãpezite • ninsoarea a determinat întrunirea Comandamentului Local pentru Situatii de Urgentã Tîrgu Neamt, chiar în prima zi de Crãciun •

Crãciunul de anul acesta nu a fost unul de stat în casã pentru drumarii nemteni. Zãpada cãzutã semnificativ din ziua de Ajun si pînã în a doua zi de Crãciun a fãcut ca pe trasee sã se circule destul de dificil, dar partea bunã este cã nu s-a înregistrat nici un blocaj în trafic. Reprezentantii Sectiei Drumuri Nationale Piatra Neamt au precizat cã pe drumurile nationale se circula în conditii de iarnã, dar fãrã blocaje sau alte probleme. Ieri la prînz nu mai era cazul nici sã se împrãstie material antiderapant. Partea carosabilã era în mare parte curatã, pe alocuri existînd portiuni umede si zãpadã la acostamente.
Pe drumurile judetene s-a muncit mai mult. Carmen Vararu, consilier juridic în cadrul societãtii Drupo Neamt, a declarat cã în toate zilele de Crãciun si duminicã, 28 decembrie, s-a actionat peste tot pe unde situatia a impus-o. Ieri, utilaje de deszãpezire se aflau pe sectoarele de drum Girov - Itrinesti, Mãnãstirea Neamt, Mãnãstirea Sihãstria, Oglinzi, Grumãzesti - Ghindãoani, Bîrgãuani, Hanu Ancutei - Girov, Davideni - Tibucani, Tîrpesti, Mãrgineni - Piatra Neamt, Bistricioara, Mãnãstirea Pîngãrati, Tosorog - Dãmuc. „Pe drumurile judetene se circulã în conditii de iarnã. S-a distribuit material antiderapant prin curbe si pe zonele considerate periculoase de pe trasee. Pînã la aceastã orã - duminicã, 28 decembrie, la prînz, în Neamt nu existã drumuri judetene cu circulatia întreruptã. Se circulã greoi pe segmentul Bodesti - Cîrligi - Cuci, dar nu e oprit traficul“, a declarat Carmen Vararu.
Ninsoarea care nu a mai contenit din Ajun de Crãciun a determinat întrunirea Comandamentului Local pentru Situatii de Urgentã Tîrgu Neamt, în frunte cu primarul Decebal Arnãutu si viceprimarul Iftime Petrariu. Autoritãtile s-au reunit chiar pe 25 decembrie cu angajatii firmei Eurosal, si cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgentã, stabilindu-se planul de mãsuri, actionîndu-se cu douã autogredere, douã buldoexcavatoare, 3 tractoare si o rabã. Daniel Cucos, seful SVSU, a precizat cã în teren au fost circa 60 de oameni. Ieri, cu ajutorul Politiei, inclusiv cea Comunitarã, s-a restrictionat circulatia pe centru, soferii au fost somati sã-si îndepãrteze masinile parcate pe marginea carosabilului, pentru a se putea curãta zãpada. Cetãtenii au putut suna permanent la numãrul de telefon al Primãriei, pentru a cere sprijin în cazul în care viscolul ar fi troienit cãile de acces. Si au existat situatii în care localnicii au cerut interventia utilajelor de deszãpezire pe ulite, în cartierele limitrofe ale urbei, cum ar fi Fundãtura Fierari, sau pe drumurile din Blebea. Pentru cãile de acces, mai ales cele în pantã, au fost pregãtite movilite cu nisip, pentru a fi la îndemîna drumarilor. Gerul din noaptea de sîmbãtã spre duminicã a mai creat ceva probleme pe la case, unde au înghetat instalatiile sanitare. La blocuri nu au fost astfel de incidente, potrivit angajatilor de la dispeceratul Acvaterm.

Articol afisat de 2076 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, R. AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 29.12.2008 10:40
Macar asta a funcionat anul acesta
Trebuie sa fim rezonabili si sa recunoastem din acest punct de vedere lucrurile au functionat asa cum trebuie.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective