Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Ianuarie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

UE, lãudatã pe fiecare usã de scoalã

Conducerea Inspectoratului Scolar solicitã directorilor de scoli si grãdinite, Ă®n care se distribuie pachetelul guvernamental „cornulet cu lapte“ sã precizeze cã lactatele de care se bucurã prescolarii si scolarii se datoreazã partial si UE.
„AvĂ®nd Ă®n vedere modificãrile legislative apãrute prin HG 1. 628 din 12 decembrie 2008 privind acordarea de ajutoare financiare pentru aplicarea de ajutoare comunitare pentru furnizarea laptelui si a anumitor produse lactate elevilor din institutiile scolare, vã facem cunoscut cã Ă®ncepĂ®nd cu anul scolar 2008-2009 toate institutiile scolare Ă®n care se distribuie lapte si produse lactate pentru care CJ Neamt solicitã ajutor comunitar, au obligatia de a amplasa permanent la intrarea principalã un afis privind «Programul european de distributie a laptelui Ă®n scoli»“, declarã Vasile Pruteanu, presedinte al CJ Neamt, Ă®ntr-o adresã trimisã cãtre ISJ Neamt.
ĂŽn aceeasi adresã sĂ®nt date si conditiile minime pentru afisul pe care directorii trebuie sã-l posteze „la intrarea principalã a institutiei scolare, Ă®ntr-un loc Ă®n care este clar vizibil si lizibil“: mãrime A3 sau mai mare, litere de un centimetru sau mai mari, titlul sã fie: „Programul european de distributie a laptelui Ă®n scoli“, iar continutul sã aibã cel putin urmãtoarea formulare, tinĂ®nd cont de categoria institutiei scolare: „Grãdinita/ scoala noastrã furnizeazã produse lactate subventionate de UE Ă®n cadrul Programului european de distribuire a laptelui Ă®n scoli“.
Directorilor li se recomandã sã evidentieze pe afis avantajele nutritionale ale produselor, precum si includerea unor sfaturi privind nutritia. Scolilor le sĂ®nt prezentate, odatã cu adresa semnatã de cãtre presedintele Vasile Pruteanu, si informatii nutritionale, preluate din fisele tehnice ale produselor lactate eligibile pentru ajutor comunitar care se distribuie Ă®n prezent Ă®n scolile din Neamt.
Reprezentantii CJ Neamt mai trag un semnal cãtre directorii de scoli, atentionĂ®ndu-i pentru a nu se repeta aspectele negative constatate Ă®n urma derulãrii programului de distribuire a pachetului lapte-corn, Ă®n perioada septembrie - decembrie 2008.
ĂŽn intervalul respectiv nu s-a respectat de toatã lumea termenul pentru depunerea situatiilor justificative la CJ Neamt (pe data de 7, lunar, pentru luna anterioarã), s-a omis preluarea stocurilor din luna anterioarã Ă®n situatia centralizatoare curentã privind primirea si distribuirea pachetului, nu au existat note de intrare-receptie pentru lactate la sediul scolilor. „Vã rugãm sã luati toate mãsurile care se impun pentru eliminarea acestor neajunsuri“, a mai precizat Vasile Pruteanu Ă®n adresa cãtre directorii nemteni.

Articol afisat de 1649 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective