Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Ianuarie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Comisarul Archip, prefect de Neamt

Comisarul Archip, prefect de Neamt

• „Nu te bucura cĂ®nd te-or pune si nu te supãra cĂ®nd te-or scoate“ • cu aceast citat al pãrintelui Cleopa Ă®si Ă®ncepe mandatul noul prefect Mihai Archip • el sustine cã neapartenenta la vreun partid politic a fost unul din criteriile care l-au avantajat • „Dupã ce am discutat cu Ioan Munteanu, seful PSD Neamt, am decis sã-l nominalizãm pe Archip, care are cinci ani vechime ca functionar public, conditie necesarã pentru a accede Ă®n functia de prefect“, a declarat Gheoghe Stefan, presedintele PDL Neamt •

Noul prefect de Neamt este fostul comisar sef de divizie al Gãrzii Financiare Neamt, Mihai Archip. Venirea pe functia temporarã din fruntea judetului Neamt a fost publicatã ieri, 29 ianuarie 2009, pe site-ul Guvernului si l-a luat prin surprindere pe Archip, dupã cum a sustinut. „Aceastã numire m-a luat pe nepregãtite, nu stiu ce sã zic, dar cred cã acum cel mai bine se potrivesc cuvintele pãrintelui Cleopa care a zis cĂ®ndva «Nu te bucura cĂ®nd te-or pune si nu te supãra cĂ®nd te-or scoate». Ce sã spun? ĂŽmi doresc sã gãsesc echilibrul sã fac lucrurile asa cum trebuie pe toatã durata mandatului. Este o functie nouã. Urmeazã sã iau cunostintã cu noile atributii si vom vedea mai departe ce va fi de fãcut“, a declarat Mihai Archip imediat dupã ce a fost numit Ă®n functie. PĂ®nã ieri acesta a lucrat ani de zile Ă®n cadrul Gãrzii Financiare Neamt, institutie pe care o conducea cu delegatie de la mijlocul lunii ianuarie 2009. „SĂ®nt functionar public si nu am fost niciodatã Ă®nregimentat politic. Acesta cred cã este unul din motivele pentru care am fost nominalizat si ales sã fac parte din cei propusi. Este o conditie principalã, atĂ®t ca si functionar public, cĂ®t mai ales pentru functia de prefect, sã fii apolitic“, a mai adãugat Mihai Archip. Noul prefect are 51 de ani, este cãsãtorit si are doi copii, de 22 si 25 de ani. Este absolvent de facultate economicã, dar detine si un masterat Ă®n administratie publicã. Dar spune cã „una e teoria si alta e practica“, fãcĂ®nd referire la functia de prefect. ĂŽn ultimii 18 ani, din 1991 si pĂ®nã Ă®n prezent, a lucrat neĂ®ntrerupt numai la Garda Financiarã Neamt unde a fost comisar sef de divizie si comisar sef adjunct. Anterior acestei perioade Mihai Archip a lucrat pe Platforma Sãvinesi, Ă®ntĂ®i ca muncitor, apoi ca economist, dupã care pentru o perioadã scurtã de timp, circa jumãtate de an, a fost inspector Ă®n cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Neamt.

„Comisarul trebuie sã mai facã si un curs de Ă®nalt functionar public. De aceea este numit temporar“

Ieri, premierul Boc a semnat doar hotãrĂ®rile legate de schimbarea de la nivelul cel mai Ă®nalt al Prefecturii. ĂŽncã nu s-a spus nimic oficial despre subprefecti, anuntati a fi pesedistii Iulian Tocu si Romicã Rotaru. ĂŽn vreme ce Tocu se bucurã de statutul de Ă®nalt functionar public, pentru cã a fost demnitar la viata lui, la Romicã Rotaru lucrurile sĂ®nt putin mai complicate. El ar putea obtine acest statut dacã Ă®n scurtã vreme se va prezenta la un concurs, Ă®n urma cãruia sã devinã functionar. Apoi va putea participa la cursul de pregãtire a Ă®naltilor functionari publici, lucru fãcut de cãtre toti cei care s-au perindat la vĂ®rful Prefecturii Ă®n ultimele mandate.
Gheorghe Stefan, presedintele PDL Neamt, unul dintre cei care l-au propus pe Archip la functia de prefect, ne-a declarat cã a primat la nominalizare faptul cã fostul comisar al Gãrzii era functionar public. Si cã Ă®n cãrti au mai fost Vasile Sendrea si Vasile Panaite, actualul primar de Dragomiresti. „S-au fãcut propuneri pentru Vasile Sendrea, Vasile Panaite si Mihai Archip. Dupã ce am discutat cu Ioan Munteanu, seful PSD Neamt, am decis sã-l nominalizãm pe Archip, care are cinci ani vechime ca functionar public, conditie necesarã pentru a accede Ă®n functia de prefect, asa cum cere legislatia. Comisarul trebuie sã mai facã si un curs de Ă®nalt functionar public. De aceea este numit temporar. Asta nu Ă®nseamnã cã nu-si va duce mandatul la bun sfĂ®rsit. Depinde, asa cum am spus, de Ă®nscrierea la cursurile cerute de legislatie si de modul cum Ă®si va exercita atributiunile. Nu-i doresc decĂ®t succes“, a declarat Gheorghe Stefan. Dupã publicarea anuntului oficial pe site-ul Guvernului României, Mioara Manea, fostul prefect, a declarat: „Astept publicarea Ă®n Monitorul Oficial a hotãrĂ®rii Ă®n baza cãreia Ă®mi va Ă®nceta exercitarea functiei de prefect si a celei privind exercitarea, cu caracter temporar, a functiei de prefect al judetului Neamt de cãtre domnul Archip Mihai. Aceste luni cĂ®t am stat la Prefectura Neamt nu au fost tocmai usoare pentru mine. Plec cu satisfactia cã ceea ce mi-am propus, am realizat. Am avut ca obiective principale Ă®ncheierea reconstructiei caselor distruse de calamitãti Ă®n vara anului trecut si organizarea, cu respectarea legislatiei, a alegerilor parlamentare. Le-am rezolvat, cu ajutorul celor din jur, pe amĂ®ndouã. Plec cu multumirea cã las totul Ă®n regulã si cã nu Ă®mi reprosez nimic. M-am bucurat de spijinul celor din jur, al presei, si vreau sã le multumesc tuturor de colaborarea bunã pe care am avut-o. Mã voi Ă®ntoarce la Prefectura Bacãu, acolo unde Ă®mi voi relua functia de director executiv, suspendatã cĂ®t am fost la Neamt“, a declarat jurist Mioara Manea.

Articol afisat de 4409 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, S. TÃRNÃ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective