Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Februarie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

2. 200 de lei, „gaura“ de la Primãria Poienari

Politistii romascani au contabilizat oficial pagube de „doar“ 22 de milioane de lei vechi la Primãria Poienari, „cãlcatã“ de hoti Ă®n noaptea de 3 spre 4 februarie. Conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt a formulat primele concluzii ale amplei anchete declansate Ă®n zona Romanului. Se confirmã, astfel, faptul cã „seiful“ institutiei, sustras cu masina de serviciu a administratiei, continea doar cĂ®teva stampile, care, oricum, nu le-ar fi folosit infractorilor. „ĂŽn dimineata de 4 februarie, Ă®n jurul orei 7. 50, Postul de Politie Poienari a fost sesizat despre faptul cã, Ă®n noaptea precedentã, persoane neidentificate au pãtruns, prin efractie, Ă®n sediul primãriei din localitate, de unde au sustras mai multe bunuri. Dintr-un birou s-a reclamat initial furtul unei cutii metalice, Ă®n care se aflau stampilele institutiei. Pe parcursul cercetãrilor, cutia metalicã a fost gãsitã pe bancheta din spate a unui autoturism marca Dacia 1310, parcat Ă®n curtea primãriei. Dintr-o magazie a fost reclamatã lipsa urmãtoarelor bunuri: un aparat de sudurã, o masinã de slefuit, un circular electric, o trusã de burghie si o masinã de Ă®nfiletat. Valoarea prejudiciului creat se ridicã la suma de 2. 200 de lei“, a precizat insepector Cãtãlina Bãdeanu, ofiter de relatii publice Ă®n cadrul IPJ Neamt.
Fortele de ordine au conturat, deja, un cerc de suspecti, Ă®n zilele urmãtoare urmĂ®nd sã extindã ancheta pentru descoperirea celor care au atentat la bunurile Primãriei Poienari. Reamintim cã este vorba, cel mai probabil, despre mai multi indivizi certati cu legea, care s-au gĂ®ndit cã este rost de fãcut bani tocmai din sediul administratiei publice locale. Protejati de Ă®ntuneric, rãufãcãtorii au fortat geamurile din lemn din spatele sediului administrativ si, de asemenea, geamul din aluminiu si termopan din fata clãdirii, aferent biroului de contabilitate, pe care l-au scos din balamale. Dupã ce au scos si gratiile, s-au apucat de cotrobãit prin toate birourile Ă®n cãutare de bunuri si bani. La Contabilitate au crezut cã au dat lovitura si au Ă®ncercat sã scoatã, din perete, seiful primãriei, Ă®nsã, acesta fiind bine fixat si peste puterile lor de transport, au renuntat la idee si s-au multumit doar cu rãvãsirea actelor din sertare si de pe birouri. Apoi au trecut, Ă®n speranta cã se vor alege cu o pradã mai „babanã“, Ă®n biroul primarului Vasile Emilian Dascãlu. ĂŽn biroul acestuia, au ochit, Ă®ntr-un colt, un soi de seif metalic, Ă®n greutate de 150-200 de kilograme. Pentru hoti, de data aceasta, povara n-a fost prea mare si au reusit sã o treacã peste unul din geamuri fãrã a provoca mãcar vreo zgĂ®rieturã sau a lãsa vreo urmã. Cutia respectivã, Ă®n care se aflau doar cĂ®teva stampile ale sediului administrativ, a fost Ă®ncãrcatã, culmea, Ă®n Dacia primãriei. Hotii au gãsit Ă®n biroul primarului cheia de contact a autoturismul si nu au avut nevoie sã se Ă®ntrebuinteze pentru a deschide autoturismul prin alte metode forte. Totusi, ceva s-a Ă®ntĂ®mplat pentru cã hotii au abandonat masina cu seiful si au fugit. Acum, organele de cercetare sĂ®nt pe urmele lor.

Articol afisat de 1605 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective