Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Ianuarie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Jaful la bancomat, anchetã grea

• politistii afirmã cã infractorii sînt versati, fiind mai pregãtiti chiar si decît renumitul tîlhar Purice • de asemenea, oamenii legii cred cã hotii nu sînt din judet si nu exclud ca acestia sã se fi scolit în strãinãtate • anchetatorii au strîns toate probele posibile ce pot duce la identificarea autorilor • în ultimii ani, în judetele Moldovei s-au mai înregistrat astfel de cazuri •

Cercetãrile în cazul furtului din bancomatul BRD, amplasat în incinta cofetãriei Hotelului Central, vor fi extrem de dificile. Si asta, pentru cã infractorii au lucrat fãrã cusur, nelãsînd nici o urmã la fata locului. De asemenea, este putin probabil ca politistii sã gãseascã vreun martor, datã fiind ora tîrzie la care s-a comis fapta. Deocamdatã se lucreazã la strîngerea probelor, respectiv a înregistrãrilor video de la cele douã camere din incinta cofetãriei, dar si altele, cum ar fi înregistrarea camerei video amplasatã la un alt bancomat din zonã. Politistii s-ar putea sã aibã o sansã, reporterii de la cotidianul „Monitorul“ aflînd cã ar exista o înregistrare, din alt unghi, a zonei în care hotii au actionat. Comisarul sef Costel Simion, seful Politiei Municipiului Piatra Neamt, sub a cãrui coordonare se desfãsoarã ancheta, a confirmat cã cercetãrile vor fi dificile. Ofiterul a declarat cã cei care au dat lovitura la bancomat sînt chiar mai bine pregãtiti decît tîlharul Purice, un infractor cunoscut pentru modul atent în care îsi pregãtea loviturile. „Este prematur sã spunem ceva. Sîntem în faza strîngerilor de date si informatii. Urmeazã sã audiem, probabil, sute de persoane, sã vedem dacã nu a existat cineva care sã fi sesizat prezenta hotilor în zonã. Experienta noastrã de politisti spune cã, mai mult ca sigur, infractorii nu sînt din Neamt, ci dintr-un judet limitrof. Si ne gîndim la Suceava. Dupã modul de operare, pot spune cã acestia sînt mai bine pregãtiti decît tîlharul Purice. Nu este exclus sã fie infractori scoliti în strãinãtate. Vom aduna toate datele si le vom pune cap la cap, dupã care vom stabili care vor fi urmãtorii pasi ai anchetei. Vom studia absolut tot ce vom avea si vom cere si ajutorul colegilor din alte judete în care s-au înregistrat astfel de cazuri“, a declarat comisarul sef Costel Simion. ÃŽntr-adevãr, zona în care se aflã bancomatul este ultracentralã, însã pe timp de noapte rar mai vezi cîte un trecãtor. Cercetãrile si modul de operare al infractorilor aratã cã acestia au studiat cu atentie zona înainte de a actiona. Ei stiau unde se aflã cele douã camere video, si probabil, cã magazinul Petrodava nu era dotat, cel putin la exterior, cu astfel de camere de supraveghere. Aflat în paza societãtii Pretorian, magazinul Petrodava se aflã la o aruncãturã de bãt de locul prin care au intrat hotii în cofetãrie. Dar paznicul care patruleazã noaptea în magazin nu a observat absolut nimic suspect.

Spargeri de bancomate prin Moldova si Ardeal

Modul de operare în cazul furtului de la Hotelul Central seamãnã forte bine cu altele comise în ultimii ani în orase din Moldova si nu numai. ÃŽn noiembrie 2008, autori necunoscuti au intrat într-o unitate CEC Bank din Deva si au spart bancomatul, din care au furat aproximativ 300. 000 de lei. Hotii au pãtruns în clãdire printr-o fereastrã neasiguratã pe care au tãiat-o cu un flex. Apoi, au tãiat partea din spate a bancomatului care se afla în holul unitãtii. Trebuie spus cã în judetul Suceava s-au înregistrat cele mai multe fapte de acest gen. Anul trecut, un grup de infractori a încercat sã spargã un bancomat din zona cartierului sucevean George Enescu. Hotii au renuntat în momentul în care a pornit alarma. ÃŽn 2007, alt bancomat, din acelasi cartier sucevean, a fost golit de aproximativ 150. 000 de lei. ÃŽn august 2008, indivizi necunoscuti au spart un bancomat din Adjud si au furat 40. 000 de lei. ÃŽn octombrie 2008 s-a înregistrat o tentativã de furt a unui bancomat din holul Spitalului Judetean Baia Mare. Infractorii au fost surprinsi de paznicii spitalului si au rupt-o la fugã. La sfîrsitul anului trecut, pe 29 decembrie, hotii au spart un bancomat din Satu Mare, care era amplasat în incinta unui magazin. Hotii au pãtruns în magazin prin fortarea unei usi secundare de acces si au tãiat cu un polizor de mînã usa de alimentare a bancomatului, sustrãgînd din cutiile de valori suma de aproximativ 150. 000 lei. O faptã similarã s-a înregistat pe 8 ianuarie în orasul Baia Mare.
Reamintim cã în noaptea de luni spre marti, indivizi necunoscuti au pãtruns în incinta cofetãriei Hotelului Central si au spart un bancomat din care au furat aproximativ 50. 000 de lei. Hotii au folosit leviere si un flex cu ajutorul cãruia au tãiat usa de la bancomat. Fapta a fost comisã în jurul orei 3, însã a fost sesizatã abia la ora 8.

Articol afisat de 2111 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective