Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Martie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

O DOAMNÃ, LA AREST

n agentul Mihaela Condurache are 24 de ani si lucreazã la Compartimentul Arest-Transfer al IJP Neamt • tînãra a absolvit Scoala de Agenti de Politie „Vasile Lascãr“ în urmã cu doi ani • „ÃŽmi place munca de politie. ÃŽn ceea ce priveste relatia cu detinutii, pot spune cã nu am avut nici o problemã majorã. Sînt respectatã. Cînd mã vãd, mã salutã si nu vorbesc urît. Cred cã în viatã ti se rãspunde cu aceasi monedã. Dacã respecti, vei fi respectat. Dacã nu respecti omul, niciodatã nu vei fi respectat“, ne-a spus Mihaela •

E tînãrã, frumusicã foc si activeazã în cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Neamt, la Serviciul Cercetãri Penale, Compartimentul Arest-Transfer. ÃŽn martie împlineste doi ani de cînd lucreazã în Politie si spune cã este îndrãgostitã de meseria pe care si-a ales-o. Si asta, în conditiile în care, cît este la muncã, îsi petrece timpul în arestul Politiei, printre detinuti. Cu tact si rãbdare, a reusit sã se impunã, iar cei care trec prin subsolul sediului Politiei învatã sã o respecte. O cheamã Mihaela Condurache. Are 24 de ani si se trage dintr-o familie cu „state“ vechi în Politie. A învãtat de la tatãl sãu ce înseamnã sã fii politist, cum trebuie sã te comporti cu oamenii, cum sã respecti ca sã fii respectat. „ÃŽn aceastã lunã, se împlinesc doi ani de cînd lucrez în Politie. ÃŽmi place foarte mult ceea ce fac. Dacã nu mi-ar fi plãcut, nu as fi acceptat sã urmez o scoalã de politie. Mi-am dorit din perioada adolescentei sã port uniformã. ÃŽmi amintesc cã m-am hotãrît cã vreau sã fiu politistã cînd eram în clasa a XI-a. Aveam mai multe variante, însã am ales politia. Mi-a plãcut foarte mult ideea, dar si faptul cã urma sã am un serviciu sigur. Am dat examen la Scoala de Agenti Cîmpina si am reusit. Am luat examenul în noiembrie 2005 si am absolvit în martie 2007, cînd am fost repartizatã la Serviciul Cercetãri Penale, Compartimentul Arest-Transfer“, spune Mihaela. Cînd auzi unde lucreazã, nu ai cum sã nu te întrebi cum de rezistã o tînãrã printre detinuti. Politista îti explicã repede. „Cînd prietenii sau alte persoane aud cã lucrez în arest se mirã. Nu este atît de greu, pe cît pare. Sînt de pãrere cã atîta timp cît respecti regulamentul de ordine interioarã si legea, nu ai cum sã te lovesti de probleme. ÃŽn ceea ce priveste relatia cu detinutii, pot spune cã nu am avut nici o problemã majorã. Sînt respectatã. Cînd mã vãd, mã salutã si nu vorbesc urît. Cred cã în viatã ti se rãspunde cu aceasi monedã. Dacã respecti, vei fi respectat. Dacã nu respecti omul, niciodatã nu vei fi respectat. Cînd m-am hotãrît sã aleg sã lucrez în Politie am stiut foarte bine ce fac. Sînt convinsã cã dacã mã pregãtesc profesional si voi respecta legea, nu voi da gres“, a mai spus Mihaela Condurache. Tînãra politistã nu este cãsãtoritã, însã are un prieten de ceva vreme. ÃŽntrebatã ce cadou si-ar dori de 8 Martie, Mihaela a spus:
„Nu-mi doresc nimic în mod deosebit. Prefer sã fie o surprizã din partea prietenului meu“. La capitolul hobby-uri, Mihaela spune cã-i place sã se plimbe, sã asculte muzicã si sã facã sport. Activeazã în echipa de volei feminin a Politiei Neamt, alãturi de alte colege. Seful Mihaelei, comisarul sef Ioan Catanã, este foarte mîndru de subordonata sa: „Este un politist constiincios. Sînt mai multi tineri în cadrul acestui serviciu si toti stiu sã-si facã treaba. Nu au fost probleme si cred cã nici nu vor fi probleme“.
Ieri, Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual, Biroul Teritorial Neamt si Corpul National al Politistilor, au organizat la Hotelul Ceahlãu, o manifestare dedicatã zilei de 8 Martie, la care au participat cele 130 de doamne si domnisoare din cadrul IJP Neamt. Reprezentantii celor douã organizatii le-au oferit colegelor flori si cîteva clipe de destindere, iar conducerea inspectoratului a oferit politistelor diplome de apreciere pentru rezultatele obtinute în activitatea desfãsuratã în 2008.

Articol afisat de 1372 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective