Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Februarie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

O politistã l-a „bãtut“ pe Petru Paleu

• la licitatia pentru adjudecarea unui cîine politist s-au înscris firma Energoterm si Gratiela Bãlãu, ca persoanã fizicã, inspector principal în cadrul Politiei Roman • pretul de pornire pentru Vasal, un ciobãnesc german de 11 ani, era de 80 de lei • licitatia a fost cîstigatã de patronul de la Energoterm, care a oferit 6 milioane vechi • ulterior, omul de afaceri a renuntat în favoarea contraofertantului, politista care avusese grijã de Vasal în ultimele luni • „Stiu cum este sã pierzi pe cineva drag. M-am pus eu în situatia ei si cred cã la fel ar fi procedat. Era pãcat de Dumnezeu sã fac altfel“, a declarat Petru Paleu • „Cred cã si Vasal s-a atasat de mine si mai ales de copilul meu, Andrei, de 8 ani“, a afirmat inspectorul principal Gratiela Bãlãu •

Ieri, la sediul Politiei Neamt a avut loc cea de-a doua licitatie pentru vînzarea cîinelui politist Vasal, scos la „pensie“ dupã ce ani buni i-a ajutat pe oamenii legii sã-i prindã pe infractori. Dacã la licitatia anterioarã nu s-a înscris nici un doritor, ieri au fost doi ofertanti: firma Energoterm, patronatã de Petru Paleu, fost vicepresedinte al Federatiei Române de Handbal si Gratiela Bãlãu, agent principal în cadrul Politei Roman. Nimeni alta decît sotia sefului Politiei Roman, care în ultimele luni a avut grijã de ciobãnescul german, ajuns la venerabila vîrstã de 11 ani. Licitatia, încrîncenatã de altfel pe alocuri, a fost una deosebit de interesantã, Petru Paleu, prin reprezentantii trimisi, adjudecîndu-si patrupedul. Surpriza avea sã vinã în momentul în care afaceristul, impresionat de lacrimile contraofertantului a renuntat în favoarea Gratielei Bãlãu.

Licitatie cu multi... pasi

Licitatia a început la ora 10 fix, comisia de licitatie, condusã de cãtre Daniela Bulai, directorul Bursei Române de Mãrfuri Neamt, dînd startul luptei. Nu înainte ca cei doi ofertanti sã afle regulile „jocului“. Trebuie precizat cã Petru Paleu a licitat pe firma pe care o patroneazã, respectiv Energoterm, si a fost reprezentat de trei persoane de încredere. Cum Vasal figureazã în evidentele Politie ca mijloc fix, licitatia a fost tinutã ca la carte, din comisie fãcînd parte si comisarul sef Constantin Tiron, seful Serviciului Logistic din cadrul IJP Neamt. ÃŽnarmati cu douã palete (oferite de Bursa de Mãrfuri), ofertantii s-au pregãtit sã liciteze, pretul pornind de la 80 de lei, iar pasul de la 5. S-a mers „grupat“, fiecare licitînd pînã cînd s-a ajuns la suma de 120 de lei, moment în care presedintele comisiei a propus sã mãreascã pasul la 10 lei. Ofertantii au fost de acord, iar licitatia a fost reluatã. Povestea s-a repetat cînd s-a ajuns la suma de 240 de lei, moment în care pasul de licitatie a crescut la 20 de lei. Cînd s-a ajuns la 500 de lei, pasul a fost crescut la 50 de lei. „550....600 de lei o datã, de douã ori, adjudecat de cãtre firma Energoterm“, a sunat vocea Danielei Bulai, odatã cu ultima loviturã de ciocan.

Energoterm licita pînã la 5.000 de lei

Vizibil afectatã de rezultatul licitatiei, Gratiela Bãlãu nu a mai avut puterea sã spunã nimic. A mai stat cîteva minute, dupã care a plecat la padoc ca sã-si ia la revedere de la Vasal. Tînãra a iesit val vîrtej, schimbatã la fatã, realizînd cã a pierdut. Nici nu bãnuia cã initial contracandidatul sãu intentiona sã liciteze pînã la 5.000 de lei. Persoanele care l-au reprezentat pe Petru Paleu la licitatie l-au anuntat pe acesta de reusitã. Ulterior, vãzînd cît de mult suferã Gratiela, oamenii si-au sunat seful si i-au povestit. ÃŽn acel moment, Petru Paleu a luat decizia de a renunta. „Am vãzut cîinele într-o fotografie apãrutã acum cîteva zile, nu stiu exact cînd, într-un ziar. Mi-a plãcut foarte tare si m-am decis sã particip la licitatie. Vroiam sã îl tin acasã, însã concurenta de la licitatie l-a dorit foarte tare si am auzit cã a fost marcatã. Chiar a plîns. Mi-au povestit reprezentantii mei de la licitatie si asta m-a înmuiat“, a declarat Petru Paleu, fostul vicepresedinte ale Federatiei Române de Handbal si fostul finantator al echipei de handbal masculin FibrexNylon Sãvinesti. Omul de afaceri pietrean le-a spus reprezentantilor sãi la licitatie cã pot „arunca în luptã“ suma maximã de 5000 lei. „Suma e mare pentru cã reprezintã cît de mult mi-a plãcut cãtelul. Am cedat pînã la urmã, pentru cã stiu cã animalul va fi îngrijit bine de acum înainte. Doamna care l-a vrut are conditii sã-l îngrijeascã, iar asta m-a fãcut sã îl las ei. Stiu cum este sã pierzi pe cineva drag. M-am pus eu în situatia ei si cred cã la fel ar fi procedat. Era pãcat de Dumnezeu sã fac altfel“, a mai spus Petru Paleu.

Probã de atasament

Gratiela Bãlãu a apreciat gestul afaceristului nemtean si a spus cã cel mai bucuros de decizia lui Petru Paleu, va fi fiul ei în vîrstã de 8 ani. „M-am atasat de Vasal, lucru normal pentru orice om care iubeste aceste patrupede extrem de inteligente si loiale. L-am plimbat, periat, spãlat si dus la veterinar de multe ori. I-am cumpãrat mîncare din banii mei, pentru cã la vîrsta lui are nevoie de un regim alimentar mai special. Cred cã si Vasal s-a atasat de mine si mai ales de copilul meu, Andrei, de 8 ani. El a fost cel mai bucuros cînd a aflat cã, pînã la urmã, noi vom avea grijã de el“, a declarat Gratiela Bãlãu. Aceasta a mai spus cã este constientã de faptul cã ciobãnescul german nu mai are mult de trãit, doar cîtiva ani, si cã poate paraliza deoarece are artrozã. Cã Vasal este foarte atasat de cea care a avut grijã de el în ultimele luni au vãzut si reporterii „Monitorul“. La putin timp dupã terminarea licitatiei si dupã ce Gratiela si-a luat la revedere de la cîine, în apropiere de padocurile de sediul IJP Neamt, Vasal, lãsat liber, a adulmecat îndelung prin zãpadã urmele stãpînei. Comportamentul fostului „coleg“ i-a „înmuiat“ si pe politisti, dar si pe reprezentantii firmei lui Petru Paleu.

Articol afisat de 3884 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU; M. MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de van kiparos la data 19.02.2009 17:25
Problema importanta
Cat de intelegator e Paleu!Ce psihologie fina cunoaste si aplica! Imi este greatza! Sa ma scuze cititorii rubricii!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective