Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Februarie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

E-On Moldova, pusã la zid de tot judetul Neamt

• sefii CJ, ai Prefecturii si primarii au semnat un protest prin care dezaprobã atitudinea E-On fatã de clientii nemteni • dupã ora 21, „deranjamentele“ sînt inexistente •

Atitudinea E-On ca prestator de servicii este condamnatã de cãtre toti factorii de rãspundere din judetul Neamt. În cadrul unei întîlniri de lucru organizate de conducerea CJ Neamt cu prefectul si primarii judetului s-au fãcut auzite mai multe nemultumiri legate de serviciile pe care E-On Moldova le furnizeazã în Neamt. Problemele au fost expuse de cãtre primarii localitãtilor, ca reprezentanti alesi ai cetãtenilor, pusi sã asigure respectarea drepturilor acestora, solutionarea problemelor lor, si care sînt, în acelasi timp, responsabili cu buna functionare a serviciilor de interes local.
Primarii s-au plîns de frecventele întreruperi de furnizare a energiei electrice, mai ales de cele neprogramate si produse în mediul rural, care sînt remediate fãrã respectarea termenului prevãzut de lege, întreruperi de naturã sã creeze nemultumiri în rîndul cetãtenilor. „Este de retinut cã în mediul rural functioneazã si centre de îngrijire si asistentã pentru persoane cu handicap, centre pentru protectia copilului, institutii de asistentã socialã pentru care întreruperea energiei electrice înseamnã distrugerea bunurilor de uz casnic, deteriorarea alimentelor, lipsa încãlzirii, a apei calde menajere. ÃŽn legãturã cu aceastã problemã am fost informati de reprezentantul acestei societãti, prezent la întîlnire, cã existã o normã de timp în care deranjamentele sînt remediate în mediul rural diferitã de cea valabilã pentru mediul urban, diferentã inacceptabilã, din punctul nostru de vedere, într-o societate democraticã ce se bazeazã, în primul rînd, pe egalitatea cetãtenilor în ceea ce priveste drepturile acestora“, a declarat în protestul înaintat cãtre E-On, presedintele CJ, Vasile Pruteanu.
Primarii au sesizat si faptul cã nici în cursul zilei apelurile la „Deranjamente“ nu sînt preluate, acest lucru datorîndu-se, cu sigurantã, si modului actual de organizare a acestui dispecerat pentru preluarea sesizãrilor.
Majoritatea primarilor din mediul rural semnaleazã faptul cã dupã ora 21 deranjamentele nici nu mai sînt preluate, întrucît nu existã personal care sã facã acest lucru, prelungind astfel, artificial, disconfortul cetãtenilor. Tot o problemã generalã este si cea legatã de absenta investitiilor în ceea ce priveste dezvoltarea retelelor de energie electricã, desi asistãm în ultimii ani la o crestere a nivelului de dezvoltare a localitãtilor. Se ajunge, astfel, la situatia subdimensionãrii retelelor, a posturilor de transformare, fapt care conduce la o tensiune necorespunzãtoare a energiei electrice. „Se invocã lipsa fondurilor pentru aceste investitii, desi cifrele de afaceri ne îndreptãtesc sã credem cã un mai bun management al acestei societãti ar putea sã se axeze mai mult pe dezvoltarea acestor investitii. Obtinerea avizelor cerute de legislatia în vigoare se loveste de o birocratie inadmisibilã pentru un agent economic care ar trebui sã functioneze în conditii de concurentã si care adesea duce la întîrzieri care pun în pericol investitii importante pentru locuitorii judetului“, a declarat prefectul Mihai Archip.

Articol afisat de 2288 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective