Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Februarie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Casa de Pensii învinsã în instantã

• Gavrilã Pop, din Brusturi, si-a recîstigat dreptul la pensia de invaliditate în urma unui proces • el fusese înstiintat cã trebuie sã returneze 36 de milioane vechi •

Gavrilã Pop, în vîrstã de 59 de ani, din comuna Brusturi, a reusit sã învingã în instantã Casa de Pensii Neamt si sã-si recîstige astfel dreptul la pensia de invaliditate pierdutã din cauza functiei de consilier local. Cetãteanul a cîstigat zilele acestea procesul la Curtea de Apel Bacãu, unde instanta a respins recursul formulat de Casa de Pensii ca fiind nefondat, si a obligat institutia la plata cheltuielilor de judecatã. Cazul lui Gavrilã Pop a fost mediatizat în cotidianul „Monitorul“ în numãrul din 3 septembrie 2008. Fost consilier local în Brusturi în legislatura trecutã, Pop s-a lecuit definitiv de politicã si de functii publice dupã ce a pãtimit mai bine de jumãtate de an pentru banii pe care-i luase cu titlu de indemnizatie. Din cauza unor raportãri eronate plecate de la Brusturi, acesta s-a trezit în vara trecutã cã i s-a sistat pensia de invaliditate si a fost somat sã returneze 36 de milioane de lei vechi, fiindcã în vremea cînd era consilier figurase, cîteva luni, fãrã sã stie, ca avînd statut de angajat al primãriei. Necazul plecase de la banii retinuti din indemnizatii si virati Casei de Pensii, inclusiv de la consilierii cu pensii de invaliditate. La Serviciul Stagii de Cotizare apãrea cum cã lucrase si cîte 20 de zile într-o lunã. „Toate au decurs normal pînã în data de 4.07.2008, cînd am primit o decizie de încetare a pensiei, o decizie pentru recuperare debit si o înstiintare de platã, pentru motivul cã am fost încadrat în muncã de la data de 1.10.2007 pînã la data de 01.05.2008, desi nu am semnat nici un contract cu Primãria Brusturi “, declara Gavrilã Pop anul trecut.
Acesta a mai spus cã din acel moment a început infernul pentru el, vinovati fiind cei de la Primãria Brusturi, deoarece „conform ordinului nr.680/01.08.2007 sînt exceptate de la plata asigurãrilor sociale persoanele care au calitatea de pensionari în sistemul public de pensii. Dupã 30 de ani de muncã, am ajuns sã cersesc, medicamentele mi le plãteste sotia, iar ratele, socrul meu“.
Trei luni a stat fãrã pensie. Dar între timp a contestat decizia la Tribunalul Neamt, a cîstigat în primã fazã procesul, a reînceput sã-si primeascã drepturile bãnesti, dar i s-au retinut bani în contul celor 36 de milioane de lei vechi imputati. Casa de Pensii a fãcut recurs la Curtea de Apel Bacãu, dar a pierdut procesul la al doilea termen, din 4 februarie. Acum pensionarul asteaptã despãgubiri. Vrea sã i se achite un milion pe care i-a cheltuit pe transport la procese, trei milioane - onorariul avocatului angajat pentru procesul de la Piatra Neamt si sã i se restituie si cele peste 10 milioane vechi retinute din pensie. La Bacãu nu si-a mai pus avocat, fiindcã a fost ajutat în mod gratuit de functionarii Primãriei Tîrgu Neamt, dupã ce a apelat la primarul Decebal Arnãutu, fiindu-le recunoscãtor acestora pentru sprijin. „Am stat trei luni fãrã pensie, si neavînd asigurare, nu am putut sã-mi iau medicamente. M-au pus pe drumuri, era sã mor de inimã rea. Casa de Pensii se face vinovatã deoarece, cu toate insistentele mele cã s-a fãcut o gresealã, nu a trimis o echipã la Primãria Brusturi sã vadã despre ce este vorba, lucrurile s-ar fi putut rezolva pe cale amiabilã, fãrã judecatã. Sper ca mãcar acum lucrurile sã se îndrepte si sã primesc despãgubirile pe care le-am cerut fãrã sã mai fie nevoie sã-i dau iar în judecatã, fiindcã, dacã ajungem din nou la proces, le cer si daune morale“, spune Gavrilã Pop.

Articol afisat de 2683 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective