Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Ianuarie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
SEFUL POLITIEI, CRITICAT LA BILANT

SEFUL POLITIEI, CRITICAT LA BILANT

• bilantul Politiei Neamt pe anul trecut s-a lãsat cu reprosuri • Vasile Pruteanu, presedintele CJ a cerut mai mult respect din partea politistilor si o colaborare mai bunã cu primarii • comisarul sef Nicolae Marinescu, seful DGAEST, a arãtat cu degetul spre numãrul mare de omoruri si furturi nerezolvate • dar toate crimele au fost rezolvate • seful sindicalistilor s-a plĂ®ns de starea sediilor de politie • a aflat cã nu sĂ®nt bani de renovãri • comisarul sef Aurelian Vasea Soric a precizat cã va tine cont de toate recomandãrile venite din partea invitatilor • „Sã fiti cĂ®t mai combativi si mai eficienti“, le-a spus primarul Gheorghe Stefan •

Lume bunã, ieri, la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Neamt. Motivul: prezentarea bilantului institutiei pentru anul 2008. Printre invitati s-au aflat primarul Gheorghe Stefan, prefectul Mioara Manea, presedintele Consiliului Judetean Neamt, Vasile Pruteanu, iar de la centru a fost comisarul sef Nicolae Marinescu, seful Directiei Generale Arme, Explozivi si Substante Toxice (DGAEST), din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române. Mai trebuie spus cã Ă®n sala de sedinte s-au aflat si sefii principalelor structuri din cadrul Politiei Neamt. Grãbit, primarul Gheorghe Stefan si-a cerut scuze politistilor si a pãrãsit sala nu Ă®nainte de a lua cuvĂ®ntul. „Vin cu plãcere la sedintele de bilant ale Politiei Neamt. Sper ca politistii sã aibã mai multã autoritate, sã fie mai respectati. De asemenea, sper ca buna colaborare dintre Primãria Piatra Neamt, Prefectura Neamt si Consiliul Judetean Neamt sã fie beneficã cetãtenilor. Voi fi Ă®n continuare alãturi de Politia Neamt si vã vom ajuta atĂ®t cĂ®t ne permite legea. Sã fiti cĂ®t mai combativi si mai eficienti“, le-a spus primarul Gheorghe Stefan politistilor. A urmat prezentarea bilantului, care a fost sustinut de seful Politiei Neamt, comisarul sef Aurelian Vasea Soric. Desi toti se asteptau ca sedinta sã fie una plictisitoare, surprizele nu au Ă®ntĂ®rziat sã aparã. Prima a fost oferitã de Vasile Pruteanu, presedintele Consiliului Judetean, care a fost putin surprins de modul Ă®n care s-a desfãsurat sedinta, fiind clar cã stilul sec de prezentare a cifrelor nu i-a fost pe plac. Presedintele CJ le-a cerut politistilor sã fie mai apropiati de cetãteni, neuitĂ®nd sã povesteascã episodul Ă®n care un politist l-a salutat cu mĂ®na Ă®n buzunar. „L-am Ă®ntrebat de ce tine mĂ®na Ă®n buzunar cĂ®nd salutã si a zis cã este frig, domnule presedinte!“. ConcluzionĂ®nd, Vasile Pruteanu a caracterizat activitatea politistilor nemteni ca fiind bunã, Ă®nsã a arãtat si cu degetul spre lucrurile care, Ă®n opinia sa, nu sĂ®nt tocmai bune. „Mã declar multumit de modul Ă®n care am colaborat cu Politia Neamt. As avea Ă®nsã de spus cĂ®teva lucruri. ĂŽn primul rĂ®nd, vã rog sã tineti legãtura cu primarii, pentru cã sĂ®nteti plãtiti din banii contribuabililor si trebuie sã fiti alãturi de acestia. Este bine cã Politia Ruralã a fost dotatã cu masini, dar nu ar fi rãu sã mai coborĂ®ti si sã stati de vorbã cu oamenii. Trebuie sã aveti o colaborare permanentã cu scolile, pentru cã sĂ®nt acei copii ai cãror pãrinti sĂ®nt plecati Ă®n strãinãtate si trebuie sã le acordãm o mare atentie. Discutam cu un silvicultor despre braconaj si Ă®mi spunea cã fenomenul este Ă®n crestere. Trebuie sã vedem care sĂ®nt cauzele. Este Ă®mbucurãtor cã ati dat dovadã de mai multã transparentã. Este bine cã informati cetãtenii, pentru cã vor avea mai multã Ă®ncredere Ă®n dumneavoastrã. Vreau sã precizez cã am fost foarte multumit de modul Ă®n care am colaborat cu domnul Soric si cu adjunctii sãi“, a declarat Vasile Pruteanu.

Numãr mare de omoruri si furturi nesolutionate

Nici comisarul sef Nicolae Marinescu nu a avut numai cuvinte de laudã la adresa activitãtii politistilor din Neamt. „Nu pot sã dau verdicte, Ă®nsã din statisticã am sesizat cĂ®teva aspecte. Un numãr mare de omoruri, ce-i drept toate rezolvate, Ă®nsã cele 25 de fapte sĂ®nt peste media pe tarã. La fel stau lucrurile si Ă®n cazul vãtãmãrilor corporale si infractiunilor de lovire sau alte violente. De asemenea, am constatat diferenta mare dintre numãrul de furturi constatate si furturi solutionate. Numãrul celor solutionate este destul de mic Ă®n comparatie cu cel al faptelor constatate“, a declarat comisarul sef Nicolae Marinescu. Acesta a sesizat si numãrul mare de accidente rutiere, Ă®nsã a precizat cã acelasi lucru se Ă®nregistreazã Ă®n toatã tara. „Braconajul este un fenomen national. Numãrul infractiunilor de acest fel a crescut, la nivel de tarã, este de 35%. Unul dintre motive ar fi cresterea numãrului detinãtorilor de arme“, a continuat Nicolae Marinescu. Dupã ce le-a amintit politistilor cã sĂ®nt Ă®n continuare probleme la capitolul disciplinã, ofiterul le-a amintit colegilor sãi cã munca informativã este foarte importantã si le-a cerut sã colaboreze cu parchetele locale. „O altã problemã este abandonarea muncii informative. Se stie cã Politia lucreazã cu agenti, informatori. La nivel national se Ă®nregistreazã o scãdere a acestor activitãti. Avem obligatia sã colaborãm cu Parchetul. Nu este arbitrarã, ci obligatorie. Trebuie ca, cel putin o datã pe trimestru, sã vã Ă®ntĂ®lniti cu reprezentantii Parchetului si sã faceti o analizã comunã pentru rezolvarea problemelor, divergentelor dintre cele douã structuri“, a conchis Nicolae Marinescu care a caracterizat activitatea Politiei Neamt pe 2008, drept una foarte bunã.

Sediile posturilor de politie comunale, o problemã gravã

Agentul Neculai Isachie, seful sindicatului din Politia Neamt a luat cuvĂ®ntul si s-a plĂ®ns de starea jalnicã a sediilor posturilor de politie. Isachie s-a arãtat nemultumit de faptul cã sediile primãriilor aratã, de regulã, foarte bine, iar cele ale politiei sĂ®nt sub orice criticã. Politistul chiar a venit cu o idee: ca sediile sã fie preluate de cãtre CJ, reconditionate, dupã care sã revinã Ă®n proprietatea IJP Neamt. Cei prezenti, cu o singurã exceptie, au declarat cã vor cãuta solutii pentru rezolvarea acestei situatii. Exceptia a fost comisarul sef Nicolae Marinescu care a spus clar cã situatia este cunoscutã la nivelul conducerii Politiei Române, dar cã nu sĂ®nt bani pentru astfel de lucrãri. ĂŽn concluzie, comisarul sef Aurelian Vasea Soric a precizat cã va tine cont de absolut toate recomandãrile fãcute de invitati.

Articol afisat de 2878 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de solitaire la data 15.01.2009 06:15
Buna dimineata !
Problema cea mai grava a aceatui oras este circulatia pe stradutele concepute pentru transpotul cu ajutorul cailor tractiune. Trecand peste aceasta urbanistica mostenita si care mari modificari nu cred ca mai poate suferi( de laudat modernizarile aduse in ultimii 2 ani),stimati politisti, de ce nu interveniti macar odata pe zi in coordonarea circulatiei rutiere intersectiile principale(blocajele de ora 15-16).
Daca noi cetatenii acestui oras am inteles trebuie sa ne maturizam si sa fim cat mai docili in trafic datorita numaruui mare de autovehicule, va rugam domnilor politisti (dep. circulatie) LUATI MASURI NU NUMAI SACTIONALE , AJUTATI LA FLUIDIZAREA TRAFICULUI !
Ad�ugat de gyovy la data 15.01.2009 10:52
Pai Pruteanu-si auce aminte doar la sedinte de bilant de aceste probleme?
De cand esti acolo pruteanule,puteai sa tot rezolvi aceste probleme ca de sesizari si constatari suntem satui.Si de ce ai tu atatea pretentii?Ai mostenit functia asta de la tac-tu? Ce daca te-a salutat politistul cu o mana in buzunar?Atata respect are el pentru tine si la fel vreo 80%din populatie. Daca eram in locul lui,nu te salutam deloc.Ce respect vrei sa aiba lumea pentru un mafiot ca tine. Ma bine le spuneai in acea sedinta,cum dai tu locintele ANL pe spaga. 2000-3000de euro de locuinta. La cati politisti erau acolo tot se gasea la vreunul o pereche de catuse. Lasa ciocul mic si treci la treaba.Lasa spagile si da locuinte celor care chiar nu au.Nu mai prosti lumea cu vrajeli. Ca te duci tu si ridici tonul acolo de parca e politia lu` tac-tu. Autodenunta-te! Pana atunci, te salutam cu ambele maini in buzunar si nu uita ca nu toti sunt prosti si pun botul la pocnitori de astea din satra de la tine!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective