Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Ianuarie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bibliotecarii îsi cer drepturile în instantã

Bibliotecarii nemteni ar putea avea un an bun, dacã magistratii vor da o sentintã în baza cãreia angajatorii vor fi obligati sã respecte legislatia. Deocamdatã demersul de cîstigare a banilor cuveniti dar nealocati este la început, dar are sanse mari de a deveni realitate. Zilele acestea, douã dintre bibliotecarele din judet vor primi sentintã în baza cãreia vor afla dacã pentru ultimii trei ani li se va acorda un procent de 15% la salariul de bazã, reprezentînd sporul pentru conditii vãtãmãtoare, sau nu. Gabriela Grigore, consilier juridic în cadrul Filialei Neamt a Federatiei Sindicatului Liber din ÃŽnvãtãmînt, a declarat cã bibliotecarele de la Colegiul Roman Vodã si de la Colegiul Miron Costin au vrut ca actiunea în instantã sã fie deschisã în nume propriu, liderii de sindicat asigurînd consultanta juridicã. „Sentinta la procesul cu bibliotecarii este în pronuntare. Bibliotecarele au solicitat, conform prevederilor Legii bibliotecilor, aplicarea sporului de 15% la salariu pentru bibliotecarii si documentaristii din sistemul educational. Pentru acordarea sporului trebuie îndeplinite niste conditii: în bibliotecã sã fie un anumit numãr de volume, iar volumul de muncã sã fie îndeplinit conform fisei postului. ÃŽn cele douã cazuri, conditiile se îndeplinesc. Am solicitat în instantã, în numele doamnelor, calcularea si plata dreptului salarial neacordat care este de 15% din salariul de bazã si reprezintã bonusul pentru munca în conditii periculoase sau vãtãmãtoare. Dacã sentinta va fi favorabilã, bonusul se va acorda retroactiv, pentru ultimii trei ani anteriori depunerii cererii în instatã“, a declarat secretarul general al FSLI Neamt, Gabriela Grigore.
Procesul s-a desfãsurat la Tribunalul Neamt si ultimul termen a fost pe 16 ianuarie. Bibliotecarele au chemat în instantã Inspectoratul Scolar, Consiliul Local Roman, Primãria Roman si unitãtile scolare în care îsi desfãsoarã activitatea. Dacã sentinta va fi în favoarea celor douã angajate, FSLI Neamt va relua procesul, dar va reprezenta în instantã oful tuturor biblitecarilor din judet, care îndeplinesc conditiile prevãzute de lege.

Articol afisat de 1408 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective