Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Februarie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Presedintele CJ le-a „frecat ridichea“ sefilor de deconcentrate

Primarii nemteni ar trebui sã stie de acum cam tot ce miscã Ă®n comunitãtile pe care le conduc. Sefii serviciilor descentralizate din judetul Neamt au fost mustrati de cãtre presedintele Consiliului Judetean cã atunci cĂ®nd ajung Ă®n comune, nu trec si pe la primari, sã Ă®i anunte cã le-au cãlcat Ă®n ogradã. Presedintelui i-a sãrit tandãra Ă®n timpul discursului pe care Ă®l sustinea Niculina Dobrilã, subprefect de Neamt, adresat primarilor si sefilor de descentralizate, participanti la o sedintã. Niculina Dobrilã Ă®i anunta pe alesii locali cã vor fi supusi unor controale Ă®n perioada urmãtoare. Ceva l-a deranjat pe presedinte. Ori anuntul fãcut de reprezentanta Prefecturii, ori posibile divergente mai vechi. Nici afinitãtile politice diferite ale celor doi nu ar putea fi excluse. Indiferent ce a fost la mijloc, un lucru e cert: subprefecta n-a mai apucat sã spunã tot ce avea Ă®n paln. „Doamnã, vã rog sã vã Ă®ncadrati Ă®n timp“, a spus Pruteanu. Dupã cĂ®teva secunde de tãcere, Ă®n care Niculina Dobrilã a cĂ®ntãrit ce putea face de la prezidiu, a spus, tot la microfon: „Atunci... am terminat. Nu mai am nimic de spus“. Si-a luat mapa cu acte si a renuntat la a mai prezenta noutãtile legislative care Ă®i privesc pe primari. Un alt repros care i-a fost adus subprefectei a fost avertismentul pe care l-a dat alesilor locali. „Nu aveti dreptul sã spuneti cã veti merge Ă®n controale Ă®n primãrii! Mergeti Ă®n comune pentru activitãti de Ă®ndrumare si control. Am constatat cã si sefii de la deconcentrate merg Ă®n localitãti si uitã cã acolo sĂ®nt oameni alesi, cãrora trebuie sã le deschidã usa. Mã refer la Inspectoratul Scolar, la Directia de Muncã, Garda Financiarã, Protectia Consumatorului, Mediu etc. Nu mai e nici un respect pentru cei din fruntea comunitãtilor locale. Politistii nu trec nici mãcar o datã pe sãptãmĂ®nã pe la primar, sã discute una, alta. Medicul de familie, la fel. Oameni buni, trãim Ă®n judetul Neamt si aveti obligatia sã colaborati pe baza respectului reciproc cu primarii localitãtilor. Tin foarte mult la acest lucru. Nu e posibil sã fie instalat un director Ă®ntr-o scoalã, dar primarul sã nu fie anuntat“, a spus presedintele Vasile Pruteanu. Discursul acid al acestuia a fost urmat de aplauze din partea primarilor, care le-au zĂ®mbit printre dinti sefilor de la deconcentrate, care Ă®ncã mai detin functii datoritã vechii guvernãri, si ale cãrora zile Ă®n fruntea institutiilor sĂ®nt numãrate.
Probabil cel mai incomod i-a fost prefectului Mihai Archip, care si-a vãzut subalterna „sacrificatã“, iar celui de-a stĂ®ngã cãruia stãtea nu putea sã Ă®i spunã nimic, dat fiind faptul cã e vicepresedinte al PDL Neamt si presedinte al Consiliului Judetean, desi, teoretic, nu ar trebui sã existã decĂ®t colaborare Ă®ntre institutiile pe care le reprezintã, iar politicul nu ar trebui sã conteze, prefectul fiind apolitic.

Articol afisat de 2410 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 06.02.2009 13:46
Iar dai cu bata in balta bai lingurarule?
La un articol precedent te-am laudat. Dar cu tine vad ca nu se poate. Tu chiar nu intelegi ca ne chinuim sa avem o democratie? Daca nu stii ce e aia,poti consulta un manual de stiinte politice,sau un profesor. Chiar nu te poti debarasa deloc de doctrina comunista? Pruteanule! Cu tine vorbesc.Pai ce sunt primarii ma? Presedinti de CAP? Trebuie sa ne ducem cu saru` mana ca le-am calcat "unitatea de productie"? Sa se duca politistul sa discute ce? Pai nu primarul are in subordine servicii platite din bani publici? Ca de exemplu cel de protectie sociala. Si nu primarul trebuie sa fie cel care sa informeze politia in legatura cu aspecte constatate acolo unde el a fost ales in mod direct? Dar ma duce gandul ca in subconstientul tau de spagar cu state vechi in comunism,tii "tira" celor care au ceva de ascuns si cu care esti in cardasie. Trezeste-te bai mulatrule! Pai vii tu la 20 de ani de la schimbarea regimului totalitarist sa ne spui ca gresim atunci cand cand nu aplicam aceeasi ideologie?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective