Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Februarie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Datoriile lasã comuna Agapia fãrã apã

• AGA si CA de la Acvaterm au trimis ieri o ultimã somatie Primãriei Agapia, anuntĂ®nd cã de luni, 9 februarie, va fi opritã furnizarea apei Ă®n comunã • datoriile sĂ®nt de peste 3 miliarde de lei vechi • primarul Vasile Cucos s-a plĂ®ns cã nu poate dormi noaptea din cauza acestor datorii •

Comuna Agapia ar putea rãmĂ®ne fãrã apã, de sãptãmĂ®na viitoare, dacã nu va face demersuri de achitare a facturilor restante, care Ă®nsumeazã peste 3, 2 miliarde de lei vechi. HotãrĂ®rea a fost decisã Ă®n sedinta CA si AGA Acvaterm, de la finele sãptãmĂ®nii trecute, si a fost motivatã de faptul cã societatea, aflatã Ă®n reorganizare judiciarã, are de fãcut la rĂ®ndul sãu plãti curente Ă®n contul propriilor datorii. „Membrii AGA si CA au hotãrĂ®t sã mai trimitem o ultimã somatie Primãriei Agapia, fiindcã au fost destule pĂ®nã acum, prin care sã le punem Ă®n vedere cã dacã nu vin cu banii, de luni le oprim apa. Si noi trebuie sã ne plãtim datoriile noastre, iar dacã nu Ă®ncasãm, nu avem de unde sã ne asigurãm banii necesari“, a spus Iustin Lungu, directorul Acvaterm.
Problema debitelor mari ale Agapiei a fost pusã pe tapet si de viceprimarul tĂ®rgnemtean Iftime Petrariu la o Ă®ntĂ®lnire recentã a presedintelui CJ, Vasile Pruteanu, cu alesii din zonã. Vasile Cucos, primarul de Agapia, s-a plĂ®ns cã nu poate dormi noaptea din cauza acestor datorii, cauzate Ă®n opinia sa de posibile pierderi, fiindcã apar diferente Ă®ntre apometrul pus de Acvaterm la intrarea Ă®n comunã si cele care indicã consumul din gospodãriile populatiei. Agãpenii plãtesc cĂ®t consumã, dar apometrul pus la intrarea Ă®n comunã indicã o cantitate de apã mult mai mare. A cãutat sã afle de unde provin pierderile, dar nu a gãsit conducte sparte. A pus chiar si un apometru Ă®n paralel cu cel al Acvaterm, sã vadã dacã o fi din start vreo inadvertentã Ă®n mãsurarea consumului, dar nici aici nu a gãsit rãspunsul.
Iustin Lungu declarã cã Ă®n decembrie 2008 Agapia avea de platã la Acvaterm peste 3, 27 miliarde de lei vechi, si cã Ă®ncasãrile sĂ®nt rare si de o valoare mai micã decĂ®t cea a facturii lunare, ce ajunge la 200 milioane de lei vechi. Ultima platã s-a fãcut Ă®n decembrie, cĂ®nd s-au achitat 140 de milioane. Anul acesta nu au dat nici un leu, spune directorul Acvaterm. „Noi facturãm consumul conform apometrului amplasat la intrarea Ă®n comunã. Nu ne priveste starea instalatiei de pe raza comunei, este treaba lor ce se Ă®ntĂ®mplã acolo. Poate fi o situatie Ă®n genul celei cu care ne confruntãm noi la blocuri. Pe apometrul de scarã apare o valoare, diferitã de cea rezultatã din consumul indicat de apometrele din apartamente. De aici apar reglãrile care Ă®i nemultumesc pe locatari“, a explicat Iustin Lungu.

Articol afisat de 1506 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective