Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 9 Martie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

O schizofrenie politicianistã

Un Document trimis de la Bruxelles ne dezvãluie cã Eurodeputatii PSD „salutã declaratia socialistilor europeni“ din 3 martie 2009 privind necesitatea unui „pachet de solidaritate“ pentru statele membre UE din Europa Centralã si de Est. Comunicatul ne-a fãcut sã tresãrim nitel. Din cuprinsul lui, am înteles cã:
1) Partidul Socialistilor Europeni s-a declarat în favoarea initiativei Grupului de la Visegrad de a cere un ajutor special al UE pentru tãrile din Europa Centralã si de Est lovite de Criza Mondialã.
2) Europarlamentarii PSD nu numai cã au semnat Declaratia, dar mai mult au tinut sã facã un gest public de solidaritate cu ea.
Din cîte se stie, la reuniunea informalã a sefilor de stat si de guvern de la Bruxelles, din 1 martie 2009, seful statului român nu numai cã a refuzat sã se solidarizeze cu statele din Europa Centralã si de Est, dar mai mult a denuntat public initiativa ca nefiind oportunã. În gubernia noastrã nimeni n-a reactionat la o asemenea pozitie, pînã acum nedoveditã a fi urmarea unei consultãri a presedintelui cu altcineva decît cu sine însusi.
Punînd alãturi cele douã realitãti am simtit nevoia sã-mi exprim nedumerirea. În România, PSD face parte din Coalitia de guvernare cu PDL, un iarmaroc politic înfiintat si condus de Traian Bãsescu.
Europarlamentarii PSD sînt membri ai PSD. Unii chiar lideri ai acestui partid. Cum se împacã aceastã situatie cu pozitia favorabilã adoptatã fatã de initiativa de la Visegrad?
Înaintînd în lectura Documentului, am simtit nevoia sã ne facem cruce. Semnatarii nu se multumesc cu atacarea indirectã a lui Traian Bãsescu prin solidarizarea cu Declaratia socialistilor europeni.
Ei purced la un atac violent împotriva lui Traian Bãsescu acuzat fãtis de a fi „abandonat interesele românesti la summitul european“, de a fi adoptat o atitudine populistã si de a fi dovedit incompetentã. ÃŽmpreunã cu Traian Bãsescu primeste un ciomag pe spinare si PDL:
„ÃŽn loc sã apere interesele României creînd un front comun cu state în nevoie din Europa centralã si de est, Bãsescu a preferat sã facã jocul liderilor de dreapta si al Partidului Popularilor Europeni (PPE). Este bine ca la alegerile europene din 7 iunie cetãtenii României sã îsi aducã aminte de pozitia presedintelui Bãsescu, sustinut tacit de premierul PDL care nu a gãsit potrivit nici mãcar sã se deplaseze la summitul UE. A vota PDL în alegerile europene înseamnã a vota în favoarea partidelor de dreapta care refuzã sã acorde ajutor Romîniei în conditiile de crizã economicã si financiarã“.
PDL e însã partener de guvernare al PSD. Nu tinem minte ca vreun lider PSD din tarã sã fi reactionat la ceea ce a fãcut Traian Bãsescu la Bruxelles. Ne-am amintit în schimb cã trãim în România, tara tuturor schizofreniilor. De ce sã mã crucesc în fata schizofrenii politicianiste precum atacarea lui Traian Bãsescu la Bruxelles în timp ce la Bucuresti e lins cu miere?!

Articol afisat de 1711 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion CRISTOIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective