Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Martie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Doamne fericite si... nefericite

Doamne fericite si... nefericite

• de 8 Martie doar unele bugetare-s fericite • se dã ceva la Consiliul Judetean • cîte 2 milioane vechi • la Finante, Primãria Piatra Neamt si Spitalul Judetean e sãrãcie lucie

Mãrtisorul nu este la fel pentru toate femeile din sistemul bugetar nemtean. În vreme ce unele se bucurã de unul cu greutate, altele au parte de un mãrtisor care se reduce la urãri si îmbrãtisãri.
Doamnele si domnisoarele care îsi desfãsoarã activitatea în cadrul Consiliului Judetean Neamt se pot considera printre cele mai norocoase, dat fiind faptul cã, în ciuda crizei financiare de care se vorbeste la tot pasul, mãrtisorul lor existã cu sigurantã. Si nu este unul oarecare, ci în valoare de 200 de lei, conform contractului de muncã pe care îl au încheiat angajatii institutiei cu conducerea. Contractul a fost avizat si de cãtre consilierii judeteni, care si-au dat acordul ca angajatii Consiliului Judetean Neamt sã beneficieze de cîte un premiu deloc nesemnificativ la toate evenimentele importante de peste an. ÃŽn vreme ce toatã lumea primeste 1.200 de lei premiu de Paste si Crãciun, reprezentantele sexului frumos mai încaseazã 200 de lei bonus, pentru ca pe 8 Martie sã simtã cã este „Ziua internationalã a femeii“.
Un etaj mai jos, la Institutia prefectului, sãrãcia se simte din plin, dovadã fiind faptul cã mãrtisorul de care se vor bucura doamnele din institutie va fi mai mult spiritual. Prefectul Mihai Archip a declarat cã le va dãrui „multã dragoste“, alãturi de o floare, o felicitare si o cupã de sampanie.
La polul opus este Directia Generalã a Finantelor Publice unde, desi marea majoritate a salariatilor sînt femei, acestea nu vor fi premiate cu ocazia zilei de 8 Martie. Institutia nu are nimic special pregãtit pentru Ziua Femeii, dar asta nu înseamnã cã o floare ar fi exclusã. Vor lipsi însã cu desãvîrsire premiile materiale, cadouri sau bani. „Nu avem nimic special pregãtit pentru ziua de 8 Martie, desi cei mai multi dintre angajatii nostri sînt femei. Nu este exclusã o floare, dar cu sigurantã nu vor exista premii, deoarece nu existã fonduri pentru asta. Este o zi importantã, cu semnificatie, care nu o sã treacã neremarcatã, dar fãrã nici un fel de premiu“, a declarat Titi Tãnase, directorul Directiei de Finante Neamt.

Sãrãcie lucie la Primãrie si în Sãnãtate

Primãria pietreanã nu are nici un fel de fonduri alocate special pentru femeile din institutie cu ocazia zilei de 8 Martie. Doamnele si domnisoarele care lucreazã în administratia publicã localã trebuie sã se multumeascã doar cu felicitãri de la sefii si colegii lor, iar cadourile, florile sau alte mici surprize trebuie sã le astepte de la sotii, iubitii sau copiii lor. Pe de altã parte, toate femeile din primãrie si-au propus ca de ziua lor sã se sãrbãtoreascã singure dacã cei din jurul lor cam dau din colt în colt. În consecintã, pun la cale o petrecere doar pentru ele, la care îsi doresc sã se distreze în ciuda bugetului sãrac sau a lipsei de stimulente financiare oferite de sefii lor sau poate sã uite tocmai de acestea.
Criza financiarã afecteazã major nu numai institutiile administrative sau financiare ci îsi aratã coltii tot mai ascutiti si în sistemul sanitar. ÃŽn acest domeniu lucreazã cele mai multe femei dar cu toate acestea doamnele vor fi nevoite sã se multumeascã doar cu felicitãri, iar cît despre daruri si surprize, eventual bãnesti, ar face bine sã-si ia gîndul sau sã se reorienteze spre familie. De altfel toate femeile care lucreazã în spitalele din judet se asteptau la aceastã lipsã de cadouri pentru cã nici în anii trecuti nu au primit cine stie ce de ziua lor, chiar dacã bugetul era mai bogat. „Mi-as dori foarte mult sã ofer tuturor doamnelor si domnisoarelor din spitalul nostru premii sau daruri, dar, din pãcate, bugetul nostru este foarte anemic si nu ne permitem sã cheltuim absolut nimic în plus. Tin totusi sã felicit cãlduros toate femeile care lucreazã în sistemul sanitar si sã le doresc o primãvarã fericitã, plinã de împliniri, bucurii si multã liniste sufleteascã“, a declarat doctorul Ioan Lazãr, directorul Spitalului Judetean de Urgentã Neamt.

Articol afisat de 2649 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Monica NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de rere3 la data 05.03.2009 06:05
prima pt doamne!
Nu cred ca toate doamnele ce lucreaza in consiliul judetean vor primi acel bonus si credeti-ma ca stiu ce zic! sunt doamne carora li s-a taiat sin sporuri dar pe de alta parte nu vor primi acesti bani!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective