Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 20 Februarie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Nu am motive sã schimb primul 11 fatã de tur“

• sustine Florin Marin, managerul Ceahlãului • în prima etapã , pietrenii vor întîlni pe Rocar Bucuresti, noua denumire a Stiintei Bacãu • Florin Marin este multumit de evolutia tuturor jucãtorilor în cantonamentul din Ungaria, inclusiv de tinerii Zaharie, Ferariu, Pîntea si Pîrlea • mîine va fi un amical cu Cetatea Suceava •

Ceahlãul Piatra Neamt va juca sigur în prima etapã a returului Ligii a II-a, însã nu va mai întîlni pe Stiinta Bacãu, ci pe Rocar Bucuresti, noua denumire a fostei echipe din orasul lui Bacovia. Asa sustine managerul general al Ceahlãului, Florin Marin, bucuros cã echipa are cu cine juca peste o sãptãmînã. „Este bine cã se joacã, deoarece nu ar fi fost normal sã ajungem la un numãr atît de mare de echipe retrase din campionat, dupã ce în tur au dispãrut douã. Sînt mai multe echipe care se vor bate si pentru evitarea retrogradãrii, asa cã returul va fi mai interesant. Plus cã, aceastã formatie are puterea oricînd sã încurce pe oricine“, a precizat Florin Marin. Ca si în tur, vestile despre fosta Stiinta Bacãu sînt putine. „Nu stim mai nimic despre ei“, a afirmat si Vlad Achim, mijlocsul central al galben-negrilor. Bine ar fi însã ca destinatia punctelor puse în joc sã fie aceeasi cu cea din tur, cînd nemtenii au cîstigat cu 3-0.
Florin Marin a concluzionat cã turneul si cantonamentul din Ungaria au însemnat plusuri pentru Ceahlãul. Victoriile si egalul înregistrate acolo înseamnã un plus de moral pentru tînãra echipã pietreanã. De asemenea, un alt lucru bun este cã lotul s-a întors de acolo valid, însã ieri un jucãtor a iesit din circuit pentru o lungã perioadã. Ca si în cazul lui Doicaru, Valentin Rotaru a suferit o rupturã de peroneu ce necesitã mult pentru pentru recuperare. Si tinerii l-au convins pe Marin cã meritã încrederea acordatã. Portarul Zaharie va fi transferat sigur de la Laminorul Roman, iar Ferariu i-a dovedit antrenorului cã are calitãti si cã în cel mai scurt timp se va integra în sistemul Ceahlãului. Juniorii atacanti Pîntea si Pîrlea l-au multumit si ei pe tehnician, acestia putînd fi solutii pentru compartimentul ofensiv, acolo unde Ceahlãul nu stã foarte bine din punct de vedere numeric. ÃŽn ceea ce priveste titularii, Florin Marin e decis: „Sînt hotãrît asupra primului 11 si nu am motive sã-l schimb fatã de tur. Dacã promovãm vom cãuta sã jucãm cu aceeasi fotbalisti pentru cã este meritul lor cã au ajuns aici“.

„Sîntem mai maturi“

Ceahlãul are un lot cu o medie de vîrstã de pînã în 22 de ani, tinerii considerînd cã prestatiile din tur, munca depusã alãturi de conducerea tehnicã actualã si ceea ce au învãtat pînã acum i-a fãcut sã priveascã cu mai mult calm returul. „Noi, cei tineri, sîntem mai maturi acum, iar din punct de vedere fizic sîntem gata de jocurile oficiale“, s-a exprimat mijlocasul central Vlad Achim, cel care viseazã la Liga I, dar recunoaste: „Nu stiu dacã Liga I este o pãlãrie prea mare pentru noi. Nu stiu ce ne asteaptã acolo“. Fotbalistul adus de la CS Ovidiu de Jean Garabet a precizat cã pînã acum, la cîteva luni de la aparitia subiectului „criza financiarã“, nimeni nu vorbeste de lipsuri printre galben-negri. Si este sustinut si de cãpitanul Alexandru Forminte: „Criza a adus probleme altora, dar nu si nouã“. Jucãtorul crede cã lipsa banilor a dus la mutãri de jucãtori care au mãrit sansele unora în campionat, atît la promovare, cît la retrogradare si cã CSM Ploiesti este mai periculoasã acum decît Progresul Bucuresti. Fundasul a vorbit si despre regretatul Marian Cozma, care a murit pe 8 februarie la Veszprem, pe cînd Ceahlãul era în cantonament în tara vecinã. „Ne-a uimit acea întîmplare si am observat cã era foarte iubit acolo, de aceea s-au dedicat multe emisiuni la televiziunile din Ungaria. Ne-a marcat pe toti, pentru cã era un sportiv foarte bun. De altfel am tinut un minut de reculegere la primul amical de dupã întîmplare“, a povestit Forminte. Cine vrea sã vadã Ceahlãul la lucru o poate face mîine, de la ora 11, pe stadionul din Piatra Neamt, la un meci cu Cetatea Suceava.

Articol afisat de 1441 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective