Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Februarie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
MEDIC ANCHETAT FÃRÃ... VINOVÃTIE

MEDIC ANCHETAT FÃRÃ... VINOVÃTIE

• legistii au stabilit cã bãtrînei din Piatra Neamt, care a murit la cîteva ore dupã ce a fost consultatã la UPU, pur si simplu i-a plesnit inima • necropsia îl absolvã pe doctorul de gardã de la UPU de vinã • totusi, doctorul Gabi Popescu face obiectul unei anchete • „Mã bucur cã rezultatul necropsiei a arãtat cã nu este vina medicului de urgentã si regret moartea acestei femei. Tratãm toti bolnavii care ajung la noi cu multã atentie dar nu-i putem interna pe toti cei care vin de teamã sã nu li se întîmple ceva pe drum sau acasã“, a precizat doctorul Cristian Pãsãlãu, seful UPU •

Necropsia efectuatã joi, 12 februarie Elenei Gavrilescu, femeia în vîrstã de 67 de ani, care a murit la cîteva ore dupã ce a fost vãzutã de medicul de la Unitatea de Primire a Urgentelor a Spitalului Judetean Neamt, aratã cã acesta nu putea face nimic pentru ea. Concret, cauza mortii a fost stabilitã ca fiind rupturã de crosã aorticã pe o placã de aterosclerozã. Cu alte cuvinte, victimei i-a plesnit efectiv aorta, vasul de sînge cel mai important ce preia sîngele pompat de inimã si-l transportã cãtre celelalte vase mari. Un astfel de diagnostic absolvã orice medic de responsabilitate întrucît asemenea cazuri sînt extrem de greu de prevenit si, mai ales, extrem de greu de tratat, dacã nu imposibil. „Necropsia a demonstrat cã victima a decedat din cauza unei rupturi de crose aortice. Femeia nu fusese niciodatã la un medic si nu era luatã în evidentã de nici un specialist ca avînd afectiuni cardiace. ÃŽn momentul în care ea a ajuns la UPU avea tensiunea 18 dar, în decurs de 30 de minute tensiunea ei a scãzut la 15 ceea ce este atipic pentru ruptura aorticã. De asemenea, durerea din spate de care se plîngea nu este un simptom specific acestui diagnostic iar dacã ar fi existat deja o fisurã aorticã durerea ar fi fost atroce si nu ar fi cedat dupã un algocalmin si un ketonal, ceea ce i s-a fãcut atunci în Urgentã. Ruptura de crosã aorticã este un diagnostic letal în aproape toate cazurile, extrem de rar putîndu-se interveni chirurgical pentru salvarea vietii pacientului“, a declarat doctor Silvia Rosescu, purtãtorul de cuvînt al Spitalului Judetean Neamt. Medicii sustin cã indiferent dacã ar fi fost internatã în noaptea aceea în spital, Elena Gavrilescu tot ar fi murit doar cã ar fi fãcut-o pe un pat de la urgentã. Pe de altã parte, simptomele cu care s-a prezentat femeia la urgentã nu arãtau în nici un caz gravitatea stãrii acesteia si nici nu putea fi diagnosticatã aceastã boalã în lipsa oricãror suspiciuni. Documentele medicale aratã cã persoanele care au un anevrism de aortã (o crestere excesivã în volum a aortei ce poate duce oricînd la o rupturã) nu au simptome de nici un fel si ele pot fi diagnosticate întîmplãtor, în urma unei ecografii a inimii. ÃŽn acest caz fericit, bolnavul este supravegheat atent de un cardiolog care îi prescrie un tratament medicamentos menit a tine sub control cresterea anevrismului. Medicii cred cã Elena Gavrilescu ar fi avut sansa sã trãiascã dacã ar fi mers din timp la un cardiolog care, în urma unui consult i-ar fi putut depista acest anevrism si i-ar fi prescris un tratament menit sã-i prelungeascã viata. ÃŽn concluzie, toate aceste pãreri medicale îl absolvã de orice vinã pe medicul Gabi Popescu, cel care a fost de gardã în noaptea de luni spre marti, cînd a venit la urgentã Elena Gavrilescu si care a decis s-o trimitã acasã.

„Ar trebui sã-i internãm pe toti cei care ajung la UPU“

Seful sectiei de Urgentã din Spitalul Judetean Neamt, doctorul Cristian Pãsãlãu a respirat oarecum usurat cînd a aflat rezultatele necropsiei întrucît a fost eliminatã vinovãtia medicului de gardã. „ÃŽn aceastã perioadã cînd se face o presiune foarte puternicã asupra serviciilor de urgentã numai asta ne mai lipsea. Mã bucur cã rezultatul necropsiei a arãtat cã nu este vina medicului de urgentã si regret moartea acestei femei. Poate ea ar fi avut sanse mari sã trãiascã dacã ar fi mers din timp la cardiolog. Pe de altã parte, din punctul nostru de vedere, victima nu putea fi ajutatã cu nimic chiar dacã ar fi rãmas internatã la urgentã. Aorta s-ar fi rupt oricum, indiferent de locul unde se afla. Tratãm toti bolnavii care ajung la noi cu multã atentie dar nu-i putem interna pe toti cei care vin de teamã sã nu li se întîmple ceva pe drum sau acasã“, a precizat doctorul Pãsãlãu.
Totusi, doctorul Gabriel Popescu face în continuare obiectul unei anchete a Comisiei de Disciplinã din cadrul Spitalului Judetean Neamt. „ÃŽn ultimele douã zile am aflat si de multe nemultumiri atît ale pacientilor cît si ale personalului medical referitoare la caracterul mai dificil al doctorului Popescu. Cert este cã el va fi în continuare verificat de cãtre Comisia de Disciplinã“, a mai declarat purtãtorul de cuvînt al Spitalului Judetean, doctor Silvia Rosescu. Tragedia s-a petrecut în noaptea de luni spre marti, 9 spre 10 februarie. Elena Gavrilescu, în vîrstã de 67 de ani, din Piatra Neamt se plîngea de cîteva zile rudelor si sotului cã nu se simte prea bine. Luni se simtea tot mai rãu iar spre searã, pe la ora 22, a chemat o ambulantã si s-a dus la UPU. Acolo i s-au fãcut un calmant si o perfuzie iar dupã vreo orã a început sã se simtã mai bine. Pe la ora 23, femeia a fost trimisã acasã pe jos. Ajunsã la domiciliu, o orã mai tîrziu i s-a fãcut rãu si a vrut sã meargã la baie dar n-a mai apucat, ea cãzînd pe holul locuintei. Femeia a fost ridicatã cu mare greutate de sotul ei care este orb si a fost asezatã în pat. Cîteva ore mai tîrziu, victima a decedat. Familia femeii era foarte supãratã pe medicul de gardã de la UPU care a vãzut-o în searã mortii ei pentru cã nu a internat-o în spital. Rudele considerau cã dacã ar fi rãmas sub supraveghere medicalã ar fi avut sanse sã mai trãiascã si luau în considerare posibilitatea depunerii unei plîngeri la Colegiul Medicilor.

Articol afisat de 3429 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Bamboo la data 13.02.2009 07:34
Text partinitor si prost facut!
Buna ziua! Sunt un cititor fidel al cotidianului d-stra si apreciez articolele pe care le publicati. Nu sunt de acord si cu acest articol care este prost scris si partinitor. Doamna Vasilache bate campii si este jenant pentru un ziar care se respecta. Nu incerc sa vad ce a facut-o sa scrie atat de prost, nepregatirea profesionala sau vreun interes ascuns. Dar, doamna Vasilache cum puteti dumneavoastra sa va dati cu pararea in cazul decesului unui om si mai ales in modul asta???? Luati doctrorii in brate si nu analizati ca lumea cazul. Doar atat va spun si ganditi-va bine. Ce s-ar fi intamplat daca in locul acelei femei se afla o ruda draga d-stra? Cred ca atunci ati fi vazut cum trebuie lucrurile. Adica poate acea femeia ar mai fi avut o sansa daca medicul de garda nu ii facea vant spre casa rapid. Poate femeia era destul de saraca si nu a avut bani suficienti pentru o spaga care sa-l multumeasca pe domnul medic.
Ad�ugat de elena_gmn la data 13.02.2009 11:51
Articol vazut prin ochi de reporter si VAI voua care ajungeti sa aveti nevoie de ajutor!
Buna ziua.Sunt o persoana cu studii medicale care am plecat din tara acum 14 ani.M-am intors dupa 10 ani cu dorinta arzatoare sa-mi ajut semenii in continuare asa cum o faceam odata.Din nefericire sau fericire pentru mine,mi-am internat mama in spital.Am gasit o adevarata VALE A PLANGERII!Am dat o groaza de bani-pentru ca am avut de unde-oamenilor cu care lucrasem 13 ani dar mi-am salvat mama. M-am intors urgent in strainatate cu inima franta!Institutiile sanitare au devenit un loc de negaciere a vietii si a mortii in functie de cati bani ai sau nu ai!Odihneasca-se in pace sufletele MARILOR salvatori de vieti:Dr.Iacomi, Dr.Vintea,DR.Pavlidis,Dr. Micsa,Dr.Tapu,Dr.Bubulac,Dr.Gaube si Dumnezeu sa ma ierte pentru cei pe care i-am omis in momentul acesta!Cat despre Dr.Popescu,cu atitudinea si competenta profesionala pe care o are,nu ar lucra nici macar o zi "afara".Pentru cei care nu aveti buzunarele "grele", Dumnezeu sa va ajute pentru ca el a ramas singurul vostri salvator!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective