Pofte de premier
• ultimii trei premieri ai României au gusturi total diferite pentru mĂ®ncare • unul vrea varzã, altul mĂ®ncãruri sofisticate, Ă®n vreme ce al treilea poftea la dulce • Emil Boc este de departe o exceptie fatã de ceilalti prim ministri ai României. Nu are masini luxoase, nu este mare colectionar de tablouri, nu vĂ®neazã, nu merge pe motocicletã. Boc este un traditionalist: agreeazã mĂ®ncarea fãcutã ca la mama acasã, feluri autohtone, si a decis chiar sã-si aducã celebra „varzã a la Cluj“ la Guvern. Asa cã la cantina Guvernului tocmai s-a introdus de cĂ®teva zile, pe lista de bucate, un preparat „de suflet“ al premierului, „varza a la Cluj“. Seful bufetului, aflĂ®nd preferintele culinare ale lui Emil Boc, s-a adaptat noilor cerinte.
Astfel, au fost scoase din galantare gustãrile care pĂ®nã atunci erau singura variantã culinarã pentru Ă®nfometatii de la Palatul Victoria. Si cĂ®nd spunem asta, ne referim la faptul cã, pĂ®nã nu de mult, la bufet existau preparate reci, felul principal fiind sandvisurile. Acum, meniul cuprinde mĂ®ncare de sezon, gãtitã dupã retete traditionale.
Fostul premier Adrian Nãstase nu a cãlcat niciodatã - Ă®ntre 2000 si 2004, cĂ®t timp a condus Guvernul - Ă®n bufetul institutiei. Nãstase este cunoscut ca fiind mare iubitor al bucãtãriilor sofisticate. Cu mare greutate, Nãstase a coborĂ®t o singurã datã, Ă®n 2005, sã mãnĂ®nce la restaurantul Parlamentului, pe vremea cĂ®nd era presedinte al Camerei Deputatilor. A Ă®nghitit cu noduri mãmãliga cu brĂ®nzã si nu a mai repetat experienta.
Cãlin Popescu Tãriceanu Ă®si linistea nervii cu savarine
Tãriceanu nu s-a dat Ă®n vĂ®nt sã Ă®mbunãtãteascã meniurile cantinei Palatului Victoria Ă®n ultimii patru ani. Premierul liberal avea o singurã problemã, si aceasta din cĂ®nd Ă®n cĂ®nd. ĂŽn momentele Ă®n care era foarte nervos sau excesiv de stresat, avea poftã de dulciuri. Surse guvernamentale au povestit cã Tãriceanu se linistea cu savarine.
|