Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Ianuarie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
CE JAF LA BANCOMAT!!!!

CE JAF LA BANCOMAT!!!!

• un bancomat a fost spart Ă®n buricul tĂ®rgului • hotii au sustras aproximativ 500 de milioane de lei vechi • ei au ajuns la bancomat fortĂ®nd usa de la intrarea Ă®n cofetãria Hotelului Central • cele douã camere de supraveghere din interior au fost distruse • politistii au demarat o anchetã, Ă®nsã cercetãrile se anuntã dificile • reprezentatii bãncii sustin cã banii erau asigurati •

Ocolit de hotii din bancomate, orasul Piatra Neamt nu a scãpat de comiterea unor astfel de infractiuni, Ă®n noaptea de luni spre marti Ă®nregistrĂ®ndu-se primul furt de acest gen Ă®n judet. Datele preliminare aratã cã lovitura a fost pusã la cale de profesionisti care nu au lãsat la fata locului nici o urmã. Infractorii au sustras din bancomatul BRD, situat Ă®n incinta cofetãriei de la Hotelul Central, suma de aproximativ 500 de milioane de lei vechi. Deocamdatã nu existã nici un suspect, iar ancheta se anuntã dificilã, primele indicii arãtĂ®nd cã fapta a fost comisã Ă®n jurul orei 3. Pentru a ajunge la bancomat, hotii au pãtruns pe o intrare lateralã de acces Ă®n cofetãrie. Pentru asta, fãptasii au folosit, cel mai probabil, un levier cu care au fortat usa. Odatã ajunsi Ă®n incinta cofetãriei, indivizii au distrus cele douã camere de supraveghere, pozitionate spre Ă®ncãperea Ă®n care se afla bancomatul. Dupã ce au rezolvat aceastã problemã ei au lucrat nestingheriti: au spart usa de acces Ă®n camera Ă®n care se afla bancomatul, dupã care, cu ajutorul unui flex, au deschis aparatul si au luat banii. Nimeni nu a sesizat absolut nimic pĂ®nã ieri dimineatã, Ă®n jurul orei 8. Atunci, o angajatã a cofetãriei, care venise la serviciu a vãzut ce s-a Ă®ntĂ®mplat. Imediat, prin serviciul de urgentã 112 au fost anuntati politistii, Ă®n cĂ®teva minute, la fata locului deplasĂ®ndu-se mai multe echipe de judiciaristi si criminalisti. Cei din urmã au Ă®ncercat sã preleveze probe lãsate de infractori la fata locului. Sursele noastre spun cã hotii au lucrat fãrã cusur si nu au lãsat nici o urmã. „Cel mai probabil avem de-a face cu profesionisti. Modul Ă®n care au lucrat si faptul cã nu au lãsat urme demonstreazã cã nu sĂ®nt la prima loviturã. Se pare cã au fost trei infractori. Unul a stat de pazã, iar doi au actionat. Au studiat cu atentie locul si stiau unde sĂ®nt pozitionate camerele de luat vederi atĂ®t din incinta cofetãriei, cĂ®t si camerele din afara cofetãriei. ĂŽncercãm sã gãsim persoane care au sesizat ceva dubios Ă®n noaptea respectivã“, ne-a declarat un ofiter care a dorit sã-si pãstreze anonimatul.
De altfel, oficial, politistii refuzã sã ofere mai multe amãnunte. Informatii nu am obtinut nici din partea conducerii Hotelului Central, receptionera spunĂ®ndu-ne sec cã domnul Roca nu comenteazã subiectul.

Banii erau asigurati

Oamenii legii afirmã cã sistemul de pazã al bancomatului era Ă®n regulã si numai profesionalismul hotilor a fãcut ca el sã fie Ă®nselat. „Am sperat cã vom fi ocoliti de astfel de fapte. ĂŽn tarã s-au mai Ă®nregistrat astfel de cazuri, Ă®nsã la noi nu. Cercetãrile sĂ®nt Ă®n plinã desfãsurare. ĂŽn acest moment putem spune doar cã fapta a fost sesizatã dimineatã, Ă®n jurul orei 8, cĂ®nd o persoanã a reclamat cã a fost spartã cofetãria. Politistii care s-au deplasat la fata locului au constatat cã indivizi necunoscuti au pãtruns, prin efractie, Ă®n cofetãrie, pe o usã lateralã folositã pentru aprovizionare. Au distrus cele douã camere de supraveghere video, dupã care au fortat usa de acces a Ă®ncãperii Ă®n care se afla bancomatul. Folosind un flex au distrus usa bancomatului si au sustras aproximativ 50. 000 de lei, suma urmĂ®nd sã fie stabilitã cu exactitate Ă®n momentul Ă®n care reprezentantii bãncii vor verifica toate operatiunile bancare de la acel aparat. LĂ®ngã bancomat au fost gãsite si cutiile Ă®n care s-au aflat banii“, a declarat inspectorul Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvĂ®nt al Politiei Neamt. RãmĂ®ne de vãzut dacã infractorii au comis vreo gresealã care sã ducã la identificarea lor.
Desi profesionisti, cei care au dat lovitura la bancomatul BRD au
fost loviti de ghinion. Indivizii au actionat în noaptea de luni spre
marti stiind cã bancomatele sĂ®nt alimentate la Ă®nceputul sãptãmĂ®nii.
Din pãcate pentru ei, aparatul spart nu fusese alimentat cu cupiuri. Si asta, pentru cã cei din conducerea bãncii au considerat cã mai sĂ®nt bani Ă®n bancomat si cã poate fi amĂ®natã alimentarea acestuia. „Se poate spune cã hotii s-au Ă®nselat. Ei se asteptau sã gãseascã mult mai multi bani, Ă®nsã bancomatul nu fusese alimentat asa cum credeau ei. Pierderile BRD sĂ®nt nule, atĂ®t banii, cĂ®t si aparatul fiind asigurate. Bancomatul a fost distrus si nu mai poate fi folosit, asa cã urmeazã sã fie Ă®nlocuit Ă®ntr-un timp cĂ®t mai scurt“, a declarat Lucian Lazãr, director clienti persoane fizice, din cadrul BRD Neamt. Trebuie precizat cã un bancomat costã aproximativ 100. 000 de lei, asa cã paguba creatã de infractori este mult mai mare, mai ales cã aparatul nu va mai putea fi folosit. ĂŽn ceea ce priveste capacitatea de „gãzduire„ a unui astfel de aparat, ea variazã Ă®n functie de bancnotele cu care este alimentat. ĂŽn cazul bancomatului spart, sursele noastre afirmã cã Ă®n el se puteau afla chiar 3 miliarde de lei vechi.

Articol afisat de 3222 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 21.01.2009 14:27
Baieti destepti.
Inca vreo 10-15 bancomate si pot intra cu fruntea sus in PD-L. Vor fi primiti acolo cu surle si tobe.Le gaseste gigelu posturi la toti prin ministere.De fapt ei sunt acum la inceputul carierei politice.Dupa ce intra la PD-L,nu vor mai avea nevoie de cagule,flexuri,etc. Gigelu`stie de ce.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective