Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 16 Februarie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

HCM Roman - Tomis, meci de infarct

HCM Roman si Tomis Constanta au oferit unul dintre cele mai palpitante meciuri ale rundei a XVI-a din Liga Nationalã, o partidã în care gazdele s-au impus într-un final incandescent, cu 24-23 (14-12). Romascancele au dat din nou mari emotii propriilor suporteri fiindcã pentru o mare parte din timp au fost conduse de trupa lui Dumitru Musi, însã si arbitrii au sicanat în multe momente jocul elevelor lui Cornel Bãdulescu. Handbalistele de HCM au intrat cam timorate în teren, iar precipitarea a fãcut ca multe din atacuri sã devinã previzibile. Din pãcate, elevele lui Cornel Bãdulescu nu au compensat greselile pe faza ofensivã cu o apãrare ermeticã si astfel Tomis s-a putut desprinde la 10-6 în minutul 19. Aceastã diferentã a fost constantã pînã în ultimul minut al primei pãrti cînd golurile lui Mazur si Stoleru au reaprins sperantele într-un rezultat pozitiv. De la cabine a iesit un alt HCM, cu o Ana Maria Olariu (foto) în zi de gratie. Repriza a doua a început cu o paradã a portãritei romascane ce a prefigurat o evolutie de exceptie care practic a îngropat sansele Tomisului în partida de duminicã. Interventiile acesteia au dat încredere mai mare colegelor care s-au apãrat agresiv si nu a durat foarte mult pînã cînd acest lucru s-a vãzut si pe tabelã. Romanul a arãtat mai mult nerv, a egalat la 16 în minutul 36, iar cîteva minute mai tîrziu, elevele lui Cornel Bãdulescu au reusit sã preia conducerea, cînd Demetercã a marcat pentru 20-19, în minutul 42. Tomis a simtit cum pãmîntul îi fuge de sub picioare, iar meciul a devenit un test psihic. Tensiunea a atins cote incredibile, ceea ce explicã faptul cã, la 22-22, timp de sase minute nu s-a mai înscris. În acele minute cînd balanta partidei se putea înclina spre oricare dintre echipe, arbitrii au luat cîteva decizii discutabile ce au fragmentat jocul ofensiv al HCM, dar echipa a fost salvatã de îngerul ei pãzitor, Ana Maria Olariu. Aceasta parcã si-a hipnotizat adversarele cînd a izbutit sã pareze douã lovituri de la 7 metri si si-a salvat echipa si din douã situatii de unu la unu, în timp ce Simona Strungaru a demonstrat mult sînge rece cînd a transformat un 7 metri pentru 23-22. În minutul 28 Demetercã a majorat scorul la 24-22, avantaj de care romascancele au tinut cu dintii în ultimele douã minute cînd au jucat si cu un om în minus.
„A fost foarte greu si ne-am jucat sansa pînã în ultimele secunde, beneficiind de forma extraordinarã a Anei Olariu. Ea ne-a ajutat enorm, scotînd mingi dificile în situatia în care aveam un singur gol în fatã. Apoi ne-am desprins la douã goluri dar eliminarea Cristinei Strungaru, dictatã cam usor de arbitri, a echilibrat finalul de meci si a dat sperante Tomisului într-un egal.“, a declarat Cornel Bãdulescu.

Articol afisat de 1575 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Bogdan PANZARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective