Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Ianuarie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cu prim-secretarul Volosenic despre crizã si comunism

Cu prim-secretarul Volosenic despre crizã si comunism

• Gheorghe Voloseniuc, presedintele Partidul Uniunea Comunistilor Români, filiala Neamt, considerã cã reĂ®ntoarcerea la comunism ar scoate tara din colaps • „Noi avem solutiile si asteptãm doar sustinerea oamenilor pentru a putea sã le punem Ă®n practicã“, a precizat Voloseniuc • solutii ar fi reĂ®nfiintarea CAP-urilor si nationalizarea intreprinderilor •

Gheorghe Voloseniuc este unul din pietrenii care nu pot sã uite vremurile de pĂ®nã Ă®n decembrie 1989, sustinĂ®nd cã perioada comunistã nu a Ă®nsemnat numai lucruri etern blamabile. Si se strãduie, dupã cĂ®t Ă®i permite situatia financiarã, sã reanime o miscare de stĂ®nga, care sã continue idealurile comuniste. Acum, nemteanul de 71 de ani, Ă®ncearcã sã adune cĂ®t mai multe semnãturi pentru a putea Ă®nfiinta oficial Partidul Uniunea Comunistilor Români. „Acest partid a fost Ă®nfiintat Ă®n urmã cu mai bine de doi ani si este condus de cãtre Daniel Dediu. Vrem sã-l Ă®nregistrãm oficial iar pentru aceasta avem nevoie de 25. 000 de semnãturi la nivel national. ĂŽn judet avem nevoie de 700 si pĂ®nã acum am reusit sã adunãm mai bine de 600. Consider cã acum, cĂ®nd se vorbeste si simtim ce Ă®nseamnã criza financiarã globalã, este cel mai bun moment ca românii sã se trezeascã si sã revinã la sistemul care a avut foarte multe avantaje fatã de ceea ce se Ă®ntĂ®mplã acum. De altfel, tendinta mondialã este revenirea la partidele de stĂ®nga si cred cã si românii nu vor rãmĂ®ne indiferenti la acest lucru. Si cum ar putea cĂ®nd totul Ă®n tara asta se duce de rĂ®pã iar democratia la fel, ca tot imperialismul. Noi avem solutiile si asteptãm doar sustinerea oamenilor pentru a putea sã le punem Ă®n practicã“, a precizat Gheorghe Voloseniuc, presedintele filialei Neamt a comunistilor care deocamdatã nu au statut oficial. Legislatia din România a scos Ă®n afara legii existenta partidelor comuniste, fapt considerat neconstitutional de cãtre nastalgici, motiv pentru care au actionat statul Ă®n judecatã la Curtea Europeanã a Drepturilor Omului. Acest for a decis Ă®n 2003 cã astfel de partide comuniste pot sã functioneze si la noi, iar de atunci sustinãtorii lui Marx se strãduiesc sã reĂ®nfiinteze diverse formatiuni politice de orientare comunistã.

CAP-urile si nationalizarea - solutii anticrizã

Viitorii comunisti sĂ®nt invitati prin intermediul unor fluturasi Ă®mpãrtiti din cĂ®nd Ă®n cĂ®nd prin oras sã se alãture Partidului Comunist dacã vor sã rezolve problemele financiare ale tãrii si dacã vor sã aibã un loc de muncã, o locuintã si un trai decent. „ĂŽn parlament merg numai bogãtasii care voteazã legi prin care sã se fure si sã se subjuge pe mai departe poporul român condamnat la somaj, sãrãcie, boli si foamete. Colac peste pupãzã, finantele mondiale provoacã artificial crize economice si financiare pentru a Ă®ndatora si mai mult popoarele sãrace. Si românii Ă®si manifestã repulsia la conditia de popor asuprit si de aceea s-a luat initiativa ca oamenii simpli, membri si nemembri ai fostului PCR sã constituie un partid al celor ce muncesc cu denumirea de Uniunuea Comunistilor Români. Acesta si-a fixat ca prioritãti urmãtoarele lucruri pentru iesirea din crizã: inventarierea tuturor societãtilor si Ă®ncadrarea Ă®n muncã a tuturor oamenilor, includerea intreprinderilor Ă®ntr-o planificare liber consimtitã, Ă®nfiintarea de cooperative de tot felul, Ă®ncadrarea oamenilor competenti Ă®n parlament, guvern, ministere si toate structurile de stat. Români, veniti alãturi de noi dacã vreti un trai decent, un loc de muncã si locuintã“, se aratã Ă®n fluturasele mobilizatoare distribuite prin oras.
Comunistii de azi par sã fi uitat tarele vechiului sistem. Ei sustin cã Ă®n vremurile de dinante de „lovitura de stat din decembrie 1989 organizatã si condusã de marile puteri si Ă®nfãptuitã de trãdãtorii de neam si tarã“ românii trãiau mai bine si erau multumiti. De aceea considerã cã este un moment de cotiturã pentru români si de revenire la comunism. „Vor apãrea partide de stĂ®nga si la noi asa cum au apãrut si Ă®n Europa. ĂŽn curĂ®nd sĂ®nt convins cã se va schimba si Ă®n România situatia“, a adãugat Gheorghe Voloseniuc. Acesta, Ă®n prima legislaturã dupã 1990 a condus Partidul Social Democratic din România - Filiala Neamt, formatiune parlamentarã la acea vreme si a fost consilier judetean. Voleseniuc este Ă®n continuare si un Ă®nfocat admirator al fostului dictator Nicolae Ceausescu la mormĂ®ntul cãruia merge anual de ziua acestuia de nastere, pe 26 ianuarie. Si Ă®n acest an spune cã este posibil sã meargã la Bucuresti pentru a-i aduce un omagiu.

Articol afisat de 1692 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective