Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Ianuarie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
TOCU SI ROTARU SUBPREFECTI

TOCU SI ROTARU SUBPREFECTI

• social democratii nemteni au decis care vor fi propunerile lor pentru functiile de subprefect: Iulian Tocu si Romicã Rotaru • tot la sedinta de ieri a fost stabilitã comisia de negocieri cu PDL pentru functiile de la institutiile deconcentrate • algoritmul e simplu: democrat liberalii aleg primii, iar apoi se ia cĂ®te o institutie • social democratii i-au mai stabilit pe cei care vor organiza si superviza alegerile interne • zvonurile abundã privind noii sefi ai descentralizatelor • la Consiliul Judetean e posibil sã avem doi vicepresedinti PDL •

Iulian Tocu si Romicã Rotaru sĂ®nt propunerile PSD Neamt pentru functiile de subprefecti. Decizia a fost luatã ieri Ă®n cadrul Comitetului Executiv al PSD, ocazie cu care a fost stabilitã si comisia de negociere cu PDL pentru sefiile institutiilor deconcentrate. Din aceasta vor face parte deputatii Ioan Munteanu, Culitã TãrĂ®tã si Victor Surdu, senatorul Ioan Chelaru, Romicã Rotaru, propus pentru functia de subprefect, Marius Munteanu, presedintele PSD Piatra Neamt, si primarii social democrati Constantin Schiopu (Ceahlãu), Neculai Nicorescu (Piatra Soimului) si Gheorghe Cojocaru (Doljesti). Revenind la propunerile pentru functia de subprefect, dacã numele lui Iulian Tocu a fost prezent la bursa zvonurilor de la Ă®nceput, Ă®ncĂ®t devenise deja o certitudine, cel al lui Romicã Rotaru ar putea sã surprindã, vorbindu-se cã Ă®n cãrti ar fi fost si Dan Vasile Constantin.
Oricum, cert este cã propunerile au fost votate si se asteaptã punerea efectivã pe functii. „Mã onoreazã votul de astãzi al colegilor mei. Mi-am dorit sã lucrez Ă®n legislativ, dar, dacã acest lucru nu a fost posibil, voi lucra Ă®n executivul local. SĂ®nt Ă®nalt functionar public si voi putea ocupa functia de subprefect fãrã a mai merge la cursuri si fãrã a mai da examen. De asemenea, am un sentiment de regret pentru cã va trebui sã-mi dau demisia din partid si nu Ă®mi este usor dupã atĂ®tia ani de muncã Ă®n PSD. Am Ă®ncredere Ă®n colegii mei si consider cã vom face o echipã bunã, care sã rezolve problemele nemtenilor“, a declarat Iulian Tocu.
Romicã Rotaru, cealaltã propunere a PSD pentru functia de subprefect, a declarat cã votul acordat de colegii sãi „s-a datorat seriozitãtii pe care am demonstrat-o de-a lungul activitãtii politice, moralitãtii de care am dat dovadã, modului Ă®n care am stiut sã colaborez cu toti primarii si cu nemtenii Ă®n general Ă®n perioada Ă®n care am fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Neamt“.

Negocieri, negocieri

Tot Ă®n sedinta de ieri, social democratii nemteni au stabilit cine va negocia cu colegii de guvernare de la PDL pentru „actul de guvernare Ă®n Neamt“, dupã cum a declarat deputatul Ioan Munteanu, presedintele PSD Neamt. Astfel, echipa de negociatori va da piept cu cea a democrat liberalilor, care va fi stabilitã azi, la sedinta de sedinta de Birou Executiv Judetean a acestei formatiuni. Cert este cã nuca tare a negocierilor vor fi sefiile institutiilor descentralizate, ambele tabere fiind extrem de retinute Ă®n a da nume, Ă®nsã algoritmul e unul clar: PDL, care va avea prefect, va alege primul, dupã care institutiile deconcentrate vor fi Ă®mpãrtite pe principiul „una mie, una tie“. ĂŽn mod cert ambele formatiuni politice au cĂ®te un pretendent pentru fiecare descentralizatã, dar probabil se asteaptã sã se vadã care cui revine si, poate la fel de important, cine vor fi sefii cei mari de la Bucuresti si ce pretentii vor avea, dacã vor avea. Oricum, pe cĂ®t de retinuti Ă®n a da nume sĂ®nt liderii locali, pe atĂ®t de slobodã gura tĂ®rgului. Asa se face cã pe bursa zvonurilor deja sĂ®nt douã, trei nominalizãri pe fiecare institutie. Vã prezentãm cu titlul cã sĂ®nt doar ipoteze de lucru cĂ®teva nume: Inspectoratul Scolar - Luminita VĂ®rlan sau Leonard Vãcaru; Spitalul Judetean - Constantin Nanu sau Cristian Petrovici, Casa de Asigurãri de Sãnãtate: Cristian Petrovici, Ioan Lazãr (care a declarat Ă®nsã cã nu este interesat n. r. ) si Cãtãlin Herghelegiu. SĂ®nt si institutii care si-ar putea pãstra actualii sefi, una dintre acestea fiind Directia de Finante, Titi Tãnase avĂ®nd se pare mari sanse sã nu sufere de pe urma vĂ®ntului schimbãrilor si Directia de Sport, unde sanse mari are sã rãmĂ®nã Gheorghe Paisa. La Garda Financiarã lucrurile par mai Ă®ncurcate, vorbindu-se fie de o revenire de senzatie, fie de o nominalizare surprizã. La Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, nominalizarea surprizã a si venit, Ă®n persoana lui Constantin Iacoban. RãmĂ®ne de vãzut ce se va Ă®ntĂ®mpla, Ă®n conditiile Ă®n care se mai pot schimba multe si mai depinde totul foarte mult de institutia pe care democrat liberalii o vor alege primii. CĂ®teva precizãri interesante Ă®n preambulul negocierilor au fost fãcute de presedintele PSD Neamt, Ioan Munteanu, care a mentionat cã sefia Politiei Judetene nu intrã Ă®n negocieri, tinĂ®nd exclusiv de decizia de la minister, iar „toate propunerile vor fi aprobate de comitetul executiv al partidului“. Cam cĂ®nd? Dupã cum merg lucrurile la Bucuresti si dupã cum se anuntã negocierile din teritoriu, cam Ă®n douã-trei sãptãmĂ®ni.

Nemteni cu „buletin de Bucuresti“

Au Ă®nceput sã aparã si primele certitudini privind nemtenii care vor pleca Ă®n esaloanele secunde din ministere. Astfel, Claudiu Stafie a fost nominalizat ca fiind mai mult ca sigur secretar de stat la Ministerul Economiei, cu aproape acelasi grad de certitudine fiind date si numirile lui Rãzvan Bobeanu, la Ministerul Tineretului si Liviu Harbuz, la cel al Agriculturii. CĂ®t priveste nominalizarea lui Vlad Marcoci, la Ministerul Mediului, sursele noastre ne-au dezvãluit cã situatia sa va fi clarificatã cel mai probabil la Ă®nceputul sãptãmĂ®nii viitoare.

PSD Neamt se pregãteste de alegeri

Una dintre temele discutate de social democrati Ă®n sedinta de ieri a fost si cea privind apropiatele alegeri. Au fost stabilite comisiile care se vor ocupa de organizarea si desfãsurarea alegerilor ce vor avea loc Ă®n toate filialele. Programul alegerilor va debuta pe 15 ianuarie, iar apogeul Ă®l va constitui conferinta judeteanã programatã a avea loc undeva Ă®n ultima decadã a lunii aprilie. O concluzie a Ă®ntĂ®lnirii de ieri a fost formulatã de presedintele PSD Neamt, deputatul Ioan Munteanu: „Organizatia PSD Neamt, ca si partidul Ă®n general, a demonstrat cã dã dovadã de un spirit democratic mult mai serios decĂ®t alte partide care se laudã cu asa ceva. Am avut la ministere cĂ®te doi, trei candidati si s-a votat, noi propunerile astãzi le-am votat. De asemenea, Ă®n discutii au fost exprimate si pãreri contra celor generale, care au fost luate Ă®n considerare. ĂŽn concluzie o Ă®ntĂ®lnire plãcutã, sĂ®nt multumit cã au lipsit foarte putini colegi“.

Gambitul vicelui CJ

Dacã la vĂ®rful Prefecturii apele par a se fi limpezit (Vasile Sendrea, prefect, de la PDL, flancat de Iulian Tocu si Romicã Rotaru, de la PSD, suprefecti), se anuntã o situatie interesantã Ă®n ce priveste secunzii presedintelui CJ. Pe principiul cã protocolul de la guvernare nu afecteazã Ă®ntelegerea de dupã locale, se aude din ce Ă®n ce mai insistent cã vicepresedintii CJ vor fi monocolori: adicã portocalii. Ambii. Cã un scaun a fost lãsat liber de liberalul Emil Bostan, plecat la Parlament, iar altul ar putea fi eliberat de Vlad Marcoci, plecat spre minister. Multã lume s-ar fi asteptat sã fie un vice de la PSD, poate unii chiar de un vice de la PNL, dar... se pare cã n-a fost sã fie. Cã bine e sã fii majoritar.

Articol afisat de 2088 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective