Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Ianuarie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

15 incidente pe zi, anul trecut, în scolile din judet

• 274 de unitãti au reclamat cã s-ar fi petrecut diverse evenimente în incinta lor • cele mai multe conflicte i-au avut protagonisti pe elevi • în statistica ISJ nu apare nici un dascãl implicat în incidente •

Scolile nemtene nu au fost lipsite de incidente în cursul anului 2008. Desi raportarea s-a fãcut la un an calendaristic, practic, numãrul de zile de cursuri este acelasi, 175. Conform unei situatii care a fost trimisã la Ministerul Educatiei si la Prefecturã, anul trecut, 274 de scoli din judet au înregistrat incidente. Frecventa a fost de mai bine de 15 incidente pe zi. Au fost implicati în acte de violentã 1. 736 de elevi, din care 604 fete si 1. 132 bãieti. Dupã cum a declarat profesoara Elena Ciurea, purtãtor de cuvînt al ISJ Neamt, 114 elevi care au fost implicati în incidente, 114 erau din clasele primare - 39 fetite si 75 de bãieti. La ciclul gimnazial, 521 de elevi au tulburat linistea din scoli, dintre acestia 97 fiind fete si 424 bãieti. Dintre liceeni, 867 au provocat incidente - 133 eleve si restul elevi. Si scolile de arte si meserii au „gãzduit“ mai mule scandaluri, protagonistii acestora fiind 55 de fete si 179 bãieti. Cei 1. 736 de elevi nemteni au provocat 2. 662 de incidente. ÃŽn 889 de situatii a fost vorba despre violentã verbalã si psihologicã, de 657 de ori a fost violentã fizicã, s-au mai înregistrat 69 de furturi, de 280 de ori a fost ofensã adusã statului si autoritãtii cadrelor didactice si în 571 de cazuri s-au înregistrat comportamente deviante în relatia cu scoala (întîrziere la ore, chiul etc).
ÃŽn altã ordine de idei, cele 2. 662 de cazuri de violentã au fost produse doar între elevi de 2. 167 de ori, iar între elevi si terti de 495 de ori. Nu s-au înregistrat, oficial, incidente între elevi si cadre didactice sau invers, si nici cazuri de violentã domesticã. La Politie, numãrul de furturi în care au fiost implicati elevi este cu mult mai mic, dar unele dintre incidente nu au fost raportate întrucît au fost rezolvate pe loc. Este vorba despre furturi de diverse obiecte, în special telefoane mobile.
Pentru prevenirea incidentelor din unitãtile de învãtãmînt, ISJ Neamt a constituit o comisie formatã din 17membri - inspectori, directori, reprezentanti ai diferitelor institutii - care a întocmit un „Plan operational anual privind reducerea fenomentului de violentã în mediul scolar“. Acest plan a fost transmis tuturor scolilor din judet si acestea au lucrat pe el, adaptîndu-l în functie de necesitãti. „ÃŽn 2008, în Neamt nu au existat situatii grave privind violenta în mediul scolar, cele mai frecvente incidente fiind cele de violentã verbalã, violentã fizicã usoarã si deviatii comportamentale în relatia cu scoala“, a mai spus purtãtorul de cuvînt al ISJ, profesor Elena Ciurea.

Articol afisat de 1661 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective