Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Ianuarie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dosarul Chelaru - Scutaru, majorãri de pedepse

• ÃŽnalta Curte a respins recursurile sotilor Scutaru si a fiului generalului Chelaru • în schimb, recursul procurorilor DNA a fost admis • celor 3 le-au fost majorate pedepsele • Aurelia Scutaru a fost condamnatã la 2 ani de închisoare cu suspendare • Dumitru Scutaru si Mircea Chelaru jr. au fost condamnati la 4 ani de închisoare cu suspendare, dar sub supraveghere •

ÃŽnalta Curte de Casatie si Justitie a pus punct procesului în care au fost judecati, pentru trafic de influentã si complicitate la aceastã faptã, fiul generalului Mircea Chelaru si sotii Aurelia si Dumitru Scutaru, din Piatra Neamt. Judecãtorii au respins ca nefondat recursul formulat de Aurelia si Romeo Scutaru, precum si cererea de extindere a efectelor acestora formulatã de Mircea Chelaru jr. Instanta a admis recursul Parchetului de pe lîngã ÃŽnalta Curte de Casatie si Justitie-DNA, împotriva aceleiasi decizii care a fost casatã. Instanta a majorat pedeapsa Aureliei Scutaru de la 6 luni la 2 ani si suspendã executarea pedepsei. ÃŽn cazul lui Mircea Chelaru jr. si a lui Dumitru Scutaru, instanta a decis majorarea pedepsei de la 2 ani la 4 ani închisoare, cu executarea suspendãrii pedepsei sub supraveghere.
Mircea Chelaru jr. si Dumitru Scutaru, fost comisar la
Comisariatul pentru Societatea Civilã Neamt, au fost retinuti în noaptea de 14 spre 15 noiembrie 2005 pentru cã ar fi promis unui politist pietrean cã îi vor facilita obtinerea unui serviciu mai bine plãtit. ÃŽncã de la începutul anchetei, s-a spus cã sotii Aurelia si Dumitru Scutaru ar fi primit bani de la un politist care dorea sã-si schimbe locul de muncã si l-au contactat pe Mircea Chelaru. Fiul generalului ar fi pretins si primit si el, într-o primã fazã, 10 milioane de lei si bunuri în valoare de 17 milioane de lei, pentru a interveni la Bucuresti pentru transfer. Ulterior, s-au pretins si 4. 000 de euro, moment în care au intrat pe fir procurorii DNA.
Relatia dintre politistul denuntãtor si sotii Scutaru a debutat în 2005, cînd cei din urmã s-au deplasat de mai multe ori la locul de muncã al omului legii. Asa au aflat cã acesta vroia sã se transfere de la Evidenta persoanelor la Pasapoarte. ÃŽn octombrie 2005, Inspectoratul National de Evidentã a Persoanei (INEP) a solicitat tuturor lucrãtorilor din tarã sã specifice unde vor sã-si continue activitatea. Aurelia Scutaru ar fi aflat de la denuntãtor cã trebuie sã dea un rãspuns si s-ar fi oferit sã-l ajute. Apoi, l-ar fi contactat pe Mircea Chelaru, care se afla la Bucuresti si i-ar fi spus problema pe care o are politistul. Pe 14 octombrie, politistul a mers în capitalã împreunã cu sotii Scutaru si cu o altã persoanã. Aici, el s-ar fi deplasat la sediul INEP, însotit de Chelaru, si ar fi solicitat o audientã la seful institutiei. A obtinut-o si i s-a comunicat cã existã acordul raportului de transfer si a fost trimis la Directia Generalã de Pasapoarte, unde sef era numit de foarte putin timp comisarul sef Lazãr Cîrjan. Acesta si-a dat acceptul, politistului pietrean spunîndu-i-se cã va primi rãspunsul acasã. Comunicarea a sosit la Piatra Neamt în cîteva zile, specificîndu-se cã nu i se aprobã transferul, deoarece urma sã se organizeze un concurs. Desi comunicarea de la Bucuresti era clarã, sotii Scutaru ar fi cerut o sumã în euro. A urmat o întîlnire la Iasi, la care au participat familia amintitã si Mircea Chelaru, politistului cerîndu-i-se 4. 000 de euro, cu promisiunea cã transferul se va rezolva. Se spune cã, în seara de 13 noiembrie, la locuinta sotilor Scutaru, politistul le-a înmînat acestora 4. 000 de euro. ÃŽn seara urmãtoare, politistul denuntãtor, ce avea suma de 7. 000 de euro asupra lui, a plecat la Bucuresti împreunã cu Dumitru Scutaru si cu Chelaru jr. A urmat un flagrant, realizat într-un restaurant din Bucuresti, iar Dumitru Scutaru si Mircea Chelaru jr. au fost arestati.

Articol afisat de 2809 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Monica NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective