Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Ianuarie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Concert pentru salvarea unei liceence

15 sau 25 de lei, acesta este pretul pe care copii inimosi, de la Liceul de Artã Victor Brauner din Piatra Neamt sau din alte unitãti de Ă®nvãtãmĂ®nt Ă®l cer de la oameni cu suflet, care pot renunta la aceaste sume, pentru a ajuta la tratarea unei tinere pe care o macinã cancerul. Suma reprezintã contravaloarea unui bilet - suma mai micã este pentru elevi, iar cea mai mare pentru adulti - cu care se poate intra, lunea viitoare, la un spectacol organizat la Teatrul Tineretului. Scopul actiunii este de a aduna cĂ®t mai multi bani, cu care sã se acopere mãcar partial contravaloarea unei operatii care costã 50. 000 de euro. Organizatorii sperã ca prin demersul lor sã o salveze pe Diana PopĂ®rda, elevã a Colegiului National Calistrat Hogas, un copil pasionat de arta fotograficã, despre care profesorii si colegii au doar cuvinte frumoase. Acum cĂ®teva luni, Ă®nsã, a fost diagnosticatã cu o tumoare malignã la tibia de la piciorul stĂ®ng. Luna aceasta, Diana este programatã la operatie Ă®n Italia, la Milano. „Diana este cea care captiveazã prin felul de a vorbi, prin gesturi, prin mimicã, prin stilul ei non-conformist si deosebit, prin absolut tot. Cei care o cunosc ajung sã descopere treptat un prieten cum rar gãsesti, mereu gata sã asculte si sã ofere un sfat bun, sã Ă®nveseleascã si sã molipseascã cu optimism si cu poftã de viatã. Modul ei activ de viatã functioneazã ca un virus. Odatã receptat, te pune Ă®n miscare, te stimuleazã sã faci ceea ce Ă®ti place. ĂŽmpreunã cu colegii, cu doamna dirigintã si cu prietenii ei am creat un amalgam de cuvinte care, completĂ®ndu-se unele pe altele, o reprezintã. Am aflat cã Diana este o Ă®mpletire de mãrinimie, dãruire, putere, sinceritate, hotãrĂ®re, hãrnicie, organizare, spontaneitate, curaj, implicare, fotografie, voluntariat, seriozitate, perseverentã, optimism, agitatie. Toate fac parte din ea si reprezintã o micã bucãticã a ei. Poate enumerarea multitudinii de elemente vã poate ajuta sã vã creati o vagã impresie legatã de cĂ®te lucruri este Ă®n stare sã realizeze si cĂ®te Ă®nsusiri incredibile se pot aduna Ă®ntr-o singurã persoanã. Noi nu o putem caracteriza perfect, oricĂ®t ne-am strãdui. Adevãrata caracterizare si-a fãcut-o singurã, pe 28 octombrie Ă®ntr-un post pe blog: «Da, sĂ®nt fericitã, des si Ă®n fiecare zi, dupã scoalã sau Ă®n timpul ei. Poate nu cu adevãrat, dar sigur prin autosugestie». Ne e dor. Ne e dor sã o vedem fericitã“ - este o parte din mesajul cu care Alexandra si colegii de clasã de la a X-a E vin Ă®n Ă®ntĂ®mpinarea celor care ar putea sã o salveze pe Diana.
Eleva PopĂ®rda face parte din Asociatia Românã Anti-Sida, Consiliul Local al Tinerilor, Consiliul Elevilor al Colegiului National Calistrat Hogas si A Helping Hand. Cei care au bunãvointa de a o ajuta financiar, pot depune sume Ă®n conturile bancare deschise:
(RON) RO79BRDE280SV28385682800
(EUR) RO12BRDE280SV28386052800
(USD) RO08BRDE280SV28386132800
„Orice donatie ne duce cu un pas mai aproape de reusitã.
Sperãm cã veti fi alãturi de noi si cã, Ă®mpreunã, vom reusi sã facem Ă®n asa fel Ă®ncĂ®t Diana sã poatã face operatia de care are atĂ®ta nevoie“, a spus Ciprian Iacob, elev la Liceul de Artã Victor Brauner, organizator al festivalului de lunea viitoare.

Articol afisat de 1650 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective