Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Februarie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Polei si accidente

• ieri dimineatã, pe soselele judetului au avut loc mai multe accidente rutiere din cauza poleiului • cele mai grave s-au Ă®nregistrat Ă®n comuna Crãcãoani •

Temperatura scãzutã Ă®nregistratã ieri dimineatã, plus un pic de burnitã si ceva fulgi de nea, a favorizat aparitia poleiului care le-a dat serios de furcã soferilor. S-au Ă®nregistrat mai multe accidente rutiere, dintre care douã grave. Ambele evenimente au avut loc Ă®n comuna Crãcãoani la prima orã a diminetii. Cristian B., Ă®n vĂ®rstã de 43 de ani, din comuna Poduri, judetul Bacãu, conducea un autoturism Ford Mondeo, pe DN 15C, pe directia Piatra Neamt-TĂ®rgu Neamt. Ajuns Ă®n comuna Crãcãoani, Ă®ntr-o curbã la stĂ®nga, soferul nu a adaptat viteza Ă®n conditii de vizibilitate redusã si carosabil acoperit cu polei. Bãcãuanul a pierdut controlul volanului, iar autoturismul a acrosat un Aro care stationa regulamentar Ă®n afara carosabilului, dupã care s-a rãsturnat Ă®n santul de pe marginea drumului. Accidentul s-a soldat cu rãnirea gravã a Georgetei I., pasagerã pe scaunul din dreapta fatã. Victima a fost internatã Ă®n spital cu diagnosticul traumatism cranio cerebral, traumatism coloanã cervicalã si fracturã radius drept. Cel de-al doilea accidenta a avut loc la o orã distantã. Soferul unui TIR, care se deplasa pe directia Piatra Neamt-TĂ®rgu Neamt, a pierdut controlul volanului din cauza soselei acoperite cu polei. Autocamionul a intrat Ă®n derapaj lovind un Opel care a fost proiectat Ă®n sant. Soferul unui alt autoturism, care se deplasa Ă®n spatele autocamionului, a pierdut si el controlul volanului, intrĂ®nd Ă®n coliziune cu TIR-ul. Acelasi lucru s-a Ă®ntĂ®mplat o altã masinã care venea din sens opus. Accidentul s-a soldat cu rãnirea usoarã a unei persoane. Poleiul a mai fost cauza a trei accidente usoare, douã Ă®nregistrate Ă®n comuna VĂ®nãtori, iar unul Ă®n comuna Urecheni.

Drumarii au intervenit...

Drumarii au avut ieri treabã pe traseele care traverseazã judetul. Desi la prima orã nu se Ă®nregistrau probleme, peste zi Ă®n mai multe zone ale judetului a cãzut burnitã. Temperaturile scãzute au fãcut ca pe multe trasee umede sã se formeze polei. O astfel de zonã a fost pe teritoriul comunei Crãcãoani. Cetãtenii din comunã au sunat la Sectia Drumuri Nationale dar si la Prefecturã, reclamĂ®nd problema cu care se confruntau. Dispecerul de serviciu de la Sectia Piatra Neamt - Drumuri Nationale, a declarat cã toate utilajele societãtii care pot transporta material antiderapant au fost directioante spre trasee. „Am Ă®ncercat sã asigurãm pe drumurile nationale circulatia rutierã fãrã evenimente. S-a combãtut poleiul, dar pentru cã Ă®n prima partea a zilei a fost burnitã, aceasta a determinat formarea pe cãile de rulare a poleiului care nu a fãcut decĂ®t sã Ă®ngreuneze circulatia. Stim de sesizãrile primite din partea cetãtenilor, dar trebuie sã Ă®nteleagã cã nu ajungem Ă®ntr-un minut Ă®n zonele cu polei. Masinile pleacã din bazã pe trasee. Este posibil ca uneori acestea sã nu fie Ă®ncãrcate cu material antiderapant, si atunci se mai Ă®ntĂ®rzie putin“, a declarat dispecerul de serviciul din cadrul Sectiei Drumuri Nationale Piatra Neamt. Politistii s-au implicat si ei Ă®n rezolvarea problemelor apãrute din cauza poleiului. „ĂŽntr-adevãr, am fost sesizati privind aparitia poleiului pe anumite portiuni de drum de pe DN 15D, spre Roman, si pe DN 2. La 7, 30 am luat legãtura cu cei de la drumuri nationale si au fost scoase utilajele pe traseu. Situatia a fost remediatã, astfel Ă®ncĂ®t numai dupã cĂ®teva ore nu mai existau probleme cu poleiul“, a declarat comisarul Neculai Catanã, seful Politiei Rutiere Neamt. Dar au fost evenimente.

Articol afisat de 2238 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ; D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 04.02.2009 14:19
Catanaaaaaa! Alo! Se aude pe la tine pe acolo prin birou? Nu ti-e rusine cand te duci la casierie sa-ti iei salariul? Ce stii tu sa faci de toti banii si sporurile alea?
Da aia de la radar de ce nu au mers bai baiatule cu toate semnalele in functiune? Ca doar acolo erau de dimineata,de dinainte de a fi accidentele la Cracaoani. Cand au vazut ca e polei, patrulau dintr-un capat in altul al comunei cu girofare,sirene,etc. Si pun pariu ca se reducea la maximum viteza,evitandu-se evenimentele. Da tot va ia pe voi lumea cu parul. O sa vedeti. Va pricepeti sa scrieti repede in comunicatul de presa:"n-a adaptat viteza la conditiile de drum". Da voi ce faceti? Nu preveniti? Nu! Ca doar ce treaba aveti cu prevenirea? Era bun daca la Cracaoani crapa ma-ta bai Catana? Sa fi vazut dupa aia masuri drastice cu drumarii,cu agentii,cu toata lumea. Da ce mai ancheta se facea! Asa,a ramas celebra sintagma,scrisa in raportul de pe biroul lui Catana(o catana proasta de altfel),aia cu neadaptarea la...bla bla.Si ne mai spui acum ca au fost sesizati,ca sa vezi, c-o fi,ca... Cum dati amenzi la soferi,la astia care vand motorina in loc sa dea cu sare nu stiti sa dati? Nu.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective