Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Martie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Stimati tovarãsi“, de la tribuna Prefecturii

• dupã ce li s-a adrest cu „domnilor“, prefectului si presedintelui de CJ, subprefectul Romicã Rotaru le-a spus primarilor „dragi tovarãsi“ •

Stupoare la sedinta conducerilor Prefecturii si Consiliului Judetean cu primarii din judet în momentul în care subprefectul Romicã Rotaru li s-a adresat celor din urmã cu „stimati tovarãsi“. Gafa acestuia a fost greu înghititã de cãtre presedintele Vasile Pruteanu, coleg de aliantã cu cel care a emis o astfel de formulã de adresare de la tribuna Prefecturii.
Una dintre principalele teme de discutie din sedintã era legatã de curãtenia care trebuie fãcutã în localitãtile judetului. Dupã ce primarii i-au ascultat pe prefectul Mihai Archip, pe presedintele Vasile Pruteanu, pe directorul Sistemului de Gospodãrire a Apelor - Stelian Mihãilã, pe Mihai Lãcãtusu - inspector scolar general si pe Constantin Grigoriu, director al Societãtii Hidroelectrica, sucursala Bistrita Piatra Neamt, la microfon a fost invitat subprefectul Romicã Rotaru. Ajuns la tribunã, Rotaru a spus: „Domnule prefect, domnule presedinte, stimati tovarãsi“. Cuvintele lui au fãcut ca în salã sã se facã o liniste deplinã, dupã care s-au auzit soapte care mai de care mai înfundate. Stupefiati de cele ascultate, oamenii se întrebau unii pe altii dacã le-au auzit bine urechile. Reactia lor l-a fãcut pe Romicã Rotaru sã înghitã putin în sec, dar si-a continuat discursul. Nu la fel de usor a trecut peste aceste moment presedintele Consiliului Judetean, Vasile Pruteanu, care mai mult sau mai putin controlat îsi freca ba mustata, ba bãrbia, negãsindu-si locul pe scaun. Nici prefectul Mihai Archip nu era mai mîndru de prestatia subalternului sãu, dar a fost mai retinut în reactii. Cînd a revenit în prezidiu, dupã ce le-a spus primarilor si sefilor de servicii deconcentrate cã s-a preocupat de întocmirea unui plan pe baza cãruia bidoanele din plastic care polueazã luciile de apã sã fie strînse, nici unul dintre cei care stãteau în fata asistentei nu i-a spus nimic. Este posibil sã se fi discutat pe marginea subiectului dupã sedintã, fãrã a fi martori sute de ochi si urechi.

Articol afisat de 2062 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 14.03.2009 17:22
S-a speriat Pruteanu.Din nefericire pentru el nu s-a inventat inca masina timpului.
Nu-si freca mustata.Isi dadea palme.Credea ca avut un vis urat.Se facea ca Ceausescu a pierdut puterea si s-a instaurat democratia,iar el nu mai era bravul activist de partid in fata caruia lua pozitie de drepti toata lumea.De la primar pana la presedintele de CAP.Iar cand a auzit "dragi tovarasi",a crezut ca s-a terminat cosmarul.Dar vai!Era doar to`arsu Rotaru,care a gresit formula de adresare.Fir-ar a dracu`ea de democratie sa fie,isi spunea pe sub mustata to`arsu Pruteanu,nu se mai termina o data cu visul asta urat?Acum trebuie sa stau cu frica-n san,ca m-oi trezi intr-o zi la mititica cu atata presa,transparenta si libera exprimare.Dar vine ea si ziua can to`arsu Traian face o mama de dictatura de-l va invidia si Idi Amin.Atunci sa ma vedeti.Sal`tare tovarasi!P.S.Vedeti cum sunt ei chinuiti de trecut? Nu e nimic gresit in a te adresa cu apelativul tovaras.Exista si este explicat in dictionare,si multa lume-l foloseste.Daca spun ca am o tovarasa de viata inseamna ca este comunista?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective