Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Februarie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
GARDA CU SEF NOU

GARDA CU SEF NOU

• Constantin Nistor revine la sefia GĂŁrzii Financiare • acesta va reveni pe functia de comisar sef de pe 1 martie • retrogradarea sa din functie expirĂŁ mĂ®ine, 28 februarie • pentru cĂŁ sanctiunea nu a venit de la cel care l-a numit Constantin Nistor a sesizat CEDO •

Constantin Nistor revine Ă®n functia de lider al GĂŁrzii Financiare Neamt Ă®ncepĂ®nd cu data de 1 martie 2009. Acesta Ă®l va Ă®nlocui pe comisarul Emil PascĂŁu, dupĂŁ ce a fost retrogradat timp de un an. Surse oficiale din Comisariatul General al GĂŁrzii Financiare au confirmat faptul cĂŁ functionarul nemtean Ă®si va reocupa functia de comisar sef imediat ce Ă®i expirĂŁ sanctiunea, conform prevederilor legii functionarilor publici. De partea cealaltĂŁ, Constantin Nistor a afirmat cĂŁ se astepta la acest lucru si cĂŁ era un pas firesc dupĂŁ ce s-a terminat perioada Ă®n care a fost pedepsit. „Este normal si legal sĂŁ revin pe functie, deoarece retrogradarea expirĂŁ pe data de 28 februarie 2009. Asta Ă®nseamnĂŁ cĂŁ de pe 1 martie revin Ă®n functie“, a declarat Constantin Nistor. Pedepsirea sa pentru cĂŁ nu s-ar supus unor „ordine“ a avut un traseu mai mult decĂ®t sinuos. Desi retrogradarea, care a fost pe o duratĂŁ de un an expirĂŁ pe 28 februarie 2009, decizia este veche de aproape doi ani, respectiv din 7 martie 2007. Imediat ce a aflat de ea Nistor a contestat-o. A ajuns pĂ®nĂŁ la ĂŽnalta Curte de Casatie si Justitie unde a pierdut procesul Ă®n octombrie 2007. ĂŽn aceste conditii decizia de sanctionare a fost pusĂŁ Ă®n aplicare pe 28 februarie 2008. Dar, desi functionarul a fost numit Ă®n functie de ministrul finantelor, a fost retrogradat printr-o decizie a comisarului general, vizatĂŁ de presedintele Agentiei Nationale de Administrare FiscalĂŁ. ĂŽn aceste conditii, pe motiv cĂŁ a fost retrogradat de altul decĂ®t cel care l-a numit Ă®n functie, asa cum cere legea functionarilor publici, Constantin Nistor s-a adresat Curtii Europene a Drepturilor Omului. Acesta a apreciat cĂŁ dacĂŁ instantele românesti nu au vĂŁzut abuzul, si dacĂŁ are dreptate, numai CEDO Ă®l poate ajuta. ĂŽn luna noiembrie a anului trecut cauza lui Constantin Nistor a fost Ă®nregistratĂŁ la CEDO.
Anul 2008 a fost unul nefast pentru conducerea Gãrzii Financiare Neamt, deoarece pe fotoliul de comisar sef s-au perindat mai multe persoane decît de la înfiintarea institutiei si pînã în 2009.
ĂŽn martie 2008 s-a dispus rocada, pe o perioadĂŁ de 6 luni, cu delegatie, pentru unii sefi de gardĂŁ. Constantin Nistor contestase retrogradarea si a rĂŁmas Ă®n functie pĂ®nĂŁ pe 12 mai 2008. De pe 15 mai, Ă®n locul lui a fost adus alt comisar detasat, Nicu Florescu. Acesta conducea Garda FinanciarĂŁ Sibiu dar a fost detasat initial la Suceava, iar mai apoi Ă®n Neamt. A dat Ă®n judecatĂŁ statul si a obtinut anularea detasĂŁrii, iar de pe 12 iulie 2008 Garda FinanciarĂŁ Neamt a fost condusĂŁ de un adjunct cu delegatie, Ă®n persoana finantistului Stefan Rusu. Postul de adjunct a apĂŁrut abia atunci, deoarece fusese tinut „la naftalinĂŁ“ dintotdeauna. Mandatul lui Rusu era de 6 luni, astfel Ă®ncĂ®t pe 12 ianuarie 2009 finantistul Rusu a renuntat la GardĂŁ si s-a Ă®ntors Ă®n cadrul Directiei de Finante Neamt. Cum institutia nemteanĂŁ iar nu avea sef, de pe 15 ianuarie 2009, functia a fost preluatĂŁ de Mihai Archip, la acea vreme comisar sef de divizie Ă®n cadrul GĂŁrzii Financiare Neamt. Mandatul lui a fost cel mai scurt din istoria institutiei, deoarece Ă®n mai putin de douĂŁ sĂŁptĂŁmĂ®ni, adicĂŁ de pe 30 ianuarie 2009 a fost numit prefect al judetului Neamt. A doua zi, comisarul Emil PascĂŁu a fost promovat la conducere temporar, „pĂ®nĂŁ la revenirea titularului“, dupĂŁ cum se arĂŁta Ă®n decizia de numire.

Declaratia de avere Constantin Nistor

Articol afisat de 2369 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective