Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Februarie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Anchete medicale dupã un consult si moartea victimei

• o femeie de 67 de ani a murit la cîteva ore dupã ce fusese consultatã la Urgenta Spitalului Judetean • familia acesteia îl acuzã pe medicul de la UPU de indiferentã • la rîndul lor, medicii sustin cã nu era cazul s-o interneze, nefiind nimic grav • necropsia va stabili exact cauza mortii •

Familia unei bãtrîne din Piatra Neamt îl acuzã pe medicul de gardã de la Unitatea de Primire a Urgentelor de la Spitalul Judetean cã, dupã ce a consultat-o, a trimis-o acasã spunîndu-i cã nu are nimic dar la doar cîteva ore dupã aceea, a decedat. Tragedia s-a petrecut în noaptea de luni spre marti, 9/10 februarie. Elena Gavrilescu, de 67 de ani, din Piatra Neamt se plîngea de cîteva zile rudelor si sotului cã nu se simte prea bine. Ametea, se simtea slãbitã si fãrã putere si ar fi vrut sã facã un consult medical. „M-a rugat în urmã cu vreo douã sãptãmîni sã vin sã stau cu bãrbatul ei care este nevãzãtor pentru ca sã se ducã la spital si sã se interneze cîteva zile. Nu am putut atunci pentru cã aveam grijã de niste nepoti si i-am promis cã voi veni în martie. Luni dimineatã, (n.r. 9 februarie) m-a sunat si mi-a spus cã nu se simte prea bine, cã ameteste si cã nu are nici un fel de putere iar eu i-am zis sã meargã la medicul de familie“, a spus sora Elenei Gavrilescu, Maria. Victima nu si-a ascultat sora si s-a apucat sã deretice prin gospodãrie iar seara, pe la ora 22 i s-a fãcut rãu. A sunat-o din nou pe sora ei si i s-a plîns cã are o durere foarte puternicã în spate si se simte slãbitã. Apoi s-a dus la un vecin, acesta a sunat la Ambulantã iar femeia l-a înstintat pe fratele ei ca s-o însoteascã.

„Nu trebuiau s-o trimitã acasã“

Au ajuns la spital, la UPU iar acolo era de gardã medicul Gabriel Popescu. Acesta i-a fãcut femeii o electrocardiogramã care nu ar fi arãtat nici un fel de probleme iar dupã ce i-a mai fãcut o perfuzie si o injectie a trimis-o acasã. Elena Gavrilescu a venit pe jos de la spital pînã acasã împreunã cu fratelei ei, ajungînd putin dupã ora 23. „La vreo orã-douã dupã ce a venit acasã, putin dupã miezul noptii, nevasta mea s-a dus spre baie dar n-a mai ajuns si a cãzut între masã si perete, pe hol. Eu m-am dus la ea cum am putut si am ridicat-o cu mare greutate în pat. Se plîngea cã o doare foarte rãu spatele si cã nu poate respira. Dupã ce s-a vãitat ea cam vreo jumãtate de orã deodatã a tãcut si nu a mai vorbit deloc. Am tot pipãit-o ca sã vãd dacã mai respirã si dacã mai e caldã dar nu mi-am dat seama cã a murit decît spre dimineatã“, a declarat Constantin Gavrilescu (foto), de 77 de ani, sotul nevãzãtor al femeii. Moartea acesteia a fost descoperitã marti dimineatã, pe la ora 10, cînd vecinul care chemase ambulanta a trecut pe la bãtrîn ca sã vadã dacã nu are nevoie de ceva. Au chemat apoi medicul de familie care, la rîndul lui a anuntat politia, iar într-un final, cadavrul a ajuns la morgã pentru a i se face necropsia. „Nu trebuiau s-o trimitã acasã. Dacã ea a spus cã se simte rãu, cum au avut inima s-o lase sã plece si mai ales, au trimis-o pe jos. Cred cã ar fi trebuit s-o tinã în spital mãcar în noaptea aceea. Poate Lenuta nu ar fi murit dacã îi fãceau vreun tratament ceva iar eu n-as fi rãmas al nimãnui acum“, a declarat plîngînd bãtrînul orb care, neavînd copii, va ajunge la mila rudelor. El mai spune cã sînt atît de sãraci încît nu stie cum o sã poatã plãti necropsia si înmormîntarea. Bãtrînul a mai spus cã intentioneazã sã depunã o plîngere la Colegiul Medicilor împotriva doctorului care a fost de gardã.

Necropsia va stabili cauza mortii

Cadavrul Elenei Gavrilescu a fost dus la morgã si va fi necropsiat joi, 12 februarie. Verdictul legistilor va arãta cauza mortii si se va putea concluziona dacã medicul de la UPU care a vãzut-o cu putin timp înainte de moarte putea face sau nu ceva pentru ea. Directorul Spitalului Judetean a fãcut o anchetã internã din care a ajuns la concluzia cã moartea victimei nu a fost cauzatã de afectiuni clinice. „Am fãcut verificãri în acest caz si se pare cã moartea victimei s-a produs la multe ore de la consultatie, deci nu pare a fi decît o coincidentã. Eu am înteles cã ar fi cãzut bãtrîna în casã si s-a lovit destul de rãu iar apoi a fost urcatã în pat si se pare cã a fost tinutã cu fata în jos, existînd astfel posibilitatea ca ea sã se fi sufocat. Rezultatele necropsiei vor arãta cauza mortii si sînt convins cã nu va fi vorba despre afectiuni clinice medicale, ci despre eventuale traumatisme“, a declarat doctorul Constantin Nanu, directorul interimar al Spitalului Judetean. ÃŽn acest caz verificãri au fost demarate de Colegiul Medicilor si Autoritatea de Sãnãtate Publicã.

Articol afisat de 1896 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 12.02.2009 11:51
Acum cateva luni, atrageam atentia asupra acestui popescu(nu am scris cu majuscula,intentionat)
Acest nemernic, a ajuns pana la urma sa si omoare un om. Dupa nenumarate scandaluri cu pacienti,care au fost malatratati de acest pitic turbulent,ajutat de brancardieri si de personalul de paza,el a reusit ca pana la urma,datorita caracterului sau flegmatic,sa trateze necorespunzator aceasta femeie,care a si murit. De fiecare data a fost scos basma curata, datorita rudelor si relatiilor din procuratura.Acum se prefigureaza exact acelasi scenariu. Ca s-a sufocat,ca sa vezi,ca popescu,ca ma-sa...hai dom`le ca nu e vinovat omul.Si uite asa scapa si de data asta.Auzi ba popescule! Da daca venea ma-ta? Tot asa faceai? O perfuzie si acasa? Esti tu sigur ca scapi si de data asta? Nici nu stii cati ai pe urme bai rahatel. Acolo la spital inconjurat de pacalicii aia ca tine, esti zmeu. Dar nu uita ca va veni ziua,cand ai sa dai nas in nas cu unul din cei bruscati de tine. De fapt nas in nas nu se poate. Nas in buric. Pentru ca tu esti mititel.Si o sa te vad atunci,cum iti sta fara incisivi.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective