Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 27 Ianuarie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Presedintele s-a plictisit de Crizã?

Vineri, 16 ianuarie 2008, Traian Bãsescu si-a prezentat natiunii, sub forma unei Comunicãri intitulate „Prioritãti si mãsuri concrete anti-crizã“, solutiile sale vizĂ®nd contracararea efectelor Crizei economice Ă®n România. Presedintele tãrii a tinut aceastã Comunicare la Conferinta Nationalã a Aliantei Confederatiilor Patronale din România. Pe marginea acestui moment ne vom Ă®ngãdui cĂ®teva observatii:
ĂŽn campania electoralã pentru scrutinul din 30 noiembrie 2008, Traian Bãsescu a Ă®ntreprins un lung turneu prin tarã argumentĂ®ndu-l prin profunda sa Ă®ngrijorare fatã de iminenta Crizei. Crizei i-a dedicat seful Statului si cĂ®teva declaratii de presã de la Cotroceni, receptate de unii Ă®nsã ca implicãri Ă®n campanie de partea PDL. Indiferent de temeiurile ascunse ale actiunilor prezidentiale, Traian Bãsescu s-a strãduit - si a reusit - sã ne convingã cã e un politician cu insomnii provocate de gĂ®ndul cã asupra României se va abate Criza.
Ba mai mult, Ă®ntr-un efort de a explica vizitele sale la diferite firme particulare, Traian Bãsescu a declarat cã strĂ®nge informatii pentru a-si forma un punct de vedere asupra solutiilor de iesire din Crizã. Dupã instalarea noului guvern - a insistat domnia sa - va prezenta acest punct de vedere noilor demnitari.
De la scrutinul din 30 noiembrie 2008, au trecut mai mult de sase sãptãmĂ®ni. Noul guvern a fost instalat. L-a convocat domnul presedinte pentru a-i prezenta concluziile ivite din turneul sãu atĂ®t de mediatizat? Nici vorbã. ĂŽn tot acest timp, Traian Bãsescu n-a dat semne cã-l mai preocupã Criza. Dimpotrivã, convocarea stĂ®lpilor Puterii la un bairam a doua zi de Revelion lãsa impresia cã Traian Bãsescu s-a relaxat Ă®n materie de Crizã. Astfel cã discursul din 16 ianuarie 2009, dedicat solutiilor sale privind Criza, vine destul de tĂ®rziu.
Dacã Ă®ntr-adevãr Criza e un subiect major al vietii sale social-politice, ar fi fost de asteptat ca discursul „Prioritãti si mãsuri concrete anti-crizã“ sã beneficieze de un cadru mult mai semnificativ decĂ®t participarea la Conferinta uneia dintre asociatiile patronale din România. Putea fi ales cadrul unei conferinte de presã la Cotroceni sau cel al Ă®ntĂ®lnirii cu guvernul si presedintii Camerelor, tot la Cotroceni. Din start, lãsĂ®nd impresia unei pronuntãri ca participant la o sindrofie organizatã de altii, Traian Bãsescu si-a micsorat singur impactul mediatic al interventiei Ă®n chestiunea Crizei.
Citit cu atentie, discursul ne dezvãluie un conflict Ă®ntre titlu si continut. Formula „Prioritãti si mãsuri concrete anti-crizã“ nu acoperã spusele lui Traian Bãsescu. Domnia sa s-a referit la „mostenirea grea“ a guvernului anterior, la revizuirea Constitutiei, dar mai ales ce trebuie sã facã Guvernul Sãu Ă®n perioada urmãtoare. SĂ®nt tot atĂ®tea motive sã credem cã Traian Bãsescu nu mai e Ă®ngrijorat de Crizã. Sã fie Criza o simplã creatie mediaticã sau Traian Bãsescu s-a plictisit de ea?

Articol afisat de 1532 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion CRISTOIU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective