Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Februarie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primarul din Rãucesti solicitã sprijin

• Ilie Apostoaie a arãtat cu degetul spre EON, spre Apa Serv, dar a criticat si Ă®ncetineala functionarilor de la serviciile deconcentrate din judet, care-i plimbã pe primari de la o usã la alta •

Profesorul Ilie Apostoaie, primarul comunei Rãucesti, se confruntã cu multe probleme, pe care, cu toate demersurile fãcute nu a reusit pĂ®nã acum sã le rezolve. La Ă®ntĂ®lnirea de la TĂ®rgu Neamt a presedintelui Consiliului Judetean Neamt, Vasile Pruteanu, cu primarii din zonã, edilul din Rãucesti a spus toate lucrurile pe care le avea pe suflet, Ă®n speranta cã va fi ajutat sã treacã peste piedici. Pentru cã oficialii de la judet au pus accent pe accesãrile de proiecte, a ridicat problema Ă®ntĂ®rzierilor care apar din cauza functionarilor de la serviciile deconcentrate, care Ă®i trimit pe primari de la o usã la alta, tergiversĂ®nd eliberarea avizelor necesare. „Se schimbã directorii, rãmĂ®n aceiasi functionari cu obiceiuri vechi. Am stat douã sãptãmĂ®ni Ă®n luna mai, pe la usi. Toti primarii stiu cã sĂ®nt sesiuni limitã de depunere a proiectelor, firmele de consultantã sĂ®nt putine, ne aglomerãm la cei mai buni, iar proiectele se terminã pe ultima sutã de metri. SĂ®nt institutii unde te dau afarã, cã sã vii dupã 30 de zile. Si la Consiliul Judetean, la Departamentul de Integrare Europeanã, am fost refuzat de oamenii de acolo“, s-a plĂ®ns primarul. Vasile Pruteanu a reactionat prompt: „Din iunie Ă®ncoace, sau Ă®nainte? Cã trebuie sã se Ă®nteleagã, e si presa de fatã... “. „ĂŽnainte“, a precizat Ilie Apostoaie, dĂ®nd de Ă®nteles cã problemele cu pricina se petrecuserã cĂ®nd Vasile Pruteanu nu era Ă®ncã Ă®n functia de acum. Presedintele CJ le-a spus primarilor sã-l informeze dacã Ă®ntĂ®mpinã greutãti cu functionarii din subordinea sa, pentru cã nimeni nu este de neĂ®nlocuit, si Ă®si poate gãsi alt serviciu, dacã a gresit.
Primarul din Rãucesti are si alte griji Ă®n comunã. Este foarte supãrat pe cei de la EON, fiindcã nu si-au fãcut treaba, desi le-a plãtit Ă®n avans peste 2 miliarde de lei sã branseze la reteaua electricã 108 case, la care instalatiile interioare sĂ®nt fãcute de la Ă®nceputul anului trecut. „Am dat banii din bugetul local, sĂ®nt familii nevoiase care, altfel, nu si-ar fi permis niciodatã acest lucru. ĂŽn secolul 21 nu au curent. Nu ai cu cine discuta la EON. Am intervenit pe unde am putut, iar din 108 case nu am jumãtate rezolvate. Este strigãtor la cer, sĂ®nt privatizati, nu ai cui te plĂ®nge“, a mentionat Ilie Apostoaie, care a mai atras atentia si asupra faptului cã 34 de stĂ®lpi de lemn care sustin firele electrice sĂ®nt retezati de la nivelul pãmĂ®ntului, iar la primul vĂ®nt mai puternic se duc jos. SĂ®nt probleme cu echipele de interventii, care vin dupã zile Ă®ntregi de asteptare, a mai zis primarul. Probleme cu EON au fost semnalate si la Pipirig, iar seful CJ a promis ca va discuta despre asta cĂ®t de repede, la Piatra Neamt, mai ales cã mai sĂ®nt cazuri de plĂ®ngeri la adresa furnizorului de curent si Ă®n alte localitãti din judet.
Ilie Apostoaie s-a plĂ®ns si de procedurile greoaie practicate de Apa Serv, fiindcã are 100 de cereri de bransare la reteaua de apã, si dureazã luni de zile pĂ®nã se rezolvã, iar la fel de greu se miscã lucrurile si cĂ®nd vine vorba despre remedierea unor defectiuni.
Un alt necaz tine de hotãrĂ®rile de punere Ă®n posesie. „Nu mai avem de unde le da pãmĂ®nt“, a arãtat primarul din Rãucesti, precizĂ®nd cã este Ă®n situatia de a plãti un milion pentru fiecare zi de Ă®ntĂ®rziere. Vasile Pruteanu si-a notat aspectele semnalate si le-a promis primarilor din zona TĂ®rgu Neamt cã va veni Ă®n teritoriu odatã la trei luni pentru a cunoaste Ă®ndeaproape problemele comunitãtilor locale.

Articol afisat de 1980 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective